Före & Efter

30 08 2019
Så här såg det ut februari 1996 när Niklas & Matts tog över.

Denna fastigheten var belånad till 3,7 milj, när vi tittade på den i februari 1996. Det fanns knappt ingen el som fungerade, vattnet läckte in genom taket, fönstren var helt igen spikade och det såg ut värre än en soptipp, innanför väggarna. Vi bjöd 175 tkr. Den blev vår för 200 tkr. Sedan jobbade Niklas och jag med att rusta, under fem kvällar i veckan, samt tidig lördag morgon till sena kvällen, under ett helt år för att rusta upp fastigheten.

Alla grannar och även kommunen, alla sa samma sak, Riv Ned Allt. Matts, det går inte att renovera detta. Jo, det gör det sa jag! Sedan rustade vi stället. Men vilket slit vi lade ned! I februari 1997 hade vi stor invigning. Under tolv år hade jag mitt kontor, med skorstenen inne i mitt rum. Själva järnringen av cisternen, hade jag under mitt kontorsgolv.

Flygfoto augusti 2019. Bild Tobias Marbenius.

Så här ser fastigheten ut idag, efter sista tillbyggnaden 2018 – 2019. Jag törs knappt tänka på, hur mycket vi har investerat, det är jätte mycket, runt 40 milj inkl. flera markköp. Totalt har vi 4 500 m2. Nu har vi de bästa lokaler vi kan få. På fredag lunch nästa vecka, har vi invigningsfest för alla entreprenörer och hantverkare. Kontoret i mitten och den låga lagerdelen är från sent 40- tal. Resten har vi byggt till, 2002, 2007, 2011 och 2018- 2019. Vi har köpt och rivit fem fastigheter, för att ge plats till alla tillbyggnader.


Åtgärder

Information

8 responses

30 08 2019
Alm

Jadå Matts…
Det är riktigt snyggt måste jag säga!
Ingen får nått gratis borde alla fatta även att vi alla har samma förutsättningar när vi kommer till världen som barn.. tyvärr gör inte Svensson det…
Men avundsjukan är mäktig även i ett litet samhälle… tråkigt att de inte fattar vilken entreprenör du är i Aneby kommun.
Mvh Alm

31 08 2019
Matts Torebring

Tack Henrik! Nu har du bara sett utsidan, insidan sparar vi tills du kommer och hälsar på. Du är ännu mera affärsdrivande än vad jag är, du finns i en liten kommun du också, där alla inte inte är medvetna om, allt det slit som ligger bakom. Vi kan i alla fall unna oss själva, att jobba precis hur mycket som helst, utan att bli anmälda.

Vi har alla sett, hur det stora företaget i Nässjö kommun, som blev utsatta för mordbrand mitt i natten, både hemma hos ägare och på kontoret. Tack vare enorma insatser från Securitas, Polis och Brandkår, som var på plats efter 4 minuter, kunde kontoret räddas. Ocab började sanera bara någon timma senare.

Det finns alltid någon, var vi än finns, som inte uppskattar vad vi gör.

31 08 2019
Nils-Åke Hansson

En stor förändring och en säker framtid för företag och anställda.

31 08 2019
Matts Torebring

Nu har jag gjort mitt, jag har rustat upp, det som går att rusta, vid den förr ganska så skräpiga gatan. Nu har vi till och med Aneby ”dyra Blåljushus” som grannar.

31 08 2019
Husisblogg

Alm:s kommentar var väldigt bra.
Det som lan tilläggas är, för att våga vinna måste man våga satsa. Det är bevisat att ni vågade, och på något sätt vann ni också. Att inte vara nöjda är nog drivkraften för alla entreprenörer.

31 08 2019
Matts Torebring

Henrik ärr otroligt duktig på att göra bra affärer. Jag själv är mer lagd åt entreprenörsskapet, utveckla, bygga och gå vidare. När något är färdigt, lägger jag det bakom mig. Jag ärr inte fäst vid det jag byggt upp i byggnader, men företaget är hjärtat, det brinner jag för.

31 08 2019
Husbilen Coralen

Vilket jobb ni lagt ner genom åren,otroligt bra gjort!

SommarKram

31 08 2019
Matts Torebring

Den första egna rustningen på kvällar och helger, var nästan dumdristig.
Sommarkvällskram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: