En vecka döstädning inne & ute

25 05 2019
Skrotcontainer på jobbet.

Det har blivit många lass från hemma, mest brännbart, men även metall. Skönt att ha flera container på jobbet, att köra bråten till. Förr demonterade vi kaffe- & varuautomater från plast, elektronik och metall. Detta var ett enormt tidskrävande arbete. Nu går allt skrot till en återvinnings anläggning, där en stor kvarn maler ned en varuautomat på 350 kg och sedan sorteras allt ut. Vi får till och med betalt för skrotet.

Här ligger min värmeväxlare till fjärrvärmen, blandat med trafikskyltar, kokgrytor, vagn till surfingbräda, lyktor, kaffeautomater och uttjänt parasoll, med mera.

Det blir spännande att se hur mycket det växt när vi är hemma igen

Under en hel veckas tid har jag ”döstädat” inne i garage, verkstad, förråd & klädkammare, samt spolat alla plattor rena från frömjöl. Idag hade jag kvar, all kantklippning, som ”Fino” lämnar, samt rensa bort varje ogrässtrå. På bilden ligger en hög med lastpallar, att köra iväg med stora bilen på måndag kväll. Sedan skall Second Hand få ett litet lass också.

Det tar tid att gå över allt i trädgården

Jag kände mig nästan lite stressad på morgonen, när jag gav mig ut. Kommer jag att hinna göra klart allt idag? Jag vill lämna det tipp topp när vi åker på semester. Jo jag hann vad jag skulle göra och betydligt mera. Vår vattenfontän fick rengöring och nytt vatten efter allt frömjöl. Vi har på gränsen lite för stor trädgård, kan jag tycka ibland.

Nu har jag två kvällar till på mig, med att att ”fixa & dona” allt inne. På onsdag väntar nya äventyr på mig. Skönt att få en helgdag på torsdag, för att lasta husbussen klart inför vår semesterresa.


Åtgärder

Information

6 responses

25 05 2019
Husisblogg

Ni är rätt lika mina ägare som också vill ha det fint omkring så de lämnar sitt hus.
Bra att miljösortera, behövs troligen för miljön.

25 05 2019
Matts Torebring

Varför finns det inget skräp, det är sju en byggarbetsplats, sa flera olika personer, under vårt stora bygge på jobbet. Varför ligger det inget papper på golvet på toaletterna, sa miljöinspektören. Du Husis och jag, vill ha det rent och snyggt, annars trivs vi inte.

25 05 2019
Nils-Åke Hansson

Kasta så fin lykta är väl lyxigt.

26 05 2019
Matts Torebring

Ja det tycker jag med, jag ska hämta den, om den inte är skadad. Jag hade inget mer att ge bort till Second Hand den kvällen, men det är tråkigare att jag måste skrota värmeväxlaren till tidigare fjärrvärmen. Den kostade mycket pengar, men har inte gått att sälja.

26 05 2019
Rolle o Carina

Bra att rensa upp innan avfärd,då känns det lugnare inombords!
Hoppas ni får en fin resa norröver och njuta i bussen!

Ha det gott/RegnKram

26 05 2019
Matts Torebring

Tack, men kanske inte bara före resan, utan när vi kommer hem också…
Sommarkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: