Döstädning, kanske ett boktips?

24 05 2019
Lånad bild från nätet – Kanske köper jag boken?

Jag har hört flera säga, att de skall eller har ”Döstädat”. Hu vad kusligt det låter, har jag tänkt. Så googlade jag en kväll i veckan på just ”Döstäda”. Då lärde jag mig att det finns två ord för detta. Ytterligare en benämning ”Dödstäda”. I det senare fallet innebär det att städa och röja upp, efter någon som gått bort. Själv har jag ”Döstädat” kväll efter kväll, en hel veckas tid och jag fortsätter i morgon lördag. Därför har jag inte hunnit blogga, som vanligt under sista veckan. Nu håller jag på att skapa ordning och reda i vårt hus. Sedan får vi se vad det leder fram till.

Döstädning: att sortera, rensa och kategorisera en människas lösören. Ursprungligen inför en förestående död, men i vardagligt tal även något att göra för att skapa ordning i livet – för att hitta skräpet som kan slängas, sakerna med affektionsvärde eller de riktiga dyrgriparna. I Döstädning skriver Margareta Magnusson en glädjefylld, rörande och uppfriskande bok om resan det är att gå igenom allt det man samlat på sig under en livstid.


Åtgärder

Information

6 responses

24 05 2019
Rolle o Carina

Det ordet lät ju hemskt det,vågar ju inte läsa den!

HelgKram

24 05 2019
Matts Torebring

Jag läser den så kan jag berätta för dig sedan..
Solkram

24 05 2019
Husisblogg

Du har varit saknad i cybern under veckan. Men ibland kan det bara gott att grotta ner sig i en härlig bok, säger iaf min kvinnliga ägare och min manlige ägare lyssnar bara på ljudböcker.

24 05 2019
Matts Torebring

Jag tycker verkligen att det är roligt att fota, skriva och berätta. Just nu har jag så många järn i elden, att tiden inte räckt till.

25 05 2019
Nils-Åke Hansson

HD (Helsingborgs Tidning) skrev idag att man skulle döstäda i sina ekonomiska djungel. Om man nu har det så.
Men det är nog bra att se till hatt ha lite ordning på saker och ting.

25 05 2019
Matts Torebring

Jag har två arbetsbänkar, en i garaget och en under garaget. Nu får det vara slut, på att bara lägga verktygen på bänken. Nu skall allt in på rätt plats i fortsättningen. Döstäda – Ordning & Reda!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: