Från 1958 till 1967 till 2019

25 03 2019

Vi tog en nostalgitripp, ut till mina barndomstrakter i Lommaryd, efter att dotter med familj åkt hem till Stockholm i helgen. Vi gör denna resa lite då och då. Nu var det flera år sedan.

Jag har aldrig förstått att pappa flyttade till Björnaryd, i Lommaryds socken. Ett iskallt hus att bo i, inget rinnande vatten inne, en ekonomibyggnad under all kritik och 150 meter till utedasset, med fyra hål i sittbänken.. Kanske var det billigt arrende? Mitt rum var längst ut till höger i markplan. Inte ovanligt att jag vaknade, med bara någon plusgrad inne, när det var som kallast ute.

Min bror Egon och pappa, grävde sedan ett djupt dike och lade ned slang, från en aldrig sinande källa, några hundra meter bort. Jag minns att marken var ren lera och diket höll på att rasa igen, innan slangen kom ned. Ägarna, som var två äldre sparsamma syskon, bodde andra våningen

Jag minns att familjen Hultner i Lillekulla, ringde till min bror Egons arbetsplats i Frinnaryd och bad om, att Egon skulle få sluta lite tidigare från jobbet, så att han inte behövde ha så bråttom hem över Lillekulladamman. En Morris Minor gick väl ändå inte så fort? (Klicka upp bilderna)


Åtgärder

Information

One response

17 06 2019
Roger Arvidsson

Hej Tore,Ja har sett Kniflösa i min släktforskning och därigenom kom din sida upp.Intresant läsning.Vad ja komm fram till så är namnet Henriksson det sista ja hittat,son till Sven Johan Karlsson 1860-1941,vilken av gårdarna kan det vara.mvh/Roger.A

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: