Långa tuffa dagar

6 12 2018
Här hemma sover vi en stund varje natt.

Lite livstecken bara, jag har inte slutat blogga, vi lever och snart är det jul.

Nu är det kulmen på allt arbete under hösten. Nu skall allt levereras ut till kunderna. Själv känner jag att det tar emot lite, jag orkar inte som förr, att jobba till fram till midnatt. Våra barn har gått i familjens fotspår. Idag jobbar vår son/vd, precis som jag gjorde förr. Min kära Birgitta är med stöttar honom, till fram emot småtimmarna. Vi träffas på jobbet dagen efter. Hade jag haft min sömn som förr, hade jag säkert orkat jag också. Jag fick lägga grunden tidigt, för ett hårt arbete. Som tio- åring fick jag stryk, om jag inte jobbade som pappa ville.

Denna julen har varit speciell. Som totalentreprenör för vårt stora bygge, haglar byggfrågorna stundtals över mig. De svåraste byggfrågorna, har jag löst hemma i sängen. Dessutom finns jag med i företagsledningens många beslut. Flera av de större orderna, hamnar också hos mig. Till julruschen tar vi in 12- 15 personer extra. Det har tagit mycket tid och kraft för mig, att hitta rätt personer till detta. I år har jag lyckats över all förväntan.  Idag skulle vi leverera en riktigt stor julorder, men lasten fick gå hem igen. Kunden gick i konkurs dagen innan. 

Jag känner ändå lugnet, HERDEN är tålig, han står väntar på oss. Så snart julen är över, kanske vi åker redan till nyår. När bygget är över, skall jag ta det lugnare.

Åtgärder

Information

8 responses

6 12 2018
Husisblogg

Matts, mannen med många järn i elden. Men jag misstänker att det är detta du trivs med och gör det mesta med glädje. Det kan också vara en härlig milstolpe då bygget är klart och då kunna ställa sig och titta på allt och nara minnas tillbaka.

6 12 2018
Matts Torebring

Tack Husis och dina kloka ägare,. Så är det! Jag mår nog bäst med många järn i elden. Att få vara frisk och jobba är härligt. I går träffade jag min golvläggare (78), lika pigg som jag. Helt underbart att få hålla igång. Men jag lovar att sänka tempot framöver.

7 12 2018
Rolle o Carina

Inte bra att jobba så mycket Matts,men förstår er egna företagare!
Men snart så får ni ta igen er i ”Herden” efter allt stress!

Varm Braskram

7 12 2018
Matts Torebring

Ja du vet Rolle, hur snacket går om egna företagare som har råd… Men ack vad många som sliter grymt, för varje krona. Nu är det bara två veckor kvar.
Kram Aspengren

7 12 2018
Margaretha Lillvik

Man måste inse sin egen kapacitet och tyvärr så sjunker den med åren. Du gör rätt i att ta det lite lugnare. trevlig helg önskar vi er.

7 12 2018
Matts Torebring

Det har dröjt länge för mig att erkänna detta, men nu är jag där jag också. Ha det got ni också!.

8 12 2018
Nils-Åke Hansson

Jobba på Mats, sen kan du ta Husbussen och köra iväg och koppla av.

8 12 2018
Matts Torebring

Tack, det var förståndigt sagt.
Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: