Inbrott & Stöld på Rastplats Gyllene Uttern

11 05 2014
Vad kommer Polisen att kunna göra ?

Vad kommer Polisen att kunna göra åt detta ?

Vi och många andra med oss, älskar att stanna till på bra rastplatser. En av de vackraste rastplatserna i Sverige att stanna på, är just Rastplats Gyllene Uttern, vid Gränna. Läs mera i mitt förra inlägg om sista besöket där. I natt har vi varit fem husbilar som sovit över här.

Idag på morgonen kom vår granne från Holland, som stod bakom oss och berättade att han hade blivit av med sin iPad nu på morgonen. Jag gick och pratade med två av de andra ekipagen. I en av bilarna hade de försökt gå in, men stoppats av att ägaren monterat kraftiga haspar på dörrens insida. Vi själva hade inte märkt av någonting.

Vi har under åren, säkert sovit flera hundra- tals nätter, på just Rastplatser och Rasthouse. Detta utan att vara med om minsta incident. Visst blinkar larmet med sitt blåa sken och i cockpit ligger en skylt med Safe Care.
Jag såg en ”skum bil” stå parkerad på morgonen. Nästa gång jag ser en sådan, kommer jag att fota eller skriva av reg. nummer.

Jag lider med den Holländska familjen, komma till vårt vackra land och sedan bli bestulen. Vilka vidriga individer det finns.


Åtgärder

Information

19 responses

11 05 2014
Kors och Tvärs

Nej fyy så trist! Atr folk inte kan hålla fingrarna i styr! Hoppas de inte tagit allt för illa vid sej utan de kan fortsätta sin semester som planerat.
Tur i oturen att ni klarade er
Kram

11 05 2014
Matts Torebring

Ja visst är det riktigt otrevligt, det var bara tio- talet meter bakom oss. Jag gissar att utlandsregistrerade bilar är mer i farosonen. På samma sätt som när vi kommer utomlands. Kram

11 05 2014
Rolle o Carina

Usch så tråkigt när sånt händer,att de inte kan ge sjutton i andras prylar!
Vi har som tur var inte blivit drabbade än och vill det inte heller!
Men vi har larm som avskräcker iaf,bättre än inget!
Polisen kan väl som sagt inte göra mycket åt det heller !!
Då känns det faktiskt tryggare när man tar in på Camping!

Ha det gott/Kram

12 05 2014
Matts Torebring

Vi installerade larm, även hemma för en vecka sedan. Det första jag sa till larminstallatören var: ”Jag tycker inte om att du är här, jag vill lämna min dörr olåst och gå, samt finna allt orört när jag kommer hem igen”. Så var det nog i Aneby, i alla fall för 40 år sedan. Usch vilken tråkig utveckling på många saker idag. Kram

12 05 2014
Christina

Som jag skrev här i en kommentar för ett tag sen, så går polisen ofta ut med varningar för inbrott på just denna rastplats och även på Vista Kulle som ligger utanför Huskvarna. Det står ganska ofta i lokaltidningen om stölder ur husbilar på dessa platser. Tråkigt men sant.
Läser för övrigt gärna din blogg, som jag tycker är mycket trevlig.

12 05 2014
Matts Torebring

Tack Christina, att du är med och delar våra resor och äventyr. Jag tänkte faktiskt på dig och det du skrev, när jag parkerade på Gyllene Utterns Rastplats. Men så tänkte jag, ”En person satt i en busskur och väntade på bussen och blev ihjälkörd”. Med andra ord går man knappast fri någonstans. Visst är det en tråkig utveckling. Kram

12 05 2014
Lennart

Trist när det händer.
Vi har blivit bestulna en gång.
På Camping i Bratislava.
Campingen var inhägnad med högt staket och hade två polisstationer på området!
Där blev vi av med elkabeln en natt!
Poliserna var helt ointresserade!

Kram

12 05 2014
Matts Torebring

Ja, jag blir både ledsen och arg. På jobbet hade vi säkert 17- 18 inbrott och skadegörelser, trots larm, men utan staket. Efter att staketet kom upp, har det bara varit något enstaka inbrott via fönstervägen. Poliserna bra skrattar åt det och gör ingenting. Kram

12 05 2014
Nils-Åke Hansson

Trist när sådant händer. Vi har varit drabbade en gång och detta på hemma plan. Där man känner sig absolut säker och vi var ca 30 huspilar på platsen. De bröt upp dörren och lyste in. Birgitta reagerade och rörde sig i bilen så de hindrade dem. Kom inte för oss att titta ut ens. Men 2500 kr reperation nytt lås.
Mv
Nils-Åke

http://husbilochresor.com/

12 05 2014
Matts Torebring

Det trodde jag inte kunde hända, om man är en så stor grupp husbilar, det låter helt otroligt. När vi reser ute på kontinenten, törs vi sällan lämna bilen, på offentliga platser och parkeringar. Våra barn och vänner har drabbats, just vid dessa tillfällen. Kram

12 05 2014
Lena & Jan

SÅÅ HIMLA TRIST det kommer upp en skylt om att se upp för tjyvar, garanterat blir det snart standard på våra rastplatser, tyvärr en realitet i samband med fri rörlighet :-[

12 05 2014
Matts Torebring

Jag brukar tänka, när vi kommer in i Sydsverige från kontinenten, usch vad tråkigt det ser ut, på offentliga toaletter och dylikt. Grova bultar och järngaller över lampor och värmeelemet. Det känns som det kommer söder ifrån in vårt land. Ja usch, nu blir jag nästan rasist också. Kram

12 05 2014
Inge Johansson Fritid

Hela semstern kan vara förstörd för en hoppas dom hade lagt in detta i Ipaden eller Iphone https://itunes.apple.com/se/app/hitta-min-iphone/id376101648?mt=8 då snart tjuven Fast man kan söka efter den hoppas på tur i oturen hoppas finna den

12 05 2014
Lena & Jan

I inställningsmenyn gäller det att aktivera ”platsbeskrivning” o ”hitta min iPad” så tror jag ej man behöver en extra App ;-]

12 05 2014
Matts Torebring

Jag har inlagt hitta min iPhone, då kanske det även går på hitta min Macbook och hitta Birgittas iPad. Jag har inte ens tänkt på det. Skulle datorn försvinna, skulle min semester bli förstörd. Tack för tipset.

12 05 2014
Elisabeth

Tänk att det ska vara så svårt att skilja på mitt och ditt. Urtrist! Därtill känslan att någon varit inne och rotat bland ens tillhörigheter är inte kul, kan bli en otrygghet, som dröjer innan man kommer över. Elisabeth

13 05 2014
Matts Torebring

Det är just detta som du skriver, som är så vidrigt. ”Någon har snokat runt bland alla mina saker”. Kram.

16 05 2014
Deciree

Tänk att det finns dom som inte håller koll på vad som är mitt och ditt. Håller med om att man tycker synd om Holländarna som var tvungna att vara med om detta. Holländare som alltid är så trevliga och hjälpsamma. Vi har larm och gaslarm i husbilen. Undrar just om man måste sätta in en extra låsanordning på dörrarna efter att man läser detta. Tänk att det även hände där. Och i Sverige. Trodde att detta mest hände utomlands. Kram

16 05 2014
Matts Torebring

Ibland känns det som att stanna planeten, jag vill hoppa av. Det är just mötet med dessa individer, som helt förstör vår moder jord och som är så tråkigt. Vi har också alla larm utom gaslarm. Kram & Så får vi försöka glömma detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: