Har detta haft sin tid…?

24 11 2016

Vi har har haft och har, bara delvis numera, en Stormästare på jobbet  i Hus- & Trädgårdsbelysning.  Båda säger vi samma sak idag… massor av julljus ute i trädgården haft sin tid..

Hemma hos oss lyser det ganska sparsamt numera. Jag har kört en massa stora tomtar, slädar och julfigurer till Återvinningsstationen, men inte köpt några nya. Med åren lyser inte alla ljusslangarna i figurerna. Jag såg nu när jag tände upp mina hjortar, har en bit slocknat även där. Jag gillar nog mera att lysa upp stora träd. Då kan det lysa så fort det mörknar på hösten. Det känns mycket trevligare. (Du kan klicka upp bilderna)

img_4034

Vår gode väns hus för några år sedan

 

Även vår gode väns hus, har inte samma enorma belysning längre. I detta fallet är det veckor av jobb med att sätta upp. Själv har jag varken tid eller intresse längre. Lite ljusslingor får nog räcka i framtiden. Vår nya Kabe kommer att ha inbyggt lyse i markisen i alla fall.


Åtgärder

Information

14 responses

24 11 2016
Lennart

Lagom är bäst!

Kram

24 11 2016
Matts Torebring

Kanske det, men bara ibland, vi har ju största Kaben, både du och jag.
Kram

24 11 2016
Lena

Jo det är fint med ljusslingor MEN jag håller med att den traditionella eldrivna har haft sin era! Det ska vara Solpanelsdrivna!!!
Varför dröjer det i Sv. dom behöver inte solljus/dagsljus länge för att sen lysa några tim i vårt mörka land!
I Sp. köper jag alltid solpanelsdrivna, dom har mycket mer att välja på. Jula i Sv. har flera batteridrivna men det räcker inte i din trädgård :-/ Såg faktiskt inte en enda solpanelsdriven där idag. DET ÄR ETT STEG TILLBAKA ATT anv. batterier :-/

25 11 2016
Matts Torebring

Helt inklädda hus med ljusslingor har jag tappat lusten för. Jag jobbar ju på tok alldeles för mycket också. Då lägger jag hellre den tiden i husbilen. I stort sett alla belysning jag har är Led eller lågenergi.Kanske inte ens 100 w totalt. Däremot har jag 1 kw på i husbilen för att hålla 6- 7 grader.

25 11 2016
Kors och Tvärs

Visst är det fint när det har varit upplyst men jag ser att fler och fler minskar på slingor som ramat in hus, fönster och altaner/balkonger. Gissar att det är ett enormt jobb att hålla på med och som du säger – någon lampa här och där slocknar.
Kram

25 11 2016
Matts Torebring

Det finns hus som ser ut som värsta spektakel i alla tänkbara färger. Då tittar jag bort. Vita slingor är vackert, om det inte blir alldeles för mycket.
Kram

25 11 2016
Rolle o Carina

Snyggt är det ju,men mycket jobb varje år!
Vi nöjer oss med några ljusstakar 🙂

Ha det gott o njut…….SnöKram fr AspKvist

25 11 2016
Matts Torebring

I USA har jag sett på TV, familjer och grannar som hjälps åt i sex veckor för att färdigställa. Hu så hemskt. Vi jobbar ju Rolle!
Spiskram herr Asp

25 11 2016
nils-åke hansson

Lagom ska det vara. MEN vad är lagom

25 11 2016
Matts Torebring

En julgran och några slingor är lagom.

25 11 2016
JoY

Vi har också haft slädar tomtar och gjort stora ljusstakar med olika slingor men för ett par år sedan har vi slutat med det. Lite ”lagom” mysbelysning har vi nu mera.
Kram

25 11 2016
Matts Torebring

Tydligen en trend, som både ni, vi och många andra hänger på. Det har haft sin tid!
En Julkram till er.

25 11 2016
Maggan och Ingemar

När vi var hemma på vintern hade vi belysning på träden och i buskarna, runt ingången också. Idag är vi ju borta den mesta tiden av advent så det blir nog bara några bågar i fönstren. Inte ens inomhus plockar vi fram så mycket. Vi ska ju lämna Sverige igen för att åka ner till värmen. I husbilen kommer lite pynt och ljus upp, även om det inte mörknar förrän fram emot 18 tiden. Tyvärr så har vi glömt både pepparkakor och glögg hemma….men man överlever advent ändå. 🙂

25 11 2016
Matts Torebring

Det skulle nog se konstigt ut, om ni hade julpynt hemma, som lyser när ni är bortresta. Jag skulle, precis som ni, inte vilja fira jul i södern. Vi har så starka familjetraditioner, så jag skulle sitta i södern och gråta, tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: