Hemma fixar lördag

22 09 2018

Så nu kan snön komma, fast jag hoppas det dröjer ett par månader till.

IMG_4903

Vår Pinus Cembra Glauca fäller så mycket barr.

Det blev bestämt tidigt i veckan, Birgitta spelar i kyrkan på söndag, då stannar vi hemma för andra gången i sommar sedan 4 maj. Nu för tiden kan vi åka varje helg, nu när vi har en bil, som inte är på verkstad som tidigare.

Jag var ute i full fart vid halv åtta tiden, ändå var det precis på vippen, att jag blev klar med allt höstfix i trädgården till kvällen kom. Hade inte Birgitta kommit och frågat, om att få hjälpa till, hade jag inte klarat av det på en lördag. Jag kämpade på i ovädret, trots storm, hagel och kraftiga regnbyar ibland.

Jag har mycket stensättningar och bara lite rabatter. Idag var det ogräs precis överallt, efter regnet som fallit. Den stora nya slänten med Stefanandra var värst. Där fanns mycket våtsarv, grodblad och klöverplantor som sitter fast som berg. Birgitta rensade vår Pinus Cembra från nedfallande barr, spolade entré baksidan, tog in alla mina djur och utemöbler.

Uppe på jobbet känns det ändå deprimerande, allt det enorma arbete vi lagt ned under åren, satsat miljonbelopp på upprusning. Att uppe på allt detta, ha boende i området, som bara vill sabotera, när vi vill göra snyggt och trevligt runt omkring oss. För mig personligen kvarstår frågan, orkar jag bo kvar?


Åtgärder

Information

6 responses

22 09 2018
Husisblogg

Tråkig utveckling för er i hemmet men hoppas det finns de som kan ge er styrka. Om inte finns det väl grannkommuner som gärna tar emot er. Även ägarna har börjat göra iordning sin trädgård inför vintern, men de har nog lote kvar för fixar på kvällarna.

23 09 2018
Matts Torebring

Vi får trösta oss med de jättetrevliga grannar vi har. Drömmen om att bo på landet, utan nära störande krafter finns ändå kvar.

23 09 2018
Nils-Åke Hansson

Stor trädgård mycket arbete liten trädgård inte så mycket arbete. Hos oss är de höst färdigt! Ni har en fin och välskött trädgård det har alla bilder bevisat.

23 09 2018
Matts Torebring

Ja visst är den stor trädgården, efter sammanslagningen med granntomten, cirka två tusen m2. Fast en enda bärande tanke, har funnits i allt anläggningsarbete. Det ska vara fint ”möblerat” och ytterst lättskött. Nu har jag en hel del jobb, till dess att nya slänten med Stefanandra har vuxit igen. När den gjort det, sköter den sig själv.

24 09 2018
Rolle o Carina

Visst har ni det underbart snyggt i er trädgård Matts,vi vet!
Men sååå himla tråkigt med såna grannar,Usch!

Vi skulle gärna vart grannar med er,då hade det vart ljuvligt!
Förstår ni vill flytta till ett bättre ställe framöver.

Ha det gott ändå/Varm Dala-Kram

24 09 2018
Matts Torebring

Som väl är, har vi jättetrevliga grannar också. Minna byggjobbare skulle skämtsamt söka hus i Aneby också, för de tyckte att de blev så väl mottagna på jobbet. Där kommer ni att passa väl in.
Byggkramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: