Grushögarna ligger kvar

20 09 2018

Kanske länge än… kanske för alltid?

IMG_4899

Hemma på vår tomt

Så här ser det ut på vår tomt hemma idag, så här såg det ut för ett år sedan också. Kanske kommer det för alltid att se ut så här? Våra vänner undrar naturligtvis, varför jag inte gör klart. Jag är bakbunden och kan inget göra.

IMG_4900

Här skulle jag bygga ett garage till vår husbil.

För knappt fyra veckor sedan, fick jag äntligen klart med bygglov från Aneby Kommun. Nästa vecka hade jag tänkt att börja planera och göra fint.

Granen 4

Garaget syns inte mycket från Skogsgatan

Så här lite skulle vårt garage ha synts från gatan, på grund av höjdskillnaden. Kanske skulle det inte synts alls, när jag planterat några träd.

Skannad (kopia)

Här skulle jag ha kört jag in i mitt garage.

Idag kom beskedet från Aneby Kommun att bygglovet överklagats till Länstyrelsen. Det finns de, som inte alls bor nära, eller på minsta vis påverkas av mitt bygge. Ändå har det gjorts både anonyma och skriftliga anmälningar till kommunen. Nu måste lagen ha sin gång, vilket jag respekterar till fullo och något bygge i höst, blir det med all sannolikhet inte.

Jag har även begärt in bygglov för två gästparkeringar. Vår dotter med familj kommer hem några dagar på sommaren och till julledigheten. Jag vill inte att deras bil skall stå på gatan. Vi har stor trädgård sedan vi köpte till sista tomten. Självklart ska de få ha sin bil i vår trädgård. Men så tycker inte två personer på vår gata.

En av mina bloggvänner har stannat en natt i vår trädgård i år. Vid våra finska vänners besök i somras, möttes vi utanför Tranås. För vem törs ta emot en husbil på vår gata i Aneby?

Måttet är rågat nu, orkar vi bo kvar, måste vi lämna byn nu? Den största grannosämjan, beror på en välskött trädgård, läste jag i en tidning. Är det som drabbat mig? Kanske får jag lägga till vår fina husbil, som inte är lätt att se.


Åtgärder

Information

16 responses

20 09 2018
Husisblogg

Är det den tråkiga Svenska avundsjukan som ger sig tillkänna? Vad tråkigt och mina ägare har sagt det innan, att ni orkar satsa så mycket som ni gör i den kommunen. All styrka till er!

20 09 2018
Matts Torebring

Du ska veta att det inte är alls roligt, att satsa vare sig hemma eller på jobbet. På jobbet har vi inget val. Hemma kan vi flytta, trots att vi satsat varje år i vårt hus.

20 09 2018
Nils-Åke Hansson

Jantelagen finns på alla gårdar och byar.

21 09 2018
Matts Torebring

Ja tyvärr, den är nog större än vad vi anar.

21 09 2018
Rolle o Carina

Usch såå himla tråkigt Matts o Birgitta,bara för några hemska grannar!
Skulle väl gillat ist om nån fixar till tomten så den blir prydlig!

Men men,den svenska avundsjukan är äcklig! Varm Dala-Kram på er..

21 09 2018
Matts Torebring

Jag var rädd att du skulle ”fått en lapp” på din husbil, den natten du gästade oss i somras. Jag gick till fönstret det första jag gjorde på morgonen, för att kontrollera att inget hade hänt. Jag hade anmält till nämnden, att vi hade gästparkering en enda natt.
En varm kram

21 09 2018
Anki

Verkligen tråkigt att läsa hur några avundsjuka grannar kan bråka …

21 09 2018
Matts Torebring

Tack Anki, dina ord värmde faktiskt upp i denna tristess.
Kram

21 09 2018
Christina

Det skulle inte vara möjligt att få vara anonym när man överklagar ett bygglov. Helt otroligt vad fegt och ogint! Jag hade flyttat både företag och hem till närmaste grannkommun. Lätt att säga naturligtvis men sådant här tar alldeles för mycket energi. Och kommunen känner sig väl alldeles för säker på att ni stannar kvar. Det bör de inte göra! Någon gång är tålamodet slut.

21 09 2018
Matts Torebring

Tack för ditt inlägg. Jag tycker inte heller att hänsyn skall tas till anonyma personer, som ringer upp och gör anmälan. Vi skall vara hemma och höst städa i trädgården i morgon, men det känns inte alls roligt att göra det. Jag vill bort härifrån.

21 09 2018
JoY

Lätt att säga att man ska flytta men själv hade jag nog gjort det. Vi är superglada för att ha helt underbara grannar runt omkring oss.
En blåsig Kram till er

21 09 2018
Matts Torebring

Vi har också underbara grannar till en del, som vinkar när vi åker iväg och vinkar oss välkomna hem. Visst lockar det att lämna allt samman. Inte roligt att vara ute i blåsväder.
Kramar

21 09 2018
Lars Permeln

Tycker att det är så tråkigt och beklagligt att du inte får komma igång med bygget och markplaneringen.

21 09 2018
Matts Torebring

Visst är det konstigt. Jag vill ha ordning och reda, andra föredrar nedskräpning, som i detta fallet. Nu är bristningsgränsen för tålamod snart slut.

22 09 2018
Husbilen Ventilen

Fy vad tråkigt med denna avundsjuka. Tänk positivt så trevligt ni har det när ni åker iväg med bilen, vilket tråkigt liv vissa grannar säker har.
Ha det gott. 😎😎

22 09 2018
Matts Torebring

Vi fick nya underbart, trevliga grannar för ett par år sedan mitt snett emot oss. De vinkar när vi åker med husbilen och vinkar när vi kommer hem. De åker också husbil och vet hur trevligt vi alla husbilsälskare har det. För andra är husbilen en nagel ögat i stället.
Kram & Må gott! ✈️🤗🤗

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: