Husbilsliv lite på höstkanten

12 08 2018
IMG_4664

Vi köpte Smålandskräftor och lite annat gott i Tranås

Regnet hängde i luften på lördagseftermiddagen. Vi hade markisen ute, men drog in den när det började blåsa upp före regnet. Vi täckte över kex och ost och klarade att inmundiga sista kräftan, innan regnet kom på allvar. Äta kräftor inne i husbilen, har vi aldrig gjort och kommer inte att göra heller.

Smålandskräftan är inte min favorit, men vi hade inte lust att köra till ”Västa” (Väderstad) denna resan, för att köpa riktigt goda kräftor.

IMG_4667

Klockan närmar sig midnatt.

Jag försökte ställa ut min sömnmedicin på semestern, men misslyckades. För tre- fyra veckor sedan, fick jag en ingivelse att sluta med min medicin och gjorde så. Min eksem och klåda på hela kroppen försvann och jag började sova igen. Kanske inte fullt ut alltid, men den tuffa huvudvärken av medicinen är nästan borta. Bättre att sova lite mindre och normalt, än att sova mera, med tung medicin som ger tuffa biverkningar.

Natten till lördag sov jag 13 timmar!, med lite små avbrott, för som till exempel, nyponsoppa med vispgrädde vid klockan fyra. Inte nog med detta. Jag sov middag i en och en halv timma efter kräftkalaset. Inte underligt att vi satt uppe till midnatt. Idag vaknade jag klockan åtta efter en hel natts sömn, med korta avbrott. Vilket härligt Husbilsliv vi har!

Vi har inte fått igång vår parabol på taket än. Under hela sommaren har vi tittat på TV mindre än tio timmar. Nu när hösten kommer, vill jag ha in den enda kanal jag älskar, Kanal 10, med kristen tv. Alla kan lyssna när man vill via webben.

I går kväll körde vi Kanal 10 webbradio Classic. Jag kör in sångerna i bilens multimediasystem, via blåtand från min iPhone. Alla dessa underbara 60- tals klassiker som finns inom frikyrkan. Vi kan nästan alla sånger mer eller mindre. Vilken sångskatt som håller på att dö ut, för bara moderna låtar. Inte underligt att vi inte kom isäng.


Åtgärder

Information

14 responses

12 08 2018
husisblogg

Nä, förstår verkligen att ni inte vill äta kräftor ”inomhus”. Är det någon gång man skulle spilla så var det väl denna gång.
Härligt att du kunnat sluta med sömnmedicinerna. Kan det bara att du är i ro med situationen och dig själv eller tar du ut sig mera just för stunden?
Igår, under regnet var första gången denna sommaren som ägaren satte på tv:n hos mig och där satt han sedan nästan fyra timmar. Men ingen fara, var fulladdad på dagens fm tack vare solcellen.

12 08 2018
Matts Torebring

Jag har levt med tunga sömnmediciner sedan 1999. Jag stressade bort min sömn helt enkelt. Jag har kunnat trappa ned något sista åren. Nu har jag slutat helt. Det är fantastiskt!

12 08 2018
Kors och Tvärs

Smålandskräftan har en hel del smått och gott
Kram

12 08 2018
Matts Torebring

Fast inte kräftorna, de är inte bra.

12 08 2018
Nils-Åke Hansson

Väderstadkräftor är vår favorit men i år blev det annan sort.
Tycker själv att ja har svårt att somna.

12 08 2018
Matts Torebring

Visst ska det vara ”Västa” kräftor. Tyvärr upplever jag ofta sömnen i tre timmars interrvaller. Efter tre timmar kan det vara svårt att somnat om.

12 08 2018
JoY

Kräftor ska nog ätas ute så man inte får skal och kladd på golv och klädsel. Vi är inte direkt några kräftälskare, räcker med en/två stycken. Tycker bara det är kladdigt.
Kram

13 08 2018
Matts Torebring

Jag har växt upp med att fånga kräftor till husbehov. Det är nog det som hänger kvar. En gång om året räcker.

12 08 2018
Vår husbilsblogg

Kanal 10 har jag nog aldrig lyssnat på, jag tycker att den digitala kanalen P4 plus är superbra och den kanal som jag lyssnar med på. Där finns alla gamla godingar, låtar som man minns från uppväxten. P4 Plus är det bästa som hänt på Sveriges Radio på senare år.
Kräftor är inget jag direkt längtar efter, brukar nöja mig med några stycken bara för att ha smakat.
Förstår att det känns skönt att slippa medicinera för att kunna sova ordentligt.

13 08 2018
Matts Torebring

Alla program är inte bra på Kanal 10. När det är tema veckor har det hänt att vi tittat i upp till fem timmar på TV. Jag gillar Joakim Lundqvist på Livets Ord i Uppsala. Webbradio Classic gillar vi också. Vi kan låt efter låt från 60- talets och framåt.
Att slopa de tunga sömnmedicinerna är en fröjd för mig.

13 08 2018
Rolle o Carina

Visst är väl Bobilslivet underbart,vi njuter var dag i fulla muggar!
Lite dåligt med data bara,kikar in nu o skriver lite igen!
Vi äter också kräftor,men tycker det är svårt att hitta goa bara!
Ikväll ska vi ha lite Räkafton ist i Bobilen,gött ska det bli!

Ha det gott hälsar Dalfolk på rymmen/Kram

13 08 2018
Matts Torebring

Visst har vi det otroligt gott i våra husbilar. Ett fantastiskt liv att få njuta av. Kram & Må gott & Välkomna till Smålandsbygden.

16 08 2018
Elisabeth

Så bra att du kunnat släppa sömnmedicinen. Avslappning kan ge bra hjälp. Skönt att husbilen bidrar till bra sömn. Kanske du släpper en del av dina uppgifter, när du är ute i den. Hoppas koordineringen i bygget inte blir tungt för dig. Kramar

17 08 2018
Matts Torebring

Husbilen är den bästa avkoppling som finns. Tack vare den tror jag att jag orkar dra runt alla projekt. Jag ett garagebygge hemma till HERDEN också, som jag hoppas få tak på före snö och is.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: