Drömmen fanns länge..

9 08 2018

innan den blev verklighet. Så här skrev jag 10 maj 2011, Nu får jag plats med en Concorde!

img_1201

Min egen ställplats utökad 2011.

Jag var faktiskt tvungen att le, när jag plötsligt ramlade in på ett inlägg sedan maj 2011. Jag hade då förlängt min ställplats hemma. Jag förstår att jag drömde om något bättre. Då körde vi Kabe 880 med enkelsängar. Hemska tanke, om vi hade enkelsängar idag, då blev det nog inte mer än en resa om året. Jag vill inte ligga och vinka god natt borta i ett hörn. Jag vill ha det som hemma. (Vi påverkas inte av andra, vi gör som vi tycker är bra)

img_4090

Nu står den här sedan några månader tillbaka.

Vi tyckte det var så trevligt att komma till en ny annorlunda plats, som den i Norra Vi. Den har inspirerat mig, till att kanske bara åka på måfå under hösten. Stanna vid en granplantering i skogen och titta på en talgoxe kanske? Till helgen blir det ytterligare en ny plats och sedan har vi en till på lut.

När vi åkte sista Kaben, kunde vi bara stå en natt utan ström, sedan var vi strömlösa. Vilken tragik det var! Nu har vi stått som mest fyra dygn utan ström och bara använt tre procent av batterierna. Vad höll vi på med innan?

 


Åtgärder

Information

6 responses

9 08 2018
husisblogg

Där står HERDEN perfekt, nästan så den blir lite bortskämd.
Inga solceller på Kaben, jag klarar mig många nätter, iaf batterimässigt värre med vatten då min tank enbart rymmer 100 liter

9 08 2018
Matts Torebring

Visst står den bra, men snart kanske ännu bättre på nya tomten. Vi hade ganska stora solceller på Kabe, men det räckte inte till. Elektroniken tog så mycket ström. En god vän fick sin 2018 års modell. Den var strömlös efter ett dygn. Han bytte från 2017 till 2018, men problemet följde med. Nu har vi totalt 1 m3 färsk-, grå- & svartvattentankar tillsammans. Nu klarar vi oss ganska länge. Nästan otroligt bra,

10 08 2018
stefan

Konstigt! Jag har varit ute i 3 dygn med sol använder både micro samt tekokare med invertern. Jag har en kabe 910i imperial 2018 funkar hur fint som helst. Valde gel batterier samma som du 280 AH kanske därför.
Skönt med en bil man kan fricampa med!

10 08 2018
Matts Torebring

Vi var i stort sett strömlösa hela tiden. En Kabe verkstad skyllde på att elektroniken drog så mycket ström i stand by läge, att det var därför vi blev strömlösa. Nu är den tiden borta. Nu har vi fått det bra.

13 08 2018
Rolle o Carina

Häärligt,vad den pryder er fina infart den nya ”Concorden” 🙂
Vi har aldrig vart utan ström i Adrian,funkar kanonbra!

Soliga Rusken-Kramar

13 08 2018
Matts Torebring

Visst är det en prydnad och så ljuvlig att använda. En sex- sju år gammal dröm i uppfyllelse.
Aneby kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: