Första spadtaget

19 09 2017
IMG_2952

I går måndag kväll, kom grävmaskinen till jobbet.

I går måndag kväll, kom grävmaskinen, fast idag var maskinisten borta. Här har vi nu börjat schakta bort femton meter av granntomten, som vi köpte i våras. Vi gör detta, för att kunna klara en bättre logistikhantering och infart till vår lastkaj. Till höger i bild, kommer vi att bygga ytterligare lager. Det sista får vänta ett år eller två. Jag blev glad när jag såg, att det låg gott om grovt grus under asfalten.

IMG_2953

Här är nedfarten till mitt husbilsgarage på etage 2.

Det grova gruset och alla schaktmassorna, kör vi hem till min ”nya trädgård”. Nu är jag lite orolig för bärigheten och stora lastbilen, som lägger sina lass här. Det har kommit 90 mm regn i augusti och 55 mm i september, så bärigheten är inte den bästa. De första två lassen gick bra i alla fall.

 

IMG_2956

Etage 2 är nedanför slänten och längst nere i trädgården etage 3.

På etage 2 är nedanför slänten, skall jag bygga mitt husbilsgarage. På etage 3 längst nere i trädgården skall jag göra en helt plan yta för lek och grillplats. Jag kanske offrar en av mina stora tallar och gör en ljugarbänk. Om ni vill komma och hälsa på mig till våren, får ni parkera på etage 1, med utsikt mot öster.

Nivåskillnaden från öster till väster är fyra meter. Det är många lass med schaktmassor, som jag tagit emot, för att göra plan mark. Som mest har jag fyllt upp nära fyra meter djupt. Idag skickades mina 140 buskar från Tyskland, som jag har beställt för att plantera i slänten ovan. Jättespännande projekt!


Åtgärder

Information

8 responses

19 09 2017
Henrik Alm

Det ser ut att bli bra👍
Alm

19 09 2017
Matts Torebring

Visst ska det bli bra! ”Trädgården” ligger mitt i rampljuset, så det måste bli bra, snyggt och trivsamt för alla. Ha det gott

19 09 2017
Rolle o Carina

Blir ett fint projekt det där när allt är klart!
Kul att komma o prov-bo nästa sommar 🙂

Varm Alde-Kram

19 09 2017
Matts Torebring

Det blir pricken över i, när ni kommer och stannar till. Det ser vi fram emot.
En varm Keddy spiskram

19 09 2017
husisblogg

Ägarna tycker det ska bli väldigt spännande att få se denna plats, kanske jag får uppleva den i verkligheten också.

19 09 2017
Matts Torebring

Ni får samma svar som Rolle & Carina.
Välkomna att hälsa på

19 09 2017
Lars Permelin

Kul att läsa om positiva entreprenörs- och nybyggartankar som ser ut att kunna förverkligas på egen mark.

20 09 2017
Lennart

Kul!

Det blir säkert bra!

Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: