Övningskörning nr 3 med utefika

23 03 2013
Ställplats Östgöta Camping Mantorp.

Ställplats Östgöta Camping Mantorp.

Vi startade bilen fredag kväll efter jobbet och bobilen var lastad och klar som vanligt, vi visste bara inte vart vi skulle åka. Vi ville åka till en plats för att få tillgång till el. Kör till Mantorp, sa Birgitta, och det gjorde vi. Värmepannan på eldrift och Matts Torebring är helt enkelt inte överens. Jag har testat allting utan att få värme på 2 KW. Underhålls värmen hemma på 1 KW fungerar bra, trots den stränga kylan. Men när jag stegar upp till 2 KW händer ingenting. Nu sista natten har jag stegat upp till 3 KW och då har vi haft den bästa värme vi kan få. Förmodligen en liten felkoppling bara på elpannan. Normalt kan man inte köra på 3 KW, för då är det omöjligt att en 10 ampere säkring håller.

Napoleonbakelser och Hallonmunkar från City Gross

Napoleonbakelser och Hallonmunkar från City Gross.

Det var riktigt skönt i solskenet, när vi återvände från City Gross, där vi inhandlat lite godsaker. Till middag idag blir det enkel grovgrillning ute. Nu kan inte våren vara långt borta, trots alla svinkalla nätter. Minus 27,5 grader i Horn, Östergötland i natt, berättade våra grannar. Kallaste platsen i hela Sverige den gångna natten. Detta var redan den tredje resan med nya Bobilen.

Första utegrillningen 2013

Första utegrillningen 2013.

Ytterligare godsaker från City Gross, ett paket Ingemar Johanssons tjock grillkorv. Snabb och enkel middag idag på Cobbgrillen.


Åtgärder

Information

6 responses

23 03 2013
seniorerspekulerar

Ser ut som ni har det skönt trots kylan. Det är klart att nu värmer solen trots minusgrader. Men det är helt klart att våren har stannat upp någon stáns. Men till påsk åker vi och letar efter den och släpar med den hem. Annars tror vi på det här med en ny istid. Konstigt det här med värmen, men Östgötacamping kanske kan titta på det när ni är där, något verkar inte vara som det ska. Men det är tyvärr nackdelen med en ny bil ibland, barnsjukdomarna måste värkars ut på något sätt. Men det ordnar sig säkert till det bästa, annars säger du säkert ifrån, ordentligt. Ha det så skönt på övningskörningen och varm helg med kramar 3 M

23 03 2013
Matts Torebring

Ja vi har haft det riktigt trivsamt. Varmt och skönt på läsidan mot solen. Nu är det varmt och skönt i bilen också. Vi är bjudna till Sälen i påsk för att åka skidor, fast utan bobilen. Vi har varit där många påskhelger under åren. Ett år var det + 28 grader när vi körde hem och passerade Mjölby. Vem vet, ni eller vi, drar med våren hem efter påskhelgen. Kram.

23 03 2013
Lennart

Så härligt ni har det!
Östergötland är något särskilt, jag vet! Mysigt att kunna sitta ute i solen!
Nästa vecka ställer vi på och åker om vi så skall anlita assistans!

Lev väl o
Kram

23 03 2013
Matts Torebring

Visst är Östergötland härligt med sin jordbruksbygd och öppna landskap. Skiner solen som idag, blir det riktigt gemytligt. Jag också ställer mig på, (inte Birgitta) slalomskidorna i Sälen nästa vecka, dock utan bobilen. Vi är bjudna till Sälen över påsken. Lycka till med att dra loss bobilen. Kram.

24 03 2013
Kors och Tvärs

Så mysigt ni ser ut att ha det! Vi drar också till Sälen och stugan för att se till lite, över Påsk ….. Då hoppas vi på lika mycket sol, men varmare och vindstilla. Ha en härlig söndag. Kram

24 03 2013
Matts Torebring

Vi sa just när vi lämnade Ställplatsen i Mantorp, här är fantastiskt bra, för endast 50:-/ natt. (om man har kundkort, annars 100:-) Här vinns toa, dusch, tvättmaskin, färskvatten, sopcontainer och toa- och gråvattentömning.

Vi är bjudna till Sälen för att barnbarnen, 3,5 år, skall få lära sig börja åka skidor och då har nog deras mamma och pappa fullt sjå med dem. Jag får nog åka på egna äventyr, eftersom Birgitta vägrar åka slalom. Vem vet då kanske vi syns i Väggen, om den inte bara är fullt av is. Jag älskar svarta backarna men har respekt för isen. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: