Har vi gästat varje år sedan 1973, med kanske något undantag.
Vi var betagna från början, när vi kom hit i början av 70- talet. Sedan dess är ingen sommar för mig, om jag inte får komma hit en gång varje sommar. Lammet & Grisen har haft en enorm utveckling, sedan vi var här första gången. I början fick man ett stort stycke kött, eller rättare sagt så mycket kött man ville ha, samt en stor bakpotatis med vitlökssmör. Det var allt! I dag finns en stor buffé och bar att njuta av också.
När vi brukar komma hit i mitten av juli, finns sällan varken parkeringsplats eller en ställplats för husbilen ledig, när klockan är runt sjutton tiden. Nu fanns bara ett fåtal bilar och ett par husbilar. Men det fyllde på efter hand.
Vi kom hit ett par timmar före första sittningen. De timmarna bara försvann. För den som väntar på något gott, går tiden jättefort….
Jag valde fläskkarré, filé och tjocka revben. Jag är inte så förtjust i lamm.
Detta var bara första tallriken, jag hämtade två gånger till.
Flera år har jag strövat runt på Alvaret och fotat blommor. Så blev det inte i år, det blev bara en av många balkonglådor, som pryder upp på många ställen.






Nu får ni mycket att bränna bort på cyklarna! 🙂
Fuska inte med El-motorerna på 🙂
SommarKram
Det blir vatten & bröd när vi kommer hem i stället.
En solskenskram
Så många ggr som ägarna har varit på Öland och de har aldrig besökt detta ställe. Nästan så de får skämmas när det verkar vara så fint och gott
Nej skäms inte ett dugg, det kanske är bara vi, som tycker det är så charmigt. Miljön, den goda maten, buffén samt gratis ställplats en natt för husbilen. Det är allt detta som samverkar.
Vi hinner nog inte med det i år.
Resmålen är många.
Kram
Det kommer nog att fyllas under sommaren ändå.
Kram
En prisad, berömd restaurang! Har tyvärr inte besökts av oss än, men lamm ska väl ätas där eftersom dom lär bemästra det, vad jag förstått 🤗 Vacker bild med midsommarstången, härlig årstid vi har nu, även om det måste hållas i regnhattarna igen snart 💨💦
Ja då skall ni ta er fina husbil och fara hit. En natt är gratis på ställplatsen och den är stor nog för er Husbil. Det är just att bo i husbilen, äta och dricka gott och sedan bara sova ut. Men som sagt, vänta lite, nu är det fem regndagar i sikte.
Vi var in till Lammet & Grisen men var några dagar för tidiga.
Ni är säkert välkomna på ett nytt försök eller besök ska man nog säga.
Det låter som en rejäl utveckling genom åren! Vi var ju där för något år sen och det fanns ju massor att välja på. Väldigt gott! För oss är dock lamm en favorit. Hemma är det det enda kött vi lagar när det ska vara lite ”finare”, dvs något lyxigare än kyckling 😉
Det bästa trots allt med Lammet & Grisen, är att komma dit i god tid, sitta vid husbilen och tråna en stund före. Att sedan bara gå några steg, mätt och belåten, för att sova gott, är nog det bästa av allt. Det missade vi i år när vi cyklade ut.
Lammet & Grisen är ett ställe vi gärna återkommer till. Jag tror att tipset kom från dig för några år sen. Vi tycker förstår även om lammkött, så vi har provat det mesta med lika gott resultat! Kramar
Visst är det toppen. Den största känslan är nog trots allt: Komma i god tid, parkera husbilen, gå en liten runda, titta på alla blommor, äta jordgubbar och grädde, äta den goda maten, för att sedan bara njuta i husbilen och åka nästa dag. I år cyklade vi dit, det var inte det samma. Kram & Må gott!
Vi tycker om kött och väldigt gärna lamm men vill att en god köttbit ska tillagas med finess, inte i ”parti och minut” Det är inte heller prisvärt när jag inte ens får sitta vid en riktigt möbel utan en långt rastplatsbord, utan ryggstöd!
Kram
Allt det du räknar upp, erbjuder nittiofem av hundra. Det är därför det är så mysigt, att sitta under delvis bar himmel, med husbilen hundra meter längre bort. Ingen annan kan göra det bättre, det är därför det är så mysigt.