Lammet & Grisen Löttorp

28 06 2017

Har vi gästat varje år sedan 1973, med kanske något undantag.

IMG_2097

Det var ingen trängsel idag.

Vi var betagna från början, när vi kom hit i början av 70- talet. Sedan dess är ingen sommar för mig, om jag inte får komma hit en gång varje sommar. Lammet & Grisen har haft en enorm utveckling, sedan vi var här första gången. I början fick man ett stort stycke kött, eller rättare sagt så mycket kött man ville ha, samt en stor bakpotatis med vitlökssmör. Det var allt! I dag finns en stor buffé och bar att njuta av också.

IMG_2100

En ovanligt vacker midsommarstång mötte oss.

När vi brukar komma hit i mitten av juli, finns sällan varken parkeringsplats eller en ställplats för husbilen ledig, när klockan är runt sjutton tiden. Nu fanns bara ett fåtal bilar och ett par husbilar. Men det fyllde på efter hand.

IMG_2096

I är kom vi hit på cykel för första gången.

Vi kom hit ett par timmar före första sittningen. De timmarna bara försvann. För den som väntar på något gott, går tiden jättefort….

IMG_2098

Styckmästarna jobbar.

Jag valde fläskkarré, filé och tjocka revben. Jag är inte så förtjust i lamm.

IMG_2099

Vi har kommit till ro vid vårt bord.

Detta var bara första tallriken, jag hämtade två gånger till.

IMG_2090

Vackra Pelargoner  pryder över allt.

Flera år har jag strövat runt på Alvaret och fotat blommor. Så blev det inte i år, det blev bara en av många balkonglådor, som pryder upp på många ställen.


Åtgärder

Information

16 responses

28 06 2017
Rolle o Carina

Nu får ni mycket att bränna bort på cyklarna! 🙂
Fuska inte med El-motorerna på 🙂

SommarKram

28 06 2017
Matts Torebring

Det blir vatten & bröd när vi kommer hem i stället.
En solskenskram

28 06 2017
husisblogg

Så många ggr som ägarna har varit på Öland och de har aldrig besökt detta ställe. Nästan så de får skämmas när det verkar vara så fint och gott

28 06 2017
Matts Torebring

Nej skäms inte ett dugg, det kanske är bara vi, som tycker det är så charmigt. Miljön, den goda maten, buffén samt gratis ställplats en natt för husbilen. Det är allt detta som samverkar.

29 06 2017
Lennart

Vi hinner nog inte med det i år.
Resmålen är många.

Kram

29 06 2017
Matts Torebring

Det kommer nog att fyllas under sommaren ändå.
Kram

29 06 2017
Lena & Jan

En prisad, berömd restaurang! Har tyvärr inte besökts av oss än, men lamm ska väl ätas där eftersom dom lär bemästra det, vad jag förstått 🤗 Vacker bild med midsommarstången, härlig årstid vi har nu, även om det måste hållas i regnhattarna igen snart 💨💦

29 06 2017
Matts Torebring

Ja då skall ni ta er fina husbil och fara hit. En natt är gratis på ställplatsen och den är stor nog för er Husbil. Det är just att bo i husbilen, äta och dricka gott och sedan bara sova ut. Men som sagt, vänta lite, nu är det fem regndagar i sikte.

29 06 2017
Nils-Åke Hansson

Vi var in till Lammet & Grisen men var några dagar för tidiga.

29 06 2017
Matts Torebring

Ni är säkert välkomna på ett nytt försök eller besök ska man nog säga.

29 06 2017
Helena FREEDOMtravel

Det låter som en rejäl utveckling genom åren! Vi var ju där för något år sen och det fanns ju massor att välja på. Väldigt gott! För oss är dock lamm en favorit. Hemma är det det enda kött vi lagar när det ska vara lite ”finare”, dvs något lyxigare än kyckling 😉

29 06 2017
Matts Torebring

Det bästa trots allt med Lammet & Grisen, är att komma dit i god tid, sitta vid husbilen och tråna en stund före. Att sedan bara gå några steg, mätt och belåten, för att sova gott, är nog det bästa av allt. Det missade vi i år när vi cyklade ut.

1 07 2017
Elisabeth

Lammet & Grisen är ett ställe vi gärna återkommer till. Jag tror att tipset kom från dig för några år sen. Vi tycker förstår även om lammkött, så vi har provat det mesta med lika gott resultat! Kramar

1 07 2017
Matts Torebring

Visst är det toppen. Den största känslan är nog trots allt: Komma i god tid, parkera husbilen, gå en liten runda, titta på alla blommor, äta jordgubbar och grädde, äta den goda maten, för att sedan bara njuta i husbilen och åka nästa dag. I år cyklade vi dit, det var inte det samma. Kram & Må gott!

12 07 2017
Kors och Tvärs

Vi tycker om kött och väldigt gärna lamm men vill att en god köttbit ska tillagas med finess, inte i ”parti och minut” Det är inte heller prisvärt när jag inte ens får sitta vid en riktigt möbel utan en långt rastplatsbord, utan ryggstöd!
Kram

12 07 2017
Matts Torebring

Allt det du räknar upp, erbjuder nittiofem av hundra. Det är därför det är så mysigt, att sitta under delvis bar himmel, med husbilen hundra meter längre bort. Ingen annan kan göra det bättre, det är därför det är så mysigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: