I ett spindelnät av småvägar

22 06 2018

Nu har vi kört småvägar för resten av hela livet. Jag vet att de flesta andra älskar dem – vi avskyr dem! När jag var skogsarbetare 1967 och körde Saab V4, då var de roliga – inte idag !

Skärmavbild 2018-06-21 kl. 19.47.31

Orienteringstavla

Vi kom till Biarritz efter sex dagar on the road. Fyra dagar i trafiken, mot normala två, samt två dagar efter monteringar, i Skene och Hyssna.

Vid midnatt, efter 900 körda km, slutade vi leta efter campingplatsen, som vi så noggrant valt ut hemma. Den visade sig ligga i ett villaområde, med smala gränder och branta backar upp och ned. Det var ett under, att vi kom helskinnade därifrån. (Jag hade beskrivit vår bil i förväg)

Om jag hade trott mig kunna köra in, uppför den branta och smala backen där, hade vi kanske stannat en dag, bara för att lokalisera oss. Vår plats bestod av ovårdade träd, buskar, sly, makadam och ogräs. Katastrof sa vi och flydde bort därifrån. (Fem stjärnig). De krävde dessutom betalning i förskott, för två eller tre veckor. Om vi åkt tidigare, hade vi inte fått en krona tillbaka!

Vi var nog både trötta och chockade, av den falska marknadsföringen, trötta av av att se  den enorma trafiken, inte en ruta att parkera bilen på och ingenstans att ta vägen. Panik! Kanske var det Panikångest! Visst såg det fint ut på nätet! Katastrof i verkligheten!

Jag visste om en femstjärnig Les Castel Camping i Fleurance. Dessa kan vi lita på och körde däråt. Vi fick snabbt besked, att de tog inte in husbilar över åtta meter. (vår är 9 m) Men de var snälla nog att rekommendera denna campingen, bara 15 km bort.

Halva sträckan var motorväg upp till Marsán och en ren fröjd att köra. De sista 120 km övergick i de värsta byvägar, smalt mellan husen, smalt att möta andra på vägen, vägkorsningar och rondeller i det oändliga. Vår bil har nu gått ”450 cirklar”.

Till slut kom vi fram till denna fantastiska plats. Vi har älskat att bo här. Femstjärnigt i absoluta toppklass och hela tiden, denna fantastiska utsikt. För endast 27 €, har vi bott på en lyxcamping med vår ACSI kort.

Från början sökte vi efter vägar, att fortsätta upp genom Frankrike till nästa mål. Vi vill inte köra A1 upp genom Europa denna gången, därför sökte vi oss öster ut. Till slut kom vi fram till, att vi lägger till 100 km och kör lite söderut först, fram till Toulouse. Sedan är det riktiga vägar, som vi kört så många gånger tidigare. Vi kommer inte heller att åka längre sträckor mitt i veckan, utan koncentrera detta till lördag och söndag

Skärmavbild 2018-06-20 kl. 21.08.11

Orienteringstavla.

Vid två tillfällen på resan här i inlandet, på tvärsen över Frankrike, har vi kört på den bästa motorväg, som sedan övergått till det absolut sämsta tänkbara, att kalla väg att köra på. Vi har googlat i timmar, vi har kört satellitbilder, ändå går det fel. Vid ett tillfälle hoppade växelföraren över, från automatläge till manuell växling, på grund av den dåliga vägen. Först blev jag rädd, men sedan överväldigad över, att inget skakat sönder.

Om vi skulle vi fortsätta norröver nu och spara in 100 km, ska vi köra på cirka femtontalet olika vägnummer. Detta är ju inget konstigt, Men… på Google Maps står ett väg nummer, på min GPS ett annat, på Birgittas GPS ett tredje och ut efter vägen någonting helt annat. Därför har vi listat upp alla namn innan vi kör.

img_6641

Vår Kabe vid vårt första besök här.

I morgon lördag reser vi hit till Camping L´Eperviére Gigny sur Saóne. Det är en Les Castel Camping som vi kan lita på. För säkerhetsskull har vi bokat en vecka där. Där har vi större möjlighet att cykla in till byn. Vi har varit här två gånger tidigare. Nu återvänder vi till ”köttgrytorna i Bourgogne”. För två år sedan fick vi vända i grinden, hela campingen stod under vatten.

Som jag skrivit tidigare, det är ett hårdare Frankrike som vi möter i år, än vi mött tidigare. Betala först – tanka sedan, betala campingen – bo sedan. Detta känns inte roligt…

Håll tillgodo med ett spindelnät av småvägar att köra på och en fortsatt Glad Midsommar!


Åtgärder

Information

14 responses

22 06 2018
Anna / Boihusbil

Vi tänker att småvägar är utmärkta för cykelturerna och att vi tar lite större vägar med FrankieBoy. Men vi vet ju inget än, blir väl glad el jobbig överraskning om några månader 🙂

22 06 2018
Matts Torebring

Allt vore väl om det gick att förutse småvägarna, men det gör det inte. Helt plötsligt är det ett vägarbete och trafiken leds om på småvägar. Håll er på de större vägarna med husbilen och cykla på de minsta.

22 06 2018
Rolle o Carina

Hemskt med såna vägar,inget vi gillar heller om vi får bestämma!
Läste nyss att vi i Dalarna har sämsta vägarna i landet,Usch!

Ha en riktig Trevlig Midsommar/Kram

22 06 2018
Matts Torebring

Jag kan ana mig till att ni har mycket dåliga vägar. Rv 70 upp mot Sälenfjällen, är säkert en av dem. Vi finner inget nöje i att köra dem, vi vill ha fina vägar.
Midsommarkram

22 06 2018
Lars Permeln

Dåliga vägar är ingen höjdare, men det är alltid spännande att åka i nya områden. Resan med sina överraskningar är en del av tjusningen och är sådant som man kommer ihåg. Det där med att betala först kommer från USA och är ett resultat av att många ”kriminella” tankar utan att betala. Önskar en fortsatt spännande och trevlig vistelse i Frankrike. Glad midsommar!j

22 06 2018
Matts Torebring

Under totalt 20 somrar mellan Nordkap och Gibraltar, mellan Budapest och Normandie, har vi sett oss mätta på små byvägar. Nu föredrar vi, om det går, bättre vägar. Ha det gott hemma i vårt vackra land.

22 06 2018
Nils-Åke Hansson

Det var mycket på en gång. Tre GPS skulle jag inte aceptera en och den och kartan litar man på. Ha det nu bra veckan som kommer.

22 06 2018
Matts Torebring

Jag jag kände att jag ville skriva av mig, ”Allt är inte enkelt idag”, som sonen säger varje dag. Kartböcker upplever jag som gamla, innan färgen torkat i dem. Allt uppdateras hela tiden och Google Maps borde vara det sista. Förr kunde man köra på vägnummer, det går inte idag. Jag är bra på att läsa karta, men Birgitta har inte den förmågan. Hon kan inte heller läsa när vi åker, då mår hon illa. Vi tar den tid det tar och tar det lugnt, det har vi bestämt.

22 06 2018
Kors och Tvärs

Små vägar kan vara väldigt drygt! Trist att det ska betalas i förväg! Det förtar ju spontaniteten
Kram

22 06 2018
Matts Torebring

Vi har alltid en tidsram att hålla oss inom, och då är småvägarna jobbiga. Speciellt när det är smala vägar mellan husen, det gillar jag inte. Det nya betalsystemet är så tråkigt, att det förtar mycket av spontanitet och glädje.
Kram France

22 06 2018
tiaregndroppen

Ju fler vi blir i Europa desto fullare blir vägarna, vilket betyder stopp på motorvägar och längre restider😳… glad midsommar och hoppas ni blir nöjda med ”er” camping. 😎🥂
Ibland är det bara skönt att göra en repris på godbitarna, fast vår dotter sa en gång…man skall aldrig åka tillbaka till ett paradis, då är bara risken större för besvikelser🙄. Hoppas hon inte får rätt för vi skall oxå göra en repris i sommar. 😅🥂☀️

22 06 2018
Matts Torebring

Det vi har upplevt trafikmässigt i Tyskland och Frankrike i år , har förtagit stora delar av glädjen att köra här nere.
Vi är också oftast försiktiga med att återvända till bra platser ute i Europa. Vi är rädda att förlora den första kärleken. Vi har gjort den upplevelsen vid något tillfälle. Ha en god fortsättning på sommaren.

23 06 2018
JoY

Oj så många GPS o kartor, som man säger ”livrem och hängslen och en som håller upp byxorna”. Önskar er en fortsatt bra resa
Kram

24 06 2018
Matts Torebring

Ja det behövs bland de stora pojkarna med hängslebyxor. Ha det gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: