Om all den snö kommer ned,

25 04 2017

som jag har i ”höfta”, då blir det förskräckligt! Citat Pappa Reinhold.

IMG_1059

Från mitt kontorsfönster idag.

Jag har haft cirka 22 grader på kontoret hela dagen, men ändå känt mig stel och frusen i hela kroppen. Kanske beror det på vädret ute? Kroppen känner av det kalla aprilväder som vi har. Det talade pappa ofta om. ”Om ni bara visste, vad snö det kommer ned, så ont som jag har i ”höfta”, sa pappa. Nu vill ingen av oss ha mer snö före midsommar.

IMG_1667

Mitt fågelbord hemma i afton.

Sista månaderna har solrosfröna, nästan legat orörda i stora behållaren och så även nötterna i den lilla. I lördags blev jag så förvånad över, att det inte fanns ett frö eller en nötkärna kvar i matautomaterna. I afton fick jag svaret.

Denna matningsstation är framtagen av en ornitolog och fågelforskare. Här kan inte fåglarna sitta och lämna sitt fågelbajs i maten. Gör de detta, kan andra fåglar bli smittade och omkomma. (Tyvärr tror jag inte, att han hittade någon som ville tillverka den)

IMG_1663

Under fågelbordet.

Gräset syntes knappast inte av alla små fåglar. Så låser jag upp altandörren och alla småfåglarna är borta. Efter några sekunder kommer de djärvaste fram igen. Fåglarna känner säkert också av det oväder vi har just nu.


Åtgärder

Information

12 responses

25 04 2017
Nils-Åke Hansson

Vill ha bra värme och sol.

25 04 2017
Matts Torebring

Det talade pappa aldrig om, att han kände av att det skulle komma värme. Åska kan jag nog känna av före utbrott.

25 04 2017
Margaretha Lillvik

Vårt fågelbord är också tomt…både på frö och fåglar 🙂 Det måste nog ner en hel del snö och kyla för att vi ska få en hyfsad sommar 🙂

26 04 2017
Matts Torebring

Själv har jag känt mig jätte frusen de senaste två dagarna, så var det inte ens i vintras. Det är nog inte slut ännu på vintern.

26 04 2017
Lennart

Hade vi vetat detta så hade vi stannat i söder!

Kram

26 04 2017
Matts Torebring

Du kan väl ta flyget ned ett par veckor.
Kram

26 04 2017
Lena

Du får medhåll, nu får det vara nog med snö och snöblandat, tror vi får så det räcker med värme framöver efter denna pina 🙂 Själv liksom din pappa kan jag känna av stora väderväxlingar i mina handleder, alltså även då det kommer högtryck, åskväder på G likaså då stiger blodtrycket! Familjen har alutat skratta dom har förstårr att det stämmer!
Fågelborden dina är verkligen in stor insats för överlevande småfåglar, du har ett generöst hjärta! Tyvärr avstår jag dom pga nedakräpningen, själviskt, men älskar de flesta fågelarter, spec rödhakarna i vår trädgård.

26 04 2017
Matts Torebring

Åska känner mitt huvud av på långt håll, men kanske inte andra oväder. Det nästan förvånar mig, att jag inte gör det, efter nio års tuffaste skogsarbete.

Skatorna envisades i höstas att hänga sig på kanten och äta. Dessa djur gillar jag inte. Allt frö som eventuellt ramlar ned på marken, kommer mindre fåglar och städar upp. Så skräp på marken har jag knappast inte.

Det märkliga är att man kan nästan sitta i timmar och bara titta på de små djuren. Men så kommer grannens eländiga katt, då sitter inte Matts still längre.

27 04 2017
Kors och Tvärs

Min kropp mår inte heller av snö och framför allt blåst. Då knakar det i leder och muskler… Så härligt med fåglarna, det gillar jag mest. Fågelkvitterväder 😀
Kram

27 04 2017
Matts Torebring

Jag tror att jag börjar känna av kylan i fötterna, det har jag inte känt av tidigare. Fåglarna kan jag sitta i timmar och bara titta på.
Kram

27 04 2017
Elisabeth

Kära besök hos er!!

27 04 2017
Matts Torebring

Fåglarna är så underbara att se på. När jag sitter där och tittar, kommer grannens katt runt knuten. Då sitter inte Matts still längre och så är både katt och fåglar borta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: