En levande landsbygd?

5 04 2017

Hur ser det ut i verkligheten?

IMG_1406

Detta hus får symbolisera, många andra hus i samma skick.

I söndags kväll tog vi en liten kvällstur med lilla bilen. Vi åkte väster ut från Aneby centrum. Redan i samhällets utkant, ser det förfärligt ut i någon trädgård. När vi kommer till infarten till Aneby från Jönköping, är det en ren skrotgård. Jag måste poängtera, att det finns välskötta, fina, nybyggda hus och trädgårdar också. Det är bra! När vi tar av på de små byvägarna, blir det riktigt illa.

På jobbet har vi rustat gamla fastigheter och rivit ned det sämsta. Vi har och kommer att rusta upp, ett helt kvarter snyggt och prydligt. Jag ville ha skapat en oas på grantomten hemma, men det gick inte för sig. Jag har aldrig kunnat lära mig att förstå, att gamla ruckel skall få stå kvar. Är det inte myndighetens roll, att se till detta? Jag vet att jag överdriver med ordning och reda, därför reagerar jag mot allt förfall.

Nu är det ett bra tag sedan vi åkte, från Ulricehamn upp till Falköping. Sist vi åkte var det en idyll att färdas i, så rent och snyggt var det över allt. Sedan minns jag att vi åkte riksväg 45, mellan Trollhättan och Göteborg. Skräp och bråte överallt. Då döpte jag den vägen till ”Skräpavägen”. Vart tog den levande landsbygden vägen?


Åtgärder

Information

8 responses

5 04 2017
Kors och Tvärs

Ibland blir man förundrad, över hur det får se ut
Kram

5 04 2017
Matts Torebring

Vi tar gärna med er på en kort rundtur. Ni kommer inte tro att det är sant.
En varm spiskram

6 04 2017
Lennart

Ägarna måste väl ha ett ansvar.

Kram

6 04 2017
Matts Torebring

Vet du inte om dagens inställning? ”Va då bry sig”?
Kram

6 04 2017
Lena

Trist när hus förfaller, verkar som kommunerna är överbelastade med annat, för visst finns det lagstadgat ”om fastighetsägaren grovt missköter hus/ägor” har kommunen rätt att ta över, eller har jag fel för mig?

6 04 2017
Matts Torebring

Jag vet att kommunen under lång tid agerat mot en villa, i ett bostadsområde i centralorten. Till slut revs den ned. Jag är tveksam till, om de rör sig ute på landsbygden? jag tror inte det!

7 04 2017
Rolle o Carina

Tråkigt att se såna förfallna hus,dags att röjas bort!

Ha det gott från oss i Dalom.

VårKram

8 04 2017
Matts Torebring

I mina ögon är det för gräsligt. I detta fallet är det inte bara huset, det är hela tomten. Jag ville inte hänga ut den som äger det, genom att visa mera.
En småländsk vår kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: