Den som spar han har…

19 01 2017

”Spara när man inget har och spara när man har, då får man inte göra annat än spara”…..  orden är min pappas.

img_0968

Min sista ved ute i trädgården är slut idag.

Jag har skrivit så mycket, om min myckna ved som jag fick, när jag avverkade skogen, där det skulle ha blivit en ställplats. Nu lovar jag att inte skriva om detta mera. Jag har i alla fall gjort en ”vedbudget”. I veckan tog veden slut ute i trädgården, ved som jag staplat under ett tillfälligt plåttak.

Jag tömde min Friggebod och min snickarverkstad på precis allting. Där staplade jag in all min ved från golv till tak. Nu kan jag summera, efter att jag eldat varje kväll vi varit hemma sedan i höstdags. Fortsätter jag att elda på samma sätt, kommer veden att räcka till jag fyller 86 år, om jag får leva förstås.


Åtgärder

Information

14 responses

19 01 2017
Kors och Tvärs

Ja se smålänningar hihi
Kram

19 01 2017
Matts Torebring

Visst är vi både ekonomiska och sparsamma.
Kram

19 01 2017
Rolle o Carina

Jag säger som Kurts,den som spar han har,men han har inte lika roligt 🙂
Här finns också ved i massor,är ju en ”Vediban” efter alla år 🙂

En varm BrasKram från Näverlund……

19 01 2017
Matts Torebring

Jag spar, har superroligt, jättevarmt och skönt varje kväll.
Kram Ahlgren

19 01 2017
Kattas Betraktelser

Så rik man får känna sig!

19 01 2017
Matts Torebring

De ekonomiska värdena är kanske inte så stora. Men skönt att ha allt detta under tak och nära tillhands.

20 01 2017
Ulla Widing

Här nere köper vi en säck ca 5 kg för 4,50 €, och vi eldar upp den på en kväll…man kan också köpa en kubik, men det gör vi nästa vinter…det är kallt här nere nu, ca 4-5 gr på nätterna. Vi hade behövt din ved nu…..kramar….

20 01 2017
Matts Torebring

Tack, det var ett intressant inlägg. Jag brukar oftast fundera över, hur länge en sådan liten säck räcker. Med andra ord är jag ”Vedförmögen”.
Varma spiskramar

20 01 2017
Lennart

Mysigt med en brasa.
Inte lika mysigt förr när en kakelugn skulle hålla hela huset varmt hela dygnet.

Kram

20 01 2017
Matts Torebring

Jag hade en Huskvarna kamin på mitt rum som tonåring, som stod framför kakelugnen. Det kallaste jag minns på morgonen var +3 grader.
En varm spiskram

20 01 2017
Lena

Sparsam ska man va’ sa alltid mormor o mamma, man blir färgad av det trots vårt moderna samhälle får jag lite ”Ågren” vid strömavbrott/färskvatten avbrott och tänker på deras ord! Man borde åtminstone ha en alternativ värmekälla som din t ex, men hugga ved, nej där går gränsen omalldeles för dyrt att köpa. Blir ev. en gasoldriven strålvärmare ;-/

20 01 2017
Matts Torebring

Jag har förstått sedan länge, att du fått med dig mycket klokskap i livet. Jag kan fortfarande grovarbeta och trivas med det. För en gammal värsting till skogshuggare, är det bara en sport att avverka skog och hugga ved.

20 01 2017
JoY

Bra med en ”ved budget”
Kram

20 01 2017
Matts Torebring

Det känns skönt att ha kontroll över förbrukningen.
En sprisvarm kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: