Våra servicetekniker som servar och installerar kaffemaskiner, har fått gå externa och interna utbildningar, olika kurser och utbildningar på alla nivåer. ”Rätt i koppen”. Våra tekniker säger själva, ”tidigare installerade vi en kaffemaskin, idag ställer vi in smak, upplevelse och njutning för kunden”.
Här i ett torp i Askeryd, strax utanför Aneby, bodde Birgittas moster och morbror. Det fanns ett fåtal djur i ladugården, men ingen ström eller vatten fanns, i varken ladugården eller inne i huset. Morbror körde moped, runt om i bygden som lantbrevbärare.
Birgitta och jag var där, bara ett fåtal gånger och hälsade på. Sista besöket glömmer jag inte i första taget. Morbror tände de levande julljusen i julgranen, men lät dem brinna bara en kort stund, innan han blåste ut dem. Moster och morbror var mycket sparsamma.
Moster bjöd på ”kokkaffe”! Det var nog inte ens kokkaffe, har Birgitta sagt mig efteråt. Det var nog kokt på kaffesump! Hur som helst, det var svagare än te i kaffekoppen. Vi kom hem och skulle åka vidare på en konsert i Lommaryds kyrka. Därav blev intet. Jag blev liggande på sängen och vred mig i fruktansvärda magplågor. Dåligt kaffe är farligt att förtära!


Hu då,dåligt kaffe ska man undvika!
Vi gillar mest Gevalia o Löfbergs lila 🙂
Ha det gott o njut på….Varm HöstKram
Gevalia Presso är det bästa kaffet för oss i husbilen.
Enkelt smidigt och jättegott.
Kram
Gott kaffe är gott och visst är det skillnad på bönor och bönor
Kram
Bra kaffebönor, rätt temperatur och rena bryggare är nödvändigt.
Kram
Hmm tror faktiskt att kaffebönorna på mosters tid var utdrygade med Sekoria (en växt med vackra ljusblå blommor som växer i väggroparna i Sverige) min mamma visade mig det en gång!
Hedrar utbildade kaffetekniker!
För tio- talet år sedan hade vi ett tio- tal kaffesorter som rörde på sig. Idag har vi fyra- fem kafferosterier som har ett femtio- tal sorter var. Det är ett enda virrvar. Kram
Zoégas kaffe blev det bästa kaffet för oss när vi hade egen brun. När vi kom till Skåne var det Gevalia vi hade med. MEN det blev som en oljehinna på ytan och smakade vedervärdigt. Så vi har fortsatt med Zoégas i Skåne. Kaffe måste smaka bra.
I Skåne gäller nog bara Zoega som gäller. Själva dricker vi Gevalia Bistro, som är ett riktigt gott pressokaffe. Det har smakat bäst, genom alla länder i Europa.
Gott kaffe är viktigt.
Först måste man ha bra vatten. Min mor hade speciella vattenkällor beroende på vad det skulle användas till.
Kaffe, Bruna Bönor eller Ärtsoppa!
Kram
Klok mor du hade. Vattnet är jätteviktigt. Det kaffe som smakar gott hemma, kan smaka vedervärdigt på Öland.
Kram
Sparsamhet kan ju gå för långt helt enkelt… Peter gillar gott kaffe (jag dricker bara kaffe ibland) så han tar ofta med kaffemaskinen till husbilen 😉 Men på kortare turer (som den här helgen!) blir det pulverkaffe 😉
Under ett antal år, var jag en bland de största säljarna i landet, av maskiner för instant kaffe. (pulverkaffe) Idag får jag eksem av den typen av kaffe. Idag gäller hela bönor eller Pressokaffe.
Fy för kaffelank, det mår jag illa av. Kaffe ska hellre vara starkt än svagt.
Vi har bönor Zoegas Mollbergs blandning, som mals till varje kopp. I Annexet däremot blir det pulverkaffe.
Kram
Ja det var hemskt. Jag glömmer aldrig hur dålig jag blev. De flesta maskinerna vi levererar idag, maler bönorna för varje kopp. Testa en pressobryggare och Gevalia Bistro (pressokaffe) i husbilen. Det har smakat gott i hela Europa.
Kram
Kaffe ska absolut vara mörkt och starkt!
Samma här, fast bara måttligt starkt.