Herden är ute igen,

6 04 2018

och denna gången på Hätte Camping

IMG_3893

Parkerad på Hätte Camping

Vid lunchtid idag fredag, kunde jag hämta ut vår Kabe igen, från Kabe Adria Center verkstad. En jättestor eloge till Peter Carenborn och hans team på Kabe i Öggestorp. De har verkligen gått till botten med alla problem. Peter: ”Vi chansar inte, vi har monterat nytt vid minsta tvivel”. Allt gick hädan långfredag, ingen el, ingen gasol, ingen värme. Annandag påsk fick jag lämna in den. Sedan har Peter ringt mig, en till tre gånger per dag, för att hålla mig underrättad. Fantastiskt säger jag! Vem mer gör så?

Jag har ibland (försökt) ladda min MacBook via 12 v borta vid sängen. Den 12 v kontakten går inte att använda för att ladda, då ryker säkringen i Nod 6 (5 ggr). Jag har ett USB uttag där också, det skall jag använda för att ladda min MacBook i fortsättningen. Jag måste bara köpa en ny kabel USB till USB-C.

Nu står vi på Hätte Camping. Där finns bra platser med grus att stå på. Till vänster i bild står vännerna, ”Kors & Tvärs”. Chocken efter förra helgen sitter fortfarande i. Nu har vi i alla fall varmt.

 


Åtgärder

Information

32 responses

6 04 2018
husisblogg

Vad härligt att HERDEN mår bra igen, nu får alla bara hoppas att det håller i sig.
Men vad mycket snö det ligger där, eller är det bara en gammal vall som inte hunnit smälta utan ännu?
Önskar er en riktigt god husbilshelg och hoppas nu att ni får njuta hela helgen!

6 04 2018
Matts Torebring

Tack, tack, det samma till er. Nu är allt genomsökt från grunden och HERDEN verkar må bra och gläds över, att få ta med ägarna ut på tur. Det är gamla snövallar som finns kvar.

6 04 2018
Rolle o Carina

Härligt för er,då hoppas vi att allt kommer funka felfritt för er!
Vi ska väl också snart ut på vägarna igen,skööööönt!

Trevlig Herde-Helg då…….SolKram

6 04 2018
Matts Torebring

Jag hoppas att den gamla tryggheten kommer tillbaka. Det gör den nog, efter några reson när allt fungerar.
Sol & Vår kram

6 04 2018
Kors och Tvärs

Skönt att ni rullat ut igen och välkommen till Hätte Här är det verkligen trivsamt
Kram från plats 33

6 04 2018
Matts Torebring

Ja nu har vi alla mycket att ta igen, efter denna utsökt långa och kalla vinter. Till och med Matts & Birgitta har dragit sig för, att dra iväg i snö och i denna extrema kyla som vi haft.
Sol & Vårkramar från grannarna

6 04 2018
Martin Björkgren

Hoppas allt funkar, vilket det bör göra. Och att alla lampor lyser som de skall så du kan sitta i lampans sken och studera Concordebroscher och ta steget till nästa dimension, du kommer inte att ångra dig 🤑😁👍

6 04 2018
Matts Torebring

Ja det hoppas vi också. Flera felaktiga ”fabriksinställningar” är tillrättade, allt är testat och provat från grunden. Du menar ta två trappor upp, till nästa plan?

6 04 2018
Martin Björkgren

Yes 😁 du tillhör ju de som haft förmånen att trappa upp en hel del genom åren. Finns väl ingen anledning att inte hålla den linjen även bobilslivet 👍Trevlig helg och hoppas Kaben lever upp till förväntningarna. Vet ej om jag sagt det , men även solen har sina fläckar, lär ta mig till Hyssna för att åtgärda ett olyckligt stenskott första resan, bara rutan går på 53.000:-

6 04 2018
Tomas Pettersson

Hej Mats! Va skönt att det fungerar igen, bara motorn kvar att lösa då. Jag har precis fått lite nya hästar från BSR i min Frankia. Både jag o bilen finns i Tranås så vill du provköra så kan jag svänga förbi hätte e sväng imorrn.

https://sv.bsr.se/trimsatser/t/3640/fiat-nuovo-ducato-23-177hp-multijet180-euro-6

6 04 2018
Matts Torebring

Hej & Tack för ditt tips. Men tappar inte bilen inställningar vid uppdatering från FCA? Är det ok att besikta med en BSR inkopplad?

6 04 2018
Tomas Pettersson

Besikta är inga problem, försvinner det vid ev. uppdateringar så lägger man in det själv igen via en liten dosa. Kommer det nya uppgraderingar så får du ny programvara osv, byter du bil så kan du flytta med det till nästa bil om den har samma motor. Men inte till en Concorde😉

6 04 2018
Matts Torebring

Tack, tack, det går så mycket rykten nu. Jag avvaktar lite till. Skulle jag ”flytta upp två plan” behövs det ju inte.

6 04 2018
Lennart

KABE i Öggestorp är fantastiska!

Kram

6 04 2018
Matts Torebring

Ja så länge Peter är kvar, är de nästan oslagbara.
Sol & Vår kram

6 04 2018
Nils-Åke Hansson

Nu får ni ha en trevlig helg. Tänkte på er när jag susade E4 upp efter Jönköping. Nu är det min Fiat som spökat när jag ska starta bilen. Men hittills så har jag överlistat med att bara ge gas nästa gång trampa på bromsen men startat har den gjort Men hos Kim-gasol vägraden den först men så gick jag och betalade så startade den. På måndag blir det Fiat i Norrköping.

6 04 2018
Matts Torebring

Tack Nils-Åke och trevlig helg. Fiat delen har inte orsakat oss mer bekymmer, än ett hjullager för några år sedan. Det är allt sedan 1999. Det är så tråkigt att inte känna sig trygg. Ha det gott och hoppas det löser sig för dig.

6 04 2018
Martin Björkgren

Vet ej om detta inlägg har något värde, men det talas mycket om klen motorer, och det är väl så att Fiat tog bort 3,0 motorn för att klara euro6 .
Men jag tror att bränslet har stor betydelse på `klena` motorer.
Jag håller på i `lastbilsmiljön` och vi kör på HVO bränsle och då tankar man både personbilar och husbil på dessa ställe.
Har haft vissa problem, min Volksvage Toareg meden V8 disel går bra men dieselvärmare har rykt och luktat, en ny Caddy som jourgruppen har har vägrat starta mm tankar numer på vanlig mack och då går de mycket bättre, på vissa Scania modeller har vi separat tank till värmarna. Det är väl ingen lösning på problemet men lite effekt kanske finns att hämta på bränslesidan, det är betydligt mer ` kräm` i bränslet när man kommer ut i Europa.

7 04 2018
Matts Torebring

Intressant att höra dina erfarenheter. Jag bad Peter att kontakta FCA. (Fiat comp) De hade öst beröm över 2,3 liters motorn och att denna var lika kraftfull som 3 litersmotorn, vilket är en ren lögn. Jag avvaktar, men följer utvecklingen.

6 04 2018
Henrik Alm

Godkväll Matts,
Måste säga att Martin har många poäng i kväll!
Sen kan man ju fråga sig om att allt skulle vara sönder som de bytt ut på en ny ”premiumbil som kostar 2-milj”
Är det premium?
Köpa laddare som kostar kaffepengar till en dator som kostar nästan 30,000kr, nja det är kanske så det är för att det ska funka i en Kabe, vår gamla 910 -2015 var ju likadan och den gick ju aldrig laga! Efter flertaliga försök av Kabe, men hoppas de har lärt sig hur elsystemet nu fungerar och att de kan dela med sig till andra ägare…när de nu lagat din!
Men nu när vi köpte Concorde -17 så kan man vila när man åker hemifrån…

Själva tar vi CONCEN till Gränna i morgon, sitter högt och tittar ned👍👍👍

Trevlig helg Matts o hälsa Birgitta

7 04 2018
Matts Torebring

God morgon & Goddag Henrik!
Om detta varit vår första husbil, skulle jag reagerat på ett helt annat sätt. Vi har tidigare haft tre stycken ”nästan helt felfria” Kabe bilar. Jag har alltid fått bra hjälp och bemötande. Jag har inte svurit och skrikit denna gången heller. Jag har beskrivet vårt problem sakligt och fått hjälp.

När en produktion, av vilket slag det vara må, tar in 50 nya medarbetare, nästan vid ett tillfälle, då blir det fel. Grundorsaken för oss är bristande kontroll av grundinställningar vid produktionen. En man i Kabeklubben stannade vid vår husbil vid ett tillfälle, och frågade efter mina fel på bilen. Jag har inga fel, sa jag. Då gick han och sa samtidigt, ”Det är inte roligt att tala med dig, när du inte har några fel”.

Jag kommer ALDRIG att försvara den nya tekniken med noder. Detta är högst beklagligt. Alla måste kunna byta en säkring själva. Tyvärr förekommer detta i alla branscher. Hur många klarar till exempel, att byta en glödlampa själva på en bil?

7 04 2018
Anki

Grattis … och skönt att allt är fixat! Jag tror att du har ”gräddfil” in till Kabes verkstad – vi har träffat Kabeägare med helt andra erfarenheter av deras välvilja till att hjälpa …
Önskar er en riktigt skön helg!
Kram

7 04 2018
Matts Torebring

Jag har själv fått ta hand om alla kunder under under årens lopp, som svurit ve och förbannelse över, att kanske inte ett paket kommit fram i tid. När de svurit och skrikit av sig, brukar jag fråga, ”Vem är det som ringer”? Då blir det tyst.

Jag har dokumenterat problemen, varit saklig och vänlig. Då får man lättare hjälp. Naturligtvis har min blogg stor kraft. Tack till er alla för att ni engagerar er och skriver. Det har genomslagskraft. Ha en trevlig helg.

7 04 2018
Benny Hellström 516

Hej Matts! Låg i bobilen natt vaknade vi vid 03:00 och skulle på toa tände säng lampan då började det att lukta kabel brand fram fort som attan med en mejsel och skruvade bort lampan och knäppte fram och tillbaka på strömbrytaren då slutade den att vara varm, syns att den har smält i lampfoten. Ska åka till ÅF och höra vad han säger bilen är en 740 – T – 15.

7 04 2018
Matts Torebring

Men fy så så otäckt. En sådan händelse, vill man inte vara med om och ännu mindre på natten. Det börjar ”lukta illa” på flera ställen just nu.

7 04 2018
Elisabeth

Förstår att ni inte hade någon bra påskupplevelse. Skönt att det ordnat sig nu.

8 04 2018
Matts Torebring

Det var värre än så, det var en chock för oss. Något som var efterlängtat, som bara slogs sönder.

8 04 2018
Lars Permelin

Så skönt att elfelet kunde lokaliseras. Föreslår att du laddar Macen på 220v-uttaget när du har tillgång till el från stolpe. Jag laddar aldrig prylar på natten när vi sover. Vill undvika att något riskerar att överhettes och självantända.

8 04 2018
Matts Torebring

Samma här, det är sällsynt att jag laddar dator och telefon på natten. Mina Siemens hörapparater däremot, måste jag ladda på natten. Att inte värmen funkade berodde på, att till exempel pannan, var bara installerad men inte rätt inställd från fabrik. Att säkringarna har gått sönder sex gånger i Nod sex, beror på ett felaktigt 12 v uttag.

9 04 2018
Lars Permelin

Mitt undantag är också hörapparaterna.

18 04 2018
Lena & Jan

Förstår sammanfattningsvis att tekniklösningen är fixad och visst går man på tå en ganska lång tid efteråt ändå, håller tummarna!
På tal om namnet på er hb…en Spanjor sa, när jag beundrade honom o hunden för att styra gethorden så skickligt; HERDEN gör ingenting GETTERNA vet precis vart dom ska! 🤗 🇪🇸

18 04 2018
Matts Torebring

Tack, den storyn var bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: