Det var inte tråkigt

20 07 2016

Nu har jag börjat det jobb, som jag har gått och funderat över, hur det skall gå till. Det var inte alls tråkigt, när jag kom igång. Betinget för en kväll är en flo från golv till tak. Det gick bra första kvällen. Jag hann räkna ut att det kommer att ta åtta kvällar á två- till tre timmar att fylla hela min Friggebod. (Låter som Arge Snickaren)  Vännen Rolle i Borlänge springer en mil i skogen, när jag bär in ved. Vi blir båda lika svettdrypande, men då har jag gjort lite nytta.

IMG_9566

När denna är full av ved, vad gör jag då?

Faktiskt verkar den svälja mer ved än jag trodde. Det känns faktiskt riktigt roligt att ha gjort allt från grunden. Jag har köpt marken, avverkat skogen, dragit ihop riset, kört hem stockarna, kapat & klyvt, float och nu till slut köra veden in under tak, som jag också byggt själv.


Åtgärder

Information

8 responses

20 07 2016
Lennart

Kommer man bara igång så går det ofta bra, bättre än man trodde!

Kram

20 07 2016
Matts Torebring

Ja, helt rätt och så får man inte slå sig till ro utan köra på.
Kram

20 07 2016
Kors och Tvärs

Det är skönt att ha egen ved att elda med
Kram

20 07 2016
Matts Torebring

Jag kommer att fundera var vissa vedträn växte, när jag eldar upp dem. Så blir det att ha eget bränsle. Kram

20 07 2016
Rolle o Carina

Härligt Matts,här har man staplat vedboden full i många år 🙂
Då känner man sig rik när vintern kommer!

Ha det gott o njut…..SemesterKram

20 07 2016
Matts Torebring

Jag hoppas och att min ved räcker så länge jag lever. Så mycket ved har jag. Synd om dig som måste avverka ny ved varje år. Kram

20 07 2016
Maggan och Ingemar

Vilken skön känsla när det är klart 🙂 Bra jobbat!

23 07 2016
Matts Torebring

Jag håller med och känner det redan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: