Fuktstest

13 07 2016

Inget annat värmer som ved från skogen. Avverkning, köra bort ris, hemkörning, kapning, klyvning, floa, bära in och till sist den sköna brasvärmen. Nu var jag spänd på att se om min ved var torr. I lördags var den kruttorr, men då hade jag bara en pressening. I afton gick jag lös med en fuktmätare. Under presenningen var det bara 10% fuktighet. Nu har jag en pressening till, men nu måste det bli torkväder igen.

IMG_9566

Jag hann  lagom in, innan det kom en regnskur.

Jag räknar med att en tredjedel av veden, ryms i min Friggebod till höger i bild, tvärs över gräsmattan. Som barn var det det tråkigaste jag visste om: ”Bära in den stora vedhögen i vedskjulet”. Naturligtvis protesterade jag och så fick jag rejält med stryk. ”Dina rättigheter sitter i riset”, sa min mamma. Jag förlåter mina föräldrar, de hade växt upp med att få stryk och visste inte bättre. De ville oss barn väl, trots allt.

_________

Ps. Fortfarande inga besked om ställplatsen, från Mark & Miljödomstolen.


Åtgärder

Information

9 responses

13 07 2016
Lennart

Visst är det mysigt med en brasa!

Kram

13 07 2016
Matts Torebring

Jag formligen älskar att elda i braskaminen.
Nu har jag möjlighet att elda så mycket jag vill, under många år framåt, om jag får leva.
Kram

13 07 2016
Deciree

Mycket jobb…men rik känner man sig när man har så mycket ved 🙂 Kram

13 07 2016
Matts Torebring

Ja faktiskt är det så, rena naturprodukter och varmt kommer det att bli.
Kram

13 07 2016
Anki

Slit och släp – mycket ved att bara in!
Härligt att ha i vinter!
Kram

13 07 2016
Matts Torebring

Ja misstänker att du känner igen det. Du har nära till skog och mark. Säkert eldar du också. Kram

13 07 2016
Rolle o Carina

Veden värmer många gånger ja,men mysigt värre o elda!
Lärde mig som ung grabb hemma o både såga o klyva 🙂
Vedboden är full sedan i April här hemma 🙂

Ha det gott o njut av veden i vinter…..RegnKram

13 07 2016
Matts Torebring

Visst är det så att två erfarna skogshuggare, måste se till att ha vedförråden välfyllda. Kram & Må gott!

18 07 2016
Elisabeth

Veden värmer många gånger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: