Handla på nätet eller i sta´n?

14 07 2016
IMG_9567

Jag beställde söndag morgon, i tisdags kom det ett paket igen.

Min eminenta frisör och jag är inte alltid överens. Jag säger att jag köper det mesta, jag behöver på nätet. Jaha, säger min frisör, vad säger du den dagen när det inte finns några butiker kvar? Ja då fortsätter jag att handla på nätet, svarar jag.

Anledningen till att vi på vårt företag, har en idag omfattande internet handel, beror på butikerna själva. Jag ville visa i butiken, på butikens dataskärm vad jag sökte. Nej det går inte nu, då släcker vi ned hela kassasystemet. Men vad då tänkte jag och startade upp, det som sedan blivit en omfattande del av vår verksamhet.

Jag går till skoaffären, jag går till tillbehörsbutiken till min telefon och mycket, mycket annat. Eccobutiken på nätet har 555 produkter, (butiken mindre än en bråkdel) och så vidare, listan blir hur lång som helst. Eccobutiken är inte billigare, men  vilket urval. Tapetbutiken har några få fondväggar, på nätet finns tusentals.

Den fina Rörstrand servisen kostar mycket mindre hos oss än i butiken. Sedan är det ju så bekvämt att sitta hemma och handla. Samma produkter hos Apotea som på Apoteket, kostar mindre och fraktfri leverans. Kläder däremot köper jag lite på nätet.

Om jag beställer saker till vår husbil, kan jag tycka att poängen missas, då måste jag åka till en husbilshandlare och hämta ut produkterna, det gillar jag inte. Hur kommer de mindre butikerna att klara sig? Är du som jag, en näthandlare, eller föredrar du butiken?

 


Åtgärder

Information

20 responses

14 07 2016
Lennart

Jag gillar att ” känna ” på grejerna i butik innan jag slår till!

Kram

14 07 2016
Matts Torebring

Medicin behöver du inte känna på.
Kram

14 07 2016
Anki

Apotea, Adlibris och Bokbörsen är företag som jag gärna näthandlar ifrån … suveränt bra!
Kram

14 07 2016
Matts Torebring

Då får du ett tips tillbaka, fast det är i en butik. I en butik nära ån i Hjo, har de sålt alla böcker för 25:-. Där har jag köpt mycket värdefulla saker.
Kram

14 07 2016
nils-åke hansson

Vist blir det handlat på nätet också men inte så mycket Apotea, Adlibris och teknikprylar fungerar på internet.
Ha det bra

14 07 2016
Matts Torebring

Själv köper jag allt jag kan på nätet.

14 07 2016
nils-åke hansson

Matts du pratar lite i egen sak. Ha Ha Vist du har en del som lockar på er hemsida Torebring.

_____________

Hej Nils-Åke, jag älskar att handla på nätet, men det har inget med vårt företag att göra. Hälsningar Matts Torebring

14 07 2016
JoY

Ja vi handlar lite saker på nätet, inte skor o kläder det vill jag klämma känna på.
Kram

14 07 2016
Matts Torebring

För mig är Ecco skor oslagbara. Då är det bara att välja storlek och utseende.

14 07 2016
Kjell

Bor i en liten stad. Allt finns inte. Men handlar 10 av 10 gånger lokalt om det finns i en butik i närheten. Både för att gynna lokala handlare. eller att få klämma och känna på varan:) men fram för allt: frågor, teknisk hjälp, bekymmer, fel, byten eller reklamation. är det guld värt att slippa: telefon-köer,
slippa försöka förklara via telefon. maila hit och dit, eller måsta skicka returer.
Nog är nätet bra ibland, just för det enorma utbudet, Men en fråga? behöver vi det enorma utbudet? 😉
Betalar hellre en slant extra för att få den där ”lyxen” med personlig service:)
Men visst handlar jag på nätet:)

Kram

14 07 2016
Matts Torebring

Hej & Tack för ditt inlägg & kul att se de olika svaren. Jag bor i ”liten en by”, med Coop, Ica, ett apotek, en färgbutik och tre pizzerior. Jag föredrar att handla allt på nätet, dock inte mat. Jag älskar näthandeln.

14 07 2016
Rolle o Carina

Vissa saker handlar vi på nätet,Apotea t.ex!
Matvaror köper vi i butiken bäst!

Ha det gott o njut….Solig RegnKram

14 07 2016
Matts Torebring

Jag köper nog allt utom husbil, mat och finkostym på nätet. Jag tycker det är fantastiskt bra med näthandel. Kram & Må gott

14 07 2016
Lars Permelin

Jag är också en ganska flitig näthandlare. Tycker att det är både praktiskt och bra. Dessutom har jag alltid möjlighet att både jämföra och för det mesta möjlighet att vända och vrida på produkten. Kläder köper jag dock aldrig. Där går gränsen för mig.

15 07 2016
Matts Torebring

Jo, jag köpte en fantastiskt fin tröja i Sandhamn för ett antal år sedan. Var ska jag hitta en till i en annan färg. Nätet! Där fanns hundratals av Key West.

15 07 2016
Helena FREEDOMtravel

Jag handlar nog både i butik och på nätet. Smidigt på nätet ibland, men vissa saker vill jag se och klämma på, haha. Jag har en kollega som även näthandlar middagsmaten, men det gör inte vi.

15 07 2016
Matts Torebring

Jag köper nog nästan allt på nätet, dock inte finkostymen. Det spar både tid och en massa pengar.

16 07 2016
Kors och Tvärs

Det beror på vad det är för produkter. En del vill jag klämma och känna på innan jag bestämmer mig
Kram

16 07 2016
Matts Torebring

Jag tycker det är så bekvämt att näthandla. Fast nog funderar jag över en order som kom in på jobbet, på en plasttratt för 9,50 plus 39:- i frakt.
En Ölandskram

18 07 2016
Elisabeth

Vi (Lennart) handlar mycket, främst elektronik och tekniska prylar på nätet. Jag håller mig mer till böcker och lite kläder, tyger etc.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: