Villa & Husbilsliv

10 07 2016
IMG_9559

Våra penséer blommade fortfarande när vi kom hem.

En god vän till oss, hjälper till i en Secondhand Butik, i Jönköpingstrakten, kom hem till en äldre dam, som var 80+ och bodde i villa. Hon hade mycket saker och hon ville bli av med en del. Är det inte bättre, att damen flyttar till en lägenhet och får det lite smidigare, rådde vår gode vän damen. Hon blev inte svaret skyldig: ”De som bor i lägenhet, går jag inte ens och hälsar på”, svarade den alerta damen.

Vi kom hem igår efter fem hela veckor i Frankrike. Gång på gång har jag tänkt idag: ”Vad skönt att komma hem och bo i villa! Parkera på den egna ställpatsen, ansluta stömmen, ansluta vattenslangarna och spola vattentankarna, tvätta husbilen, dammsuga, tvätta markisen, tvätta ”förtältsmattor” med högtryck, kolla oljan i motorn, fylla spolarvätska och att kunna göra allt hemma på gården. Jag själv, skulle som damen, förgås i en lägenhet.

I år gick all rengöring och städning som en dans. Vi har bott på grönt gräs, på alla platser vi stannat på i sommar. Ingen sand eller jord som smutsar ned. När jag kom ut vid sjutiden, var taket enkelt att tvätta, eftersom daggen låg kvar på taket. Till och med insekterna lossnade utan specialmedel.

Samma sak i trädgården, allt gick som en dans. Jag har lagt ut bark, under växter på de tidigare mest arbetssamma planteringarna. Där jag har ytor med prydnadssten, tar jag till Round Up. Då blir det inget nytt ogräs.

Jag köper odlingsjord för yrkesfolk, hos min trädgårdsmästare. Kanske var det därför som penséerna blommade fortfarande, när vi kom hem. Det har jag aldrig varit med om tidigare. Idag fick de skatta åt förgängelsen.

_______

Ps. Jag vet självklart att inte alla tycker som jag och den äldre damen.Tycker vi inte olika, blir det ingen debatt.


Åtgärder

Information

16 responses

10 07 2016
Lennart

Visst är vi olika!
Njuter av att inget väntar, vi är ute så länge vi vill!

Kram

10 07 2016
Matts Torebring

Tänk om jag blir som damen, så jag aldrig kommer och hälsar på?
Kram.

10 07 2016
Helena FREEDOMtravel

Härligt att resa men det kan också vara härligt att komma hem! Men varför man inte skulle hälsa på nån som bor i lägenhet förstår jag inte…?

10 07 2016
Matts Torebring

Jag tog det som en kul replik, sagt av en dam i mogen ålder. Hoppas att jag själv, aldrig kommer att dra dra gränser på det sättet.

10 07 2016
nils-åke hansson

Säjer som du skönt att komma hem till ett hus och trädgård. och i sommar har vi valt att vara hemma mera i huset. Och bara koppla av och ha det bra.
Men några kortare resor blir det till BiÖ (Service och så har vi köpt markis som ska på bilen) och några andra platser blir det också

10 07 2016
Matts Torebring

Har man gjort som ni och varit borta så länge, skulle jag tro att huset, familjen och ta emot gäster hemmavid, värdesätts ännu mera

10 07 2016
Lena & Jan

Vi ansluter oss till dina synpunkter ang boende med husbil 💟

10 07 2016
Matts Torebring

Ja visst är det härligt att ha plats och kunna rå sig själv när man kommer hem.

10 07 2016
Rolle o Carina

Håller med Matts,skönt att ha Bobilen utanför och nära!
All service ordnas då lättare med tvätt och sånt 🙂

Ha det gott o njut…Snart rullar vi igen..SommarKram

11 07 2016
Matts Torebring

Jag förstår inte hur jag skulle kunna lösas det på annat sätt, om inte bobilen står hemma. Kram

10 07 2016
Kors och Tvärs

Ni har ju iallafall hälsat på oss – som bor i lägenhet och stortrivs med det 🙂
Kram och välkommen igen

11 07 2016
Matts Torebring

Vi väljer inte bort någon på grund av boendeform. Jag förstår bara inte hur vi själva, skulle kunna lösa alla detaljer, om inte bobilen står hemma på gården. Är inte bobilen hemma, känner jag mig inte klädd. Kram

10 07 2016
Lasse Permelin

Jag tycker också att det är skönt och praktiskt att ha husbilen vid garaget nära till både vatten och elanslutning. Det underlättar när man bl.a. ska serva och packa inför en resa. För oss spelar det ingen roll hur vår vänner bor, det är ju inte deras bostad vi besöker. Numera finns det lägenheter som till alla delar kan jämföras med att bo i villa. Tror bestämt att den gamla damen skämtade.

11 07 2016
Matts Torebring

Visst får vi hoppas att damen skojade. Jag tyckte det ändå var kul att återge. Om jag inte hade bobilen på sin ställplats hemma på gården, vet jag inte hur jag skulle lösa alla detaljer när man kommer hem.

18 07 2016
Elisabeth

Borta bra men hemma bäst! Var hemma är beror på en massa omständigheter och val vi gör i livet.

18 07 2016
Matts Torebring

Eller så är borta bra men husbil bäst. Skönt att ha en fast punkt också. Ett hus, en ställplats och serviceutrymmen på gården.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: