Mina egna funderingar…

30 06 2016

Ett inlägg med funderingar på det som är bra och dåligt!

IMG_9429

Det kom en ”hög husbil”

När vi hittade denna mönstercamping (Fem i topp i Europa), Camping Natur Parc L´Ardéchois, skickade jag bara ett mejl, önskade plats, talade om att vi kommer på onsdag och fick ett välkomnande svar.   När vi kom hit fick vi den bästa tänkbara plats. Jag har försökt göra samma sak på andra platser, men tvärstopp. Jag har varit tvungen att boka plats och det gillar inte jag. Detta var föredömligt och jag lever på det i två veckor!

En kväll förra veckan kom en hög C……. husbil och ville tydligen ha en plats nära servicehuset. (det fanns andra platser) Vad gör man då? Jo höga stegar, tre man och en motorsåg, så var det löst. Alla vet att detta kallas bemötande. Visst blir man glad!

IMG_9404

Grillplats mindre än tio meter från oss.

Ett gott bemötande, välstädat, ordning & reda, gör mig så glad. Inte minst denna grillplats. Vi älskar vår Cobb grill, men har ändå respekt för öppen eld på gräsytor. Här var jag trygg! Rätt arbetshöjd, brandsläckare, vattenslang, bänk och golv av cement. Visst blir man glad!

IMG_9428

Tomten på andra sidan gatan.

Mitt emot oss stod en en husbil från Finland. Vi sitter och äter frukost, när grannen gör sig klar att åka. Jag kan inte äta, jag mår illa, sa Birgitta. Då släppte bilen ut sitt gråvatten på tomten och alla vet, hur det kan lukta när det är mer än +30 grader ute. 150 meter ned på gatan finns en smidig och toppmodern servicestation för husbilar. Varför gör man så?

Nu har grannen åkt, vi sitter och ser detta vackra, på morgonen bara i våra morgonrockar och dricker morgonkaffe. Igår morgon satt vi kvar i två och en halv timma och bara njöt. Det är gott! Då är det semester!

IMG_9427

Tomten till höger om oss.

Alla fransmän hälsar hela dagarna i tid och otid, samt oftast är de mycket trevliga. Här på granntomten, bodde under vår första vecka, två personer från NL. Jag försökte hälsa God morgon, men inte ett ljud, inte en blick. Däremot hade de två hundar som skällde utan like. Sällan tog Matte & Husse notis om hundarna. Varför har man hund då, med sig på semestern?

IMG_9177

Tomten framför oss på förra campingen.

Denna bild är från förra campingen. Genast när de  två yngre personerna från NL, såg oss komma, kom ett jättehögt vindskydd upp. (som togs ned efter någon dag) Jag hälsade God morgon, men inte ett svar. När vi åkte satt en av dem ute, men inte en min, inte en blick, när vi åkte. Varför kan man inte ens vinka till avsked?

Campingrestauranger lyckas inte heller alltid bra. Pizzan åt vi hemma. Trots att den var lövtunn, var den inte särskilt god. Onsdag åt vi på restaurangen. Birgitta åt upp halva sin salladstallrik, men den var inte god. Min entrecote var inte bra den heller. Idag sa vi till att vi inte var nöjda. Kocken kom ut bad om ursäkt, ville bjuda på ny mat, men vi avstod. Då kom han tillbaka med två glas champagne. Då är synden är förlåten.

IMG_9336

Jag har läst ut boken på 1173 sidor.

Detta är för mig det största bokprojekt, (jag berättat om det tidigare), som jag har gett mig i kast med. Så stora blad, så liten text, så många sidor, bara fem- sex kartor, inga bilder, men så superintressant. På ett ställe varnar författaren känsliga personer att läsa vidare. Skildringarna är så grymma, att de saknar motstycke! Det tog 16 år för författaren att skriva den självupplevda boken. Jag har en annan världsbild och syn på människan idag, efter att ha läst denna boken. Robert Fisk har varit krigsreporter i mer än 30 år.

Kanske har jag föreställt mig att ett land, startar oftast krig mot ett annat land. Det finns IS krigare som säger att USA är den store SATAN och skall utrotas. Det är ett krig med självmordsbombare, som man tror sig vinna ära, ju fler och hemskare de mördar. Detta var för mig ett hemskt konstaterande. Nu kan allting hända precis överallt! Vi ser och hör verkligheten varje dag i alla nyhetssändningar! Låt inte det onda segra!


Åtgärder

Information

21 responses

30 06 2016
Rolle o Carina

Ja det var många kloka funderingar Matts!
Visst kan man fundera många gånger!
Och när ska denna värld bli god igen ????

Ha det gott in ”France”…..SommarKram

30 06 2016
Matts Torebring

Jag är optimist Rolle, men när det gäller det onda i världen, kommer ondska och hat bara att eskalera. Vi njuter av dagen, 2,5 timma till morgonkaffe, är att ta vara på det goda som finns. Varma franska kramar.

30 06 2016
Deciree

Visst är det trist när det finns så många sammanbitna människor. vi vinkar alltid hejdå 🙂 Ni ser ialla fall ut att ha det härligt…fortsätt att njut:). Kram

30 06 2016
Matts Torebring

Vad roligt att du är tillbaka, kanske inte pigg ännu men glad. Jag ser dig nästan vinka åt alla. Kram & Krya på dig hälsningar

30 06 2016
Lennart

Tankar som väcker funderingar!

Kram

30 06 2016
Matts Torebring

Ja eftertanke, funderingar på uppförande och vart är vi på väg? Jag hoppas att merparten är goda människor, jag vill hoppas att det är så. Kram

30 06 2016
imeldabencic

Oj bad långt inlägg, men många bra frågor! Grisar finns överallt, tänker på finnarna 😡 De andra otrevliga finns ju också lite varstans, hälsa kostar ju inget! Det som stör mig mest är skällande hundar och skrikiga ungar 😇 Man får ju inte störa sig på barn…. 🤔 försöker alltid få en plats långt ifrån lekplatsen! Har ju en stor schäferhund själv som reser med oss men han uppför sig väl! Min man brukar säga till ägarna med dåligt uppfostrade hundar att skaffa sig en katt 😂😂😂 då skäms jag lite, men bara lite. Ha det underbart därnere i solen!

30 06 2016
Matts Torebring

År 2000 körde vi södra Sverige runt med husbil. Under dryga tre veckor med början på Öland och slut i Göteborg. När vi tog in på campingar sa jag varje gång… ”Vi önskar en stor tomt med havsutsikt och utan barnskrik”. Om man har med sig störande hundar eller skrikande barn, bör man som förälder eller husse & matte bry sig. Men det är nog inte modernt.

30 06 2016
Lena & Jan

Dina/era betraktelser är sunda, förfärligt med utsläpp på icke avsedd plats, sagt det förut ”en tvingande skyldighet för alla” vi MÅSTE värna miljön 💟 Såå glädjande att ni fick till en ursäkt för den misslyckade maten 🍾 Coolt med C…bilen (Centurion) som välkomnades in 👏🏻 Att inte hälsa på varandra är ohyfsat 🙄 Vi vill gärna prova campen ni är på. Höft op. för maken är på G men han får skynda sig att bli fit för tur sö ut till hösten först. Forts njutbar ledighet 🌞 🐝 🍀

30 06 2016
Matts Torebring

Jag hoppas att mina tankar, vore sunt förnuft för de allra flesta av oss. Att svara på en hälsning, hör väl till det mest självklara. Kan man inte det, då ska man inte ge sig ut bland andra människor. Klarar man inte av att vara hygienisk, kan man också vara hemma. Vad roligt att ni kanske tänker komma hit. Nu är grenarna avsågade för den största ”Concorde”. Fast det hade inte behövts, de allra flesta platser har utrymme ändå. Kolla in bloggen i morgon, då vet ni att ni måste åka hit. Hoppas att Jan piggnar till snabbt. Ha det gott!

30 06 2016
Elisabeth

Verkar vara en verklig camping. Synd bara att inte alla kan uppföra sig. Ett stort plus när kocken kan ta åt sig kritik och vill kompensera. Ha dé fortsatt bra!

30 06 2016
Matts Torebring

Om jag vid något tillfälle, bara vill komma bort för att koppla av under en tid, är detta tveklöst den camping, som kommer högst upp på min lista att återvända till. Ha det gott hemma runt Östergötland

1 07 2016
Helena FREEDOMtravel

Bra service och bemötande är ofta det viktigaste tycker jag, oavsett större eller mindre camping. Många gånger tycker jag att det handlar mer om en känsla än exakt vilken service som finns. Campingrestauranger äter vi extremt sällan på faktiskt. Vi äter nästan alltid middag i husbilen. Om vi gör någon utflykt på dan kan det däremot bli lunch på något ställe ute,

1 07 2016
Matts Torebring

När vi blir väl bemötta av förstående människor ute i Europa, inte minst på campingar, fylls man själv, av en massa vänlighet tillbaka. Jag håller med er, maten hemma vid husbilen är bäst. Så vill man ändå testa, när man kommer till nya platser. I år har vi haft otur på campingrestaurangerna. Å andra sidan, hittade vi en topprestaurang utan like, i en liten by.

1 07 2016
Lena & Jan

Har visat din bild på stor C… o berättat om er Fr camping i Concorde klubben, den väckte begeistring 😊 🤗

1 07 2016
Matts Torebring

Hej & Vad kul! Jag försöker att inte skriva om andra husbilars nackdelar. Alla vet ju att Concorde är höga. Därför försökte jag vara snäll och bara ironisera lite. Kul att ni reser med oss. I dagens inlägg ser ni ytterligare en anledning till att åka hit. Ha det gott!

1 07 2016
Lena & Jan

Helt OK, kul att resa med er, forts nöje!

1 07 2016
Kors och Tvärs

Vi har samma erfarenhet av personer från NL, märkligt…..
Kram

1 07 2016
Matts Torebring

Holländska är är bland det svåraste att förstå. Men man kan heja på många olika sätt. Visst är det märkligt. Kram

1 07 2016
NillaS

Vilken fin camping ni hamnat på!! Igen!!
Vi gillar också service! Det lilla extra kan göra hur mycket som helst, konstigt att inte fler förstår det!!
Vad är det för spännande du lagar på Cobben?? Kan man använda både stegplattan och gallret samtidigt??
Ha de gott Kram

1 07 2016
Matts Torebring

Om jag någon gång i livet vill åka någonstans bara för att vila, då kommer jag att åka tillbaka hit. Bemötandet, miljön, människorna och servicen gör allt.

Vi köpte ett ”stort paket” karrékotletter. Först grillar jag dem på direkt på gallret, över glöden med ”huven” på, för att bevara saftigheten i köttet. När de är färdiggrillade lägger jag på stekpannan närmast glöden. Nu steker jag färskpotatisen i stekpannan och köttet bara hålls varmt ovanpå. Tack vare huven blir köttet aldrig uttorkat. Det gick superbra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: