Inte bara en cykeltur

29 06 2016

Detta handlar inte bara om en cykeltur, vi hade ”dubbeltur” också!

IMG_9421

Vi bestämde oss på morgonen för att cykla till en ny grotta, se ovan.

Efter frukost gav vi oss iväg på cyklarna, för att upptäcka en ny grotta. Jag hade memorerat resvägen från datorn. I första rondellen 300 meter bort, skulle jag ”ta andra avfarten”. Min cykel GPS, bad mig ta första avfarten. Jag blev lite osäker och började läsa på alla vägskyltar….

Jag lade inte märke till, den extremt höga trottoarstenen. Naturligtvis slutade det med att jag körde omkull, rullade runt flera varv nere i diket. Birgitta sa att jag kröp ihop som en boll och bara rullade. (instinktivt kanske för att skydda mig). Det blev att vända hem igen, tvätta och plåstra såren samt byta kläder. Jag är hel, bara lite plåsterlapper här & där, cykeln är hel och inte märke på kameran. (som låg väl skyddad i cykelväskan) Jag som läst 1200 sidor krigsskildringar i sommar, vad är detta, lite blod bara, var min första tanke. Jag lever ju…

IMG_9406

Vi går över floden L´Ardéche som alla paddlar i. Här åker de rutschkana.

När jag fått sitta en stund, gav vi oss iväg igen. Då stannade vi, i den andra rondellen. Törs vi, det är helt vansinnigt med trafik. Det var nära att vi vände hem igen. Bara vi kommer över floden, så tar nog byn slut och trafiken minskar, tänkte vi. Vi ledde cyklarna genom den värsta trafiken.

IMG_9407

Vi har fyra km kvar när vi kommer fram till en liten by.

Uppförsbackar hela tiden överraskar oss, solen överraskar oss och det är minst sagt stekhett. Jag måste få vatten, sa Birgitta. Jag knackar på i något hem, om jag inte hittar något, lugnade jag henne. Igår fanns det mat & dryck överallt.

IMG_9408

Vi måste hitta någonstans att köpa vatten, sa Birgitta.

Jag var hundra meter före och letade. Kom, här finns en restaurang, ropade jag. Men vilken restaurang! La Petite Auberge. Vilken miljö! (Gå in på hemsidan och titta) http://www.lapetiteaubergelabastide.com. Här ligger både Gyllene Uttern i Gränna och Ullinge, Eksjö, i lä. Dessutom så vänligt mottagande. När vi lämnade våra bord, frågade hon om vi ville ha med oss ett reskit.

IMG_9409

Vilken Restaurang och vilken miljö, den får första pris för allt.

Åk hit och njut en sommarkväll kära vänner.

IMG_9415

Hit skulle jag vilja åka flera gånger.

Fira min 70- årsdag här, nej det är nog för långt bort…

IMG_9418

Jag översatte menyn till Havsruda med äppelmos, morot, tomat, minicroissant, samt kanske ett risknyte med något mera i?

Aldrig har det franska köket smakat så gott som idag.

IMG_9424

Hela den lilla byn Labastide de Virac, med en kyrka och en Topprestaurang.

IMG_9423

Bortvägen 13 km konstant krokig uppförsbacke, hem var det bara att bromsa i stort sett.

När vi kom fram till grottan var den stängd. Vad gjorde det, när vi fick så god mat. När vi kom hem var det +31 grader, under träden där vi bor. Nu ska jag snart bjuda Birgitta på en pizza, för att hon gjorde mig sällskap. Starkt gjort av henne att cykla med, hon har inte min ork och uthållighet.

Dagens cykeltur och orienteringskarta. (Klicka upp bilderna för att läsa)

 


Åtgärder

Information

12 responses

29 06 2016
Lennart

Tur att vurpan inte blev värre!

Kram

29 06 2016
Matts Torebring

Ja, absolut!
Kram

29 06 2016
Rolle o Carina

Tur i oturen då Matts om man säger så om vurpan!
Som plåster på såren så fick ni ju god mat!
Frankrike lockar oss mer och mer faktiskt 🙂

Ha det gott o njut….SommarKram

29 06 2016
Matts Torebring

Detta är er plats framöver, men ta med Mc´n där bak. Kanoter hyr ni. Vi ser fram emot att läsa om era kommande landvinningar. En morgonkram

29 06 2016
Kenneth Risberg

Oj vilka äventyr ni är ute på. Tur att det inte blev några allvarliga skador. Restaurangen har svensk text på hemsidan, är den svensk ägd? Maten såg verkligen lyxig ut.
Kör försiktigt!

29 06 2016
Matts Torebring

Vi tar det jättelugnt, vi (Birgitta) går oftast över med cyklarna i handen i vägkorsningar, men ibland är olyckan framme ändå. MEN vilka plåster på såren vi fick, genom den goda maten och miljön.

29 06 2016
Kenneth Risberg

Betr. restaurangen så upptäckte jag att det blev automatisk översättning på hemsidan, då är den inte svensk.

29 06 2016
Matts Torebring

Det var spännande att få veta. Själv får jag bara upp franska texter. Tack för att du berättade detta för mig!

29 06 2016
Kors och Tvärs

Så skönt att vurpan gick bra. Visst är det skönt med elcyklar när det går uppför
Kram

29 06 2016
Matts Torebring

Vi brände så mycket batteri, att det var inte mycket ström kvar när vi kom fram. Vi hade cyklat dagen innan också, utan att ladda. Hem behövdes det bara broms, så det gick bra. Visst är det skönt när det inte händer värre saker.

29 06 2016
Torbjörn

Hörru Matts, se nu till att vara rädd om dig. Det kan sluta illa och det vill vi ju verkligen inte.
Härliga bilder på både natur och mat 🙂
Fortsätt att njuta,
Många hälsningar
Torbjörn

30 06 2016
Matts Torebring

Från att ha jagat genom livet, med alltid nya projekt, har jag växlat ned åtskilliga gånger. Ändå kan olyckan vara framme, detta trots all försiktighet. Nu gick det bra denna gången och vi är så tacksamma. Hälsningar från en bedårande plats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: