Äntligen ett klokt beslut

17 05 2016
Kyrkan

Dagen den 13 maj 2016

Det har skrivits spalt km i våra tidningar, protesterna har varit många, insändarna har säkert varit ännu flera. Det gula maskrosorna (för mig ogräs) har kämpat emot, liksom de röda rosorna (som är vackra utan politisk färg). De sista borde veta bättre. Nu har i alla fall ett positivt beslut fattats. Skolavslutningar får hållas i kyrkan och barnen får sjunga så mycket de orkar, ”Den blomstertid nu kommer”.

Varför skall det vara så svårt att fatta ett så positivt beslut? Det finns nog av nedbrytande krafter i detta samhälle. Varför skall goda krafter, ha så svårt att segra över det onda. Eller vad ska man tycka om LUF (Blåklintarnas ungdomsförbund)? De som motionerat om att korset i svenska flaggan ska tas bort, för att inte stöta bort invandrare från att rösta.

Det sitter långt inne att erkänna och säga tack till Sverige Demokraterna, men denna gången måste de få ett Tack, för att röstat med Alliansen. De som är värda ett Tack är Tidningen Dagen. Jag var borta från tidningen i några år. Sedan ett halvår kommer den fyra dagar i veckan hem till oss. Alla ledarskribenter är oftast så politiskt vinklade. Jag anser att Dagen vinklar också, men på ett positivt sätt. När en ledare skrev om att det behövs ett tak för för många chefer, skrev Dagen, ”De behöver först ett golv att stå på”.


Åtgärder

Information

14 responses

17 05 2016
Lennart

Trevligt att vi får sjunga.
Kram

17 05 2016
Matts Torebring

Jag uppskattar att du tycker så Lennart. Kram & Må gott

17 05 2016
Kors och Tvärs

Det var roligt att läsa – skönt att det inte är olagligt att sjunga Den blomstertid nu kommer på skolavslutningen som kan få hållas i kyrkan
Kram

17 05 2016
Matts Torebring

Jag har känt till, sedan en tid tillbaka, att ett beslut skulle fattas. Jag ville dock inte ta ut segern i förskott, även om jag var nästan säker på att opinionen var stark. Detta var riktigt, riktigt roligt. En sommarkram

17 05 2016
nils-åke hansson

”Den blomstertid nu kommer” Hör till skolavslutningen!
Känns märkligt när man läser tidningen om allt som händer runt om oss. Var är vi på väg?

18 05 2016
Matts Torebring

Allt pekar åt fel håll idag Nils-Åke. Det går dock inte grubbla över detta. Alla vi som vill stå för det goda Sverige, får kämpa emot så gott vi kan. Nu får vi i alla fall sjunga i kyrkan igen, tack vare alla protester.

17 05 2016
Elisabeth

Det välkomnar jag. Förstod aldrig varför man inte skulle kunna ha avslutning i kyrkan. För mig hör det till.

18 05 2016
Matts Torebring

Humanisterna har lobbygrupper, som försöker påverka vårt samhälle negativt. Allt tal om kristna värderingar är nonsens för dem. Nu vart det en stark protest i andra riktningen denna gången. Klart man skall få sjunga i kyrkan, det är en del av glädjen i livet.

17 05 2016
Lars Permelin

Det har gått väl långt om barnen i den svenska skolan inte ska få sjunga om den blomstertid nu kommer. Det kan väl inte vara rätt att vi som i många generationer har bott i detta land ska behöva göra avkall på våra traditioner bara för att utrikesfödda väljer att bosätta sig i Sverige. Var finns det politiska ledarskapet?

18 05 2016
Matts Torebring

Jag kar bara instämma i dina klokt valda ord även denna gång.

18 05 2016
Lena & Jan

BRAVO nu är vi jätteglada, tack för info, ci har faktiskt missat beslutet 🙂 🙂

18 05 2016
Matts Torebring

Jag är också Jätte Glad. Att gå till kyrkan och inte få sjunga gamla psalmsånger, vilken hemsk tanke.

18 05 2016
Rolle o Carina

Tänk att det ska tjafsas om nåt så självlart att de ska sjungas i kyrkan!
Vi behöver verkligen hålla kvar våra traditioner i landet!
Eller ska vi sluta med det mesta bara för att det väller in folk utifrån?
Knappast,ist borde gränserna stängts för längesen!
Våldet o ondskan bara ökar i världen,vart är vi på väg????

Ha det gott….Solig Kram

18 05 2016
Matts Torebring

Jag blir så glad över denna samstämmighet i alla inlägg: Klart vi skall sjunga de gamla psalmerna när vi kommer till kyrkan. Vi har varit ett kristet land tills början av 60- talet, när Gunnar & Alva Myrdal startade sekulariseringen av vårt land. Då försvann våra goda normer som burit vårt land framåt. I stället kommer våld och ondska, som vi upplever idag. Jag tycker det är kusligt! En Smålandskram till er.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: