Kom och ta mig långt här ifrån…

1 03 2016
Garage

Vårt husbilsgarage med hygienutrymme i bottenvåningen.

Många undrar säkert varför jag inget skrivit om ställplatsen på länge. Jag vill aldrig skriva, utan att jag har fakta att ge, därför har jag varit tyst ett tag och låtit kvarnarna mala långsamt. Lite bakgrund kan jag dela med mig idag. Jag överklagade Aneby Kommuns Tillsyningsnämnds beslut, till Länstyrelsen i Jönköping om att få bygga en ställplats. Även Länstyrelsen avslog min överklagan. Tack vare uppoffrande vänner inom HBK och HK, har jag med deras hjälp överklagat till Mark- & Miljödomstolen i Växjö. Där kan det ta tid.

Under tiden har jag lämnat in ändringar på mitt första bygglov på garaget. I det första skedet var jag totalt engagerad, i att bygga en ställplats, att detaljer på mitt garage kom åt sidan. Jag har byggt nytt, byggt om, byggt till vart fjärde år i hela mitt vuxna liv och erfarenheten av att bygga finns där. Det går ju naturligtvis inte att bygga ett garage på en sutterängtomt utan källare. Jag skulle behöva behöva bygga en stödmur mot öster som blir från grunden cirka 3,5 meter hög.

Detta var ju helt klart mycket bättre uttryckte någon. Nej sa någon annan, vi måste fråga grannarna om du får bygga en bottenvåning på garaget. I dag fick jag det muntliga beskedet. AVSLAG! Trots att Aneby Kommun har haft oförmåga att bygga ett hus på tomten som stått obebyggd sedan 1962, är det bättre att den fortfarande står obebyggd och definitivt inte med ett snyggt nybyggt garage. Man måste bygga hus först, sedan kan man få bygga ett garage som är några få m2 större än vad Plan- Bygglagen säger.

Det känns inte roligt att bo i Aneby längre. Först påpuffad av kommunala tjänstemän och sedan fullständigt totalt motarbetad. Blir det avslag i Växjö faller projektet. Aneby kommun blir en svart fläck på kartan för oss alla som åker husbil.

Kom och ta mig långt härifrån …..

 

 


Åtgärder

Information

21 responses

1 03 2016
Rolle o Carina

Gud va sjukt Matts ,vilka motståndare det finns för ditt fina projekt!
Finns ingen Rim o Reson alls verkar det längre!
Förstår det väl att du vill försvinna längt därifrån……

En stor varm Kram bjuder vi på iaf…..

1 03 2016
Matts Torebring

Om alla bara visst hur sjukt besviken jag är, skapat arbetstillfällen i mer än 35 år. Då gäller jantelagen! Kram vänner

1 03 2016
Lennart

Det är tungt att slåss mot byråkratin!

Kram

1 03 2016
Matts Torebring

Ja det är minst sagt tröttsamt. Nu står hoppet till Mark- & Miljödomstolen. Kram

1 03 2016
Elisabeth

Kan inte låta bli att tänka på David och Goliat. Jag hoppas att Aneby kommun, kanske via Mark-och Miljödomstolen ska öppna sina ”ögon”. Ge inte upp!!

2 03 2016
Matts Torebring

Vilken bra rubrik, det hade varit. Ett sammanhang jag ofta tänker på. Tack för all tröst jag får av er bloggvänner. Kram

1 03 2016
Torbjörn

Kämpa på Matts. Tänk på att flygplan lyfter bättre i motvind. Övertygad om att ditt projekt också kommer att lyfta, de oförstående personerna i kommunledningen måste först fatta vad det innebär!!
Nu vill vi se att Mark- & Miljödomstolen begriper vad det innebär och vad det inte innebär om du inte får bygga en ställplats här.
Många hälsningar
Torbjörn

2 03 2016
Matts Torebring

Tack för uppmuntran Torbjörn! Detta är myndighetsmissbruk på högsta nivå. Garaget som jag har fått bygglov på, har vunnit laga kraft nu. Men bara för att jag murar upp en grund till detta, får jag avslag. Det går inte bygga garaget utan ett källarplan på en sutterängtomt. En dörr, två fönster och ett källarutrymme innebär AVSLAG. Ska jag, gråta eller skrika ut min vrede, eller vad ska jag göra.

2 03 2016
Helena FREEDOMtravel

Åh nej! Jag vet inte om jag ska bli mest ledsen eller arg. Varför ska det vara så hopplöst att få göra något bra i det här landet? Människor som anstränger sig och är driftiga för att genomföra saker som kan vara bra för samhället… varför ska man absolut stoppa dem? Nej, jag fattar inte…

2 03 2016
Matts Torebring

Tack Helena! Vår kommun är oförmögen till att bidraga till, att en ödetomt stått obebyggd sedan 1962. När någon tar initiativ till att förändra till allmänhetens nytta. Stoppa det med alla till bud stående medel. Varför kan en dörr och två fönster utgöra stopp för redan utfärdat bygglov. Jag tror inte ens den största byråkratiska storstad kan tävla med detta. Jag fattar ännu mindre..

2 03 2016
Kors och Tvärs

Men så bedrövligt tråkigt. Man blir ju irriterar på sättet, att först uppmuntra och sedan helt motarbeta……. suck…….
Styrkekram

2 03 2016
Matts Torebring

Ja du Anette, inte vill jag flytta norrut, men gärna söder ut, bara jag kommer utanför denna kommuns gränser. Detta beslut anser jag saknar helt och hållet stöd i PBL. Med denna kommuns ögon sett, är det bättre att en husbil står ute i alla väder, en obebyggd skräpig tomt förblir vad den är, i stället för ett parkliknande område utmed Skogsgatan. Tack för styrkekram

2 03 2016
marcus

Nej, det här handlar inte om någon jantelag utan om Plan- och bygglagen och de bestämmelser som finns i detaljplanen. Din arkitekt borde talat om för dig vad som gällde för längesen så att du slapp bli så besviken.

2 03 2016
Matts Torebring

Jag har ”båda lagarna” i min hand. I PBL jag finner lag inget stöd för att en dörr, två fönster och tekniskt bärande källarväggar skulle innebära AVSLAG. Detta trots ett första bygglov som vunnit laga kraft. Lasta inte min arkitekt för något, han är minst lika förvånad som som de flesta andra.

2 03 2016
Joakim Söderby

Instämmer med min granne! Vi som bor närmast det ännu obyggda garaget tycker att det är genant att bygglov nekas, vi förstår ingenting av Aneby kommuns tankegångar, om det nu finns några! Ännu fler intiativ skulle behövas på denna ort men till slut segrar tydligen enfalden!
Joakim Söderby

3 03 2016
Matts Torebring

Tack Joakim, vad glad jag blir över ditt stöd. Jag är stolt över att få ha dig som vår närmaste granne. Jag hoppas att rättvisan och förnuftet segrar till slut. Bygglovet på garaget har vunnit laga kraft, men utan källarvåning. När jag grävde ur under garaget och skapade ett källarutrymme under, med en dörr och två fönster fick jag AVSLAG. Man kan fundera över var förnuftet finns i denna kommun. Än en gång Tack!

2 03 2016
Joakim Söderby (återskapat av Matts)

Joakim Söderby
Instämmer med min granne! Vi som bor närmast det ännu obyggda garaget tycker att det är genant att bygglov nekas, vi förstår ingenting av Aneby kommuns tankegångar, om det nu finns några! Ännu fler intiativ skulle behövas på denna ort men till slut segrar tydligen enfalden!
Joakim Söderby

Tack Joakim, vad glad jag blir över ditt stöd. Jag är stolt över att få ha dig som vår närmaste granne. Jag hoppas att rättvisan och förnuftet segrar till slut. Bygglovet på garaget har vunnit laga kraft, men utan källarvåning. När jag grävde ur under garaget och skapade ett källarutrymme under, med en dörr och två fönster fick jag AVSLAG. Man kan fundera över var förnuftet finns i denna kommun. Än en gång Tack!

2 03 2016
JoY

Tycker denna ”soppa” börjar bli helt galen, Börjar kännas som om det är riktat till dig personligt att du inte får bygga, svenska avundsjukan eller.
Kram

3 03 2016
Matts Torebring

Exakt vad det är: Jag träffade delar av nämnden och framförde exakt just detta, under en hel timmas tid. Jantelagen styr i denna lilla kommun! Kram vänner

8 03 2016
Ulla & Torgny

Nää, nu börjar man fundera hur politikerna tänker, eller så tänker de inte alls. Att det skall vara så ”tungrott” med denna byråkrati….du gör det bra som orkar kämpa som du gör….kram!

8 03 2016
Matts Torebring

Jag fattar själv ingenting. En dörr, två fönster och utgrävt under garaget = AVSLAG! På redan beviljat bygglov. Jag önskar jag kunde flytta från denna kommunen. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: