En kort, kort resa

27 02 2016
IMG_8391

Hätte Camping Tranås

Vår Kabe står alltid med lite underhållsvärme på, kanske bara plus fem grader. Jag såg en mörk ring på cementplattorna under bilen i slutet av veckan, men tänkte att det var smältvatten från taket. Men icke! Det var glykol, förstår jag nu lite senare! På fredagsmorgonen var det bara 1,7 grader i husbilen. Jag började fundera, vad som hänt?

När vi kom in till Hätte i kvällsmörkret, hade vi ingen värme alls i bilen. Jag konstaterade att expansionskärlet var tomt. Tillbaka till stan och köpa glykol. Det blev ändå inte varmt. Cirkulationspumpen hade förmodligen gått torr och var förstörd. Nåväl, tack vare dieselvärmaren (standard i Kabe) höll vi varmt i bilen tills läggdags. Detta har jag aldrig varit med om tidigare.

IMG_8393

Redan på väg hem

Vi (jag) vaknade strax efter klockan åtta. Vi har varma goa täcken, så jag märkte inte kylan i bilen förrän jag gick upp. Plus 8 grader! Det blev bara en varmdusch, innan vi bestämde oss för att åka hem.

IMG_8394

Frukost på Rastplats Höganloft.

Fast är man ute med bilen, lite njutning måste det bli. Denna gången blev det frukost på Höganloft. Skönt att det hände nu och inte i Tandådalen. Jag hade redan bokat bodelsservice på Kabes nya verkstad i Öggestorp och årsservice på motorn på Fiat verkstaden i Tenhult. Inte nog med denna tursamhet, nu fick jag tid till skänks, att jobba Kvalité- & Miljö revisionen klar. Inget ont utan det har ”två” goda saker med sig.

 


Åtgärder

Information

14 responses

27 02 2016
Kors och Tvärs

Verkligen otur, men precis som du skriver – tur ni inte var i Sälenfjällen. Hätte finns kvar och ni är välkomna en annan gång
Kramar

28 02 2016
Matts Torebring

Ja så sant, vi återkommer förr eller senare. Kram

27 02 2016
Rolle o Carina

Tur i oturen då Matts det hände nu!
Vi har Truma så då slipper vi glykol!

Ha det gott…….Kram

28 02 2016
Matts Torebring

Har du elvärme i golvet då? Kram

27 02 2016
Lennart

Tråkigt när det händer men bra hur det löser sig!

Kram

28 02 2016
Matts Torebring

Både ni och vi har cykelavstånd till bra service och hjälp med våra Kabe bilar. Det är värt mer än guld. Kram

27 02 2016
Lars Permeln

Otrevligt när sådant händer, hoppas att det är snabbt fixat. Jag kör också med 5-6 gr underhållsvärme men använder en termostatstyrd elfläkt istället för att använda husbilens värmesystem. Detta gör jag bara för att inte slita på värmesystemet i onödan eftersom komponenterna inte riktigt har den kvalité som man har här hemma.

28 02 2016
Matts Torebring

En varmluftsfläkt ska vi definitivt köpa, kanske redan idag. Men, min erfarenhet är den, att när inte cirkulationspumpen snurrar hela tiden, kärvar den fast och går inte igång. Jag lyssnar med Kabe! Ha det gott.

27 02 2016
Torbjörn

Usch va tråkigt. Vad kan det bero på att cirkulationspumpen gått torr?
Vi har också underhållsvärme på, på 5 grader, när vi står hemma på uppfarten. Berätta gärna om detta är något som INTE rekommenderas av Kabe.
Många hälsningar
Torbjörn

28 02 2016
Matts Torebring

Att glykol läcker ut ”på detta viset”, har jag inte varit med om, trots 43 år med husvagn & husbil. Det skall bli spännande att få ett svar på detta. Jag återkommer. Ha det gott.

28 02 2016
JoY

Tur i oturen att det hände nu på hemmaplan så att säga. Ni får det fixat tills ni ska ge er iväg vilket är bra.
Kram

28 02 2016
Matts Torebring

Ibland kan man nästan bli glad, när saker och ting händer. Vad skönt att det hände nu, hemmavid och att service redan var beställd hos Kabe. Kram

28 02 2016
Deciree

Ni har så många fina ställen att kunna stå på med husbilen…som inte är metervis med snö…som det vi har. Sen är jag avis på att ni kan stå med värme på i husbilen. Det är lite meck som vi har det nu. Husbilen i ett kallgarage…det tar så lång tid att värma upp den, så inte åker vi ut lika ofta nu på vintern som förr…när vi haft så kallt. Men våren är på gång…då blir det åka av. Lycka till med fixet på husbilen. Tur ni stod nära hem. Kram

28 02 2016
Matts Torebring

Själv avundas jag er, med all er vackra natur och alla härliga goa människor som bor däruppe. Fast under vintertid vill jag inte byta med er. Med dieselvärmare (det har väl ni också) samt el & gasol, tycker jag att det blir fort varmt, från minusgrader till dryga tjugo grader plus Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: