Smörstekt abborre

6 02 2016

 

IMG_0716

Smörstekt abborre på restaurang Nostalgi Motala (Motormusséet)

Vi har haft en riktigt gråmulen dag i Motala. Först gick vi in till stan och ”gofikade” med wienersemla & kaffe. Sedan fram på eftermiddagen, gick vi en sväng till. Nu firade vi 47 år, på Restaurang Nostalgi, med två styck smörstekta abborrar. Smakmässigt fjärran från dem, som jag lyckades meta upp ur Nobyån i Lommaryd, som ung grabb. Förresten, fick jag några abborrar, var det inte bara mört jag fick? Till dessert blev det hallonpannacotta och kaffe.


Åtgärder

Information

16 responses

6 02 2016
nils-åke hansson

Abborre och potatismos det är LYX.
Även här riktigt gråmulen dag.

6 02 2016
Matts Torebring

Riktigt gott var det i alla fall och i en mysig miljö. Ha det gott

6 02 2016
Kors och Tvärs

Oj så gott!! Både med wienersemla och abborre.
Kramar

6 02 2016
Matts Torebring

Visst var det gott och vi gick hem så där lagom mätta och belåtna. Kram

6 02 2016
Torbjörn

Perfekt, stort grattis på er dag,
Med vänlig hälsning,
Torbjörn

6 02 2016
Matts Torebring

Tack! Abborre var gott och det äter man inte varje dag. Ha det gott

6 02 2016
Deciree

Men så trevligt. Vi hälsar o gratulerar er på er dag…:) Kram

6 02 2016
Matts Torebring

Tack! Vi hade gärna firat i Jokkmokk, men det gick bra i Motala också. Kram

6 02 2016
Lennart

GRTTIS!
Abborre är nästan det enda vi inte har här nere.

Kram

6 02 2016
Matts Torebring

Tack! Finns det inte havsabborre? Kram

6 02 2016
Rolle o Carina

Grattis på er! Abborre brukar vara gott och få på kroken!
Men nu var det ett tag sen vi fiskade faktiskt.

Ha det gott o njut………..TövädersKram

7 02 2016
Matts Torebring

Tack! Jag tycker det är synd att ta dö på den, men så tänkte jag inte förr. Kram

7 02 2016
Helena FREEDOMtravel

Abborre är fantastiskt gott! Vi lagar hemma nån enstaka gång, men en gång köpte vi på restaurang i Trosa. Direkt ropade Peter och sa att ”det här är inte abborre”. Han har fiskat abborrar hela sitt liv, så han var 100 % säker. Kocken började stamma lite och svamla och förklara att fiskarna var avlägset släkt på nåt vis, men att den här fisken var ju importerad från nåt annat land…

7 02 2016
Matts Torebring

Ni kan kanske dra upp någon firre från soldäck? Det är lätt att gå i turistfällor, om man inte kan allt, och kände smaken som Peter. Jag gick ut i köket i Kroatien vid ett tillfälle. Notan var riktigt dyr. Då var det kg pris på fisken i menyn.

10 02 2016
Elisabeth

Såg väldigt gott ut! Stort grattis i efterskott!

11 02 2016
Matts Torebring

Tack & Bock & Gott var det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s




%d bloggare gillar detta: