Svar till Smålands Tidningen

28 01 2016
img_3704

Så här ser de flesta Ställplatser ut. I detta fallet en grusplan och en kallvattenkran.

Jag skickade mitt svar till Smålands Tidningen på måndagens reportage, men det kom tydligen inte in. Delar av mitt svar till Smålandstidningen och Tillsyningsnämnden:

Visst kan detaljplanen ändras, det handlar bara om vilja och vem som söker. Där det nu är parkering, öster om ICA har tidigare legat minst en fastighet, kanske två. Husen är nedrivna eller flyttade, jag är osäker på detaljerna. Där har det gått bra att göra ”Parkering” på mark för bostadsbebyggelse. Inte nog med detta, här är i dag en sopsorteringsstation.

Här kan vi verkligen tala om störande buller, ofta riktigt sent på kvällar och nätter, när sopcontainrarna töms. Det skramlar och skakar i marken när sopbilarna tömmer det sista på botten i dessa containrar. Inte nog med buller, jag plockar fickorna fulla av skräp, papper & plast, som blåser in i vår trädgård. Här har det gått att ändra stadsplanen och göra parkering och dessutom en sopstation. Trots störningarna har jag inget emot att den finns där, det är bekvämt för oss som bor nära.

På Industrigatan i Aneby fanns före detta KM Huset. Förra fastighetsägarna ansökte om att få hyra ut rummen där, men det blev tvärstopp. På senare tid har det helt plötsligt gått bra med ny ägare och på dispens. Jag tycker det är positivt och har inget emot detta heller. Vår närmaste granne på Stigbergsvägen i Aneby, tidigare Aneby Hus kontoret, blir det behandlingshem, där det var kontor tidigare. I vår egen fastighet på Stigbergsvägen, var det tidigare en tillverkningsindustri, till slut gick det bra att få till ett handelshus som det är idag.

På Järnvägsgatan byggs det bostäder, där det förut var restaurang & hotellverksamhet. På vår husbilsparkering kommer det troligtvis att vara tyst och öde under vinterhalvåret. Inte det minsta buller kommer att förekomma. I mitt fall föredrar tillsyningsnämnden en skräpig, förväxt ödetomt i stället för en vackert arrangerad parkering för husbilar. Tomten har stått obebyggd i över 40 år. Är det fel att någon tar hand om den och städar upp den? Under den mörka årstiden kommer tomten att vara upplyst med led ljus och en prydnad för hela gatan.

Sex personer har haft synpunkter, totalt bara två grannar. Två av tre av de närmaste grannarna är positiva. Det är ju inte konstigt, om de andra grannarna har synpunkter. Tillsyningsnämnden har skickat ut brev till boende på gatan, att Matts Torebring skall starta camping på tomten. Jag har försökt ändra på detta, det är en parkeringsplats för husbilar och inget annat. Ställplats eller Husbilsparkering, finns inte i Svenska akademins ordlista och då går det inte, att vara med i utvecklingen på turistsidan.

Allmänheten som nyttjar Jularpsbacken, kan få tillträde till parkeringen och serviceut-rymmen, med toalett med mera. Jag har sökt dispens på två år för att bevisa att denna ödetomt, kommer att gynna hela vår kommun. Jag gör inte detta av ekonomiska intressen, utan bara som en ren hobbyverksamhet och för att det är roligt. Flera 10 000- tals Husbilsbilister i Sverige och Europa följer detta med största spänning. Visa att alla får plats i Aneby och inte bara några få.

Jag låter inte ljudet av andras åsikter överrösta min inre övertygelse. Detta kommer bli jättebra, det finns inget annat på kartan. Matts Torebring


Åtgärder

Information

16 responses

28 01 2016
Lennart

Kört hårt vi är med!

Kram

28 01 2016
Matts Torebring

Tack, allt eldunderstöd behövs. Kram

29 01 2016
Ulla & Torgny

Heja, heja…..så bra skrivet……att det ska behöva vara så tungrott (stavas det så)……har de något emot dig personligen? Varför måste det vara så svårt……

HEJA DEJ!

29 01 2016
Matts Torebring

Tack vänner, tack för allt stöd!

29 01 2016
Birgittha

Så bra skrivet!

29 01 2016
Matts Torebring

Tack vänner, tack för allt stöd!

29 01 2016
Rolle o Carina

Bra skrivet Matts,de verkar helt oförstående i Anyby kommun!
Men vi står helt på din sida……Kör på!

Ha det gott….Varm Kram

29 01 2016
Matts Torebring

Tack vänner, tack för allt stöd!

29 01 2016
Kenneth Risberg

hej Matts, Bra skrivet och hoppas det kan få stor spridning i media.

29 01 2016
Matts Torebring

Tack vänner, tack för allt stöd!

3 02 2016
Henrik Hagström

Ja ska man skaretta eller gråta? hoppas det löser sig.
Såg detta i Borås Tidning.
http://www.bt.se/om/ställplats+för+husbilar/
Jag tror inte Borås kommun anser att kommunen måste ändra detaljplan och göra grusplanen som används som parkering till camping och därmed ta bort parkeringsmöjligheterna för vanliga personbilar.

I Borås har man förstått att man kan övernatta på en parkering utan att det blir camping.

9 02 2016
Henrik Hagström
30 01 2017
22 10 2018
latest events

day by day lyrics

Svar till Smålands Tidningen | Matts Torebring

2 11 2018
dj headhunterz

people pass

Svar till Smålands Tidningen | Matts Torebring

9 04 2019
curved stair lift

Elevators Prices

Svar till Smålands Tidningen | Matts Torebring

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: