Vart tog (den goda) tiden vägen?

19 11 2015
Ny vattenmätare monterad idag

Ny vattenmätare monterad idag.

Idag kom Aneby Miljö & Vatten, Amaq och bytte vattenmätare i vårt hus. Men snälla ni, sa jag, det är ju ”bara ett par år sedan”, som ni var här och bytte till en ny? År 2005  bytte vi senast och den skall bytas vart 10:e år. Tio år sedan sist, vart har tiden tagit vägen?

För tio år sedan, hade vi det ganska lugnt och skönt i vårt land. Eller rättare sagt till förra veckan. Det som hände förra veckoslutet, är tyvärr bara början. Ingen av oss som lever ett normalt liv, kan känna sig helt säker och trygg längre. Redan tidigare under hösten, sa min Birgitta: ”Jag vill att vi övernattar på en camping, eller på  en ställplats tillsammans med flera andra. Jag vill inte sova på en parkering längre, sa min kära hustru.

Vi är det enda land i världen, som haft fred  i över 200 år. Varför skall det sluta så här?

Det kom ett brev i går från Skattebetalarnas Förening. ”Som pensionär blev du lovad lägre skatt, nu höjs din skatt med 24 000 kr”. Jag höll på att gå i taket igen, om svikna vallöften. Men vad är det att skriva om, när vi inte har fred och trygghet längre i vårt land.

Till nästa sommar har vi talat om att åka till ”Skottland”, törs vi planera vidare för detta? Fem tusen skott avlossade i polisräden i går, när sju personer greps.


Åtgärder

Information

7 responses

19 11 2015
Lennart

Instämmer!
Det kan man verkligen undra.

Vågar vi åka hem?

Kram

19 11 2015
Matts Torebring

Ja det är fasansfullt var vi än är, ingen går säker längre. Kram

19 11 2015
Rolle o Carina

Ja samma sak undrar vi över varje dag,vart skall det sluta!
Vore vi lediga drog vi till Canaris,lugnt där i alla fall.
Det är en värld där bara ondskan tar över mer och mer,Usch!

Ha det gott ändå…..Kram

20 11 2015
Matts Torebring

Att läsa om en brottsling som planerar terrorhot och som är efterlyst i Europa. Att då hitta honom på ett asylboende i Sverige, där han får mat & husrum, men planerar grova brott, det är kuslig läsning. Hur ond kan en människa vara? Kram i höstmörkret

20 11 2015
Deciree

Det är riktigt bedrövligt det som händer nu. Vi tar in en massa människor som flyr kriget…och då börjar eländet här också…..Det kryper närmare. Det jag tänker…är att leva som vanligt ändå. Men flyg o sånt det åker jag inte just nu i alla fall. Har däremot bokat flyg i februari…få se hur det ser ut då? om man får avboka allt….Ha det bra o var rädda om varandra. Kram

20 11 2015
Matts Torebring

Vi hade behövt sålla vetet från agnarna för länge sedan. Vi har tyckt synd om alla, även de värsta brottslingar, som vi såg vid gripandet i Boliden. Vi ger mat och husrum till dem som sedan vill döda oss. Men hur kan en människa bli så barbariskt ond? Jag fattar det inte! Kram i höstmörkret

20 11 2015
JoY

Verkligeheten kommer ikapp oss också de senaste dagarna när vi har börjat tittat på tv för att kolla vädret inför hemresan. Det är inget roligt att se eller höra. Vart ska det sluta.
Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: