Ett stort Tack till en bloggvän

27 10 2015
Siemens Easytek hörapparat

Siemens Easytek hörapparat

För ett par månader sedan skrev jag om på bloggen, att jag fått hjälp, med att höra och uppfatta saker och ting mycket bättre, på audionommottagningen, Höglandssjukhuset i Nässjö. Lars Permelin, bloggen Vår Husbilsblogg, hade tidigare skrivit om samma sak. Han valde det bästa som finns, Siemens Easytek. (Så sa också Siemens representant)

Jag önskade samma utrustning, jag litar på Lars, han har bra insikt i saker och ting. Nej, sa dom på mottagningen i Nässjö, den kan du inte få, den ingår inte i Landstingsavtalet i Jönköpings län. Då ringde jag upp Siemens i Stockholm och fick tala med en helt fantastisk tjej på kundsupport.

Du kan visst få vår hörapparat, för efter första oktober ingår den i landstingets avtal. Jag kommer ner till Nässjö, svarade denna trevliga tjej. Det blev bestämt att hon själv, som är audionom, åker till Nässjö för att få träffa mig den 21 oktober och samtidigt utbilda personal i Nässjö.

Nu har jag haft Siemens hörapparat en vecka och är minst sagt imponerad. Med den förra hörapparaten, lät blinkersen i bilen som någon slår på en grov spik, kvarnen i kaffemaskinen som mal kaffebönorna, lät som en stenkross, toastolen lät som ett niagarafall och när jag cyklade till jobbet tjöt vindbruset i öronen.

Nu är allt helt normala ljud, som om jag inte hade hörapparat. Jag har dessutom en app i telefonen, att styra ljudet som jag önskar. Jag har inte fått Easytek delen ännu, men den skulle Siemens skicka direkt till mig. Tidigare skulle jag ställa om min apparat, beroende på var jag var. Detta sköter denna lilla apparat själv, som är så liten bakom örat att den syns inte.

Ett stort Tack Lars, hur skulle man klara sig utan goa bloggvänner.

Ps. Lars har även tipsat mig, om en betallösning med kort, till vår nya Ställplats, men det har jag inte hunnit kolla upp ännu.


Åtgärder

Information

14 responses

27 10 2015
nils-åke hansson

Detta låter så bra. Men allt detta fick du inte av landstiget? Jag upplevde att de var just denna apparaten som jag fick som gällde. Nu ska jag så på mig mera nästa gång.
Nisse

27 10 2015
Matts Torebring

Eller rättare sagt, allt låter normalt i mina öron. Jag betalar bara extra för Easytek delen, cirka 1500:- tror jag det var. Hörapparaten är 500:-. Ha det gott Nisse

27 10 2015
Kors och Tvärs

Skönt att det finns hjälpmedel som fungerar på ett bra sätt
Kram

27 10 2015
Matts Torebring

Ja detta var helt fantastiskt att få ta del av, allt känns helt normalt nu. Kram

27 10 2015
Lars Permeln

Grattis Matts till att du valde den absolut bästa hörapparaten. Jag använder Eaysitek varje dag, med den kan jag höja och minska ljudet samt byta hörselprogram. När jag får ett telefonsamtal då jag är ute med Nellie så trycker jag bara på Easytek som har en inbyggd mikrofon. Det ser kanske lite märkligt ut för dem jag möter eftersom jag går och pratar utan att ha en telefon i handen eller synliga sladdar. Mycket bra ljud också då jag lyssnar på radio. Det är fantastiska små apparater.
Då det gäller Betalautomater så tycker jag att du även ska kika närmare på möjligheten att nyttja Swish.

27 10 2015
Matts Torebring

Jag är bara skyldig dig ett Stort Tack Lars. Det var du som ledde in mig på rätt väg. Jag så nöjd och glad över de nya små apparaterna. Kram & Stort Tack.

Ps. Alla har inte Swish ännu, samt att jag vill ge en kod, till servicebyggnaden på ett kvittot från betalautomaten.

27 10 2015
Lennart

Visst är det bra med (Blogg) vänner!

Kram

27 10 2015
Matts Torebring

Du har helt rätt, Vänner betyder allt! Kram

28 10 2015
JoY

Det låter som du numera kan brygga kaffe och vistas i samma rum samtidigt, för att inte tala om att köra bilen hihi
Kram

28 10 2015
Matts Torebring

Ja du har helt rätt, det stämmer precis. Kram

28 10 2015
Rolle o Carina

Sååå bra med oss Bloggvänner med Bobilar,eller hur?? 🙂
Då kan vi spela Olle&Gänget nästa sommar så du får njuta!

Ha det gott o njut på….HöstKram

28 10 2015
Matts Torebring

Välkomna skall ni vara, vi kan ta en öl, grilla en köttbit, sitta still, njuta och lyssna. En Smålandskram

12 06 2016
KJ

Jättekul att hörapparaterna funkar bra! Bra blogg!!

12 06 2016
Matts Torebring

Hej & Tack för att du reser med oss. Siemens hörapparat är mer än överlägsna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: