Skogsavverkningen är klar!

28 10 2015
Det värsta trädet blev det sista

Det värsta trädet blev det sista.

I afton kunde jag stänga av motorsågen, för sista gången i denna etappen. Det sista och ett av de värsta träden, har fallit till marken. Det ville inte gå min väg, så jag fick använda mina kraftiga spännband, kil, släggyxa och brytjärn, innan det till slut föll till den plats som jag önskade. Det fick inte heller gå fel, jag hade bara tre meter till trafiken på gatan. Allt gick bra! När träden ser ut så här, hinner man inte mycket på en kväll, när allt är avkapat och riset är bortburet.

I måndags föll de två stora asparna till marken

I måndags föll de två stora asparna till marken.

Dessa enorma aspar, drog en god vän till mig ned, med hjälp av en skogstraktor och ett vajerspel.

När gärdesgården var nere i kväll var det nedmörkt

När gärdesgården var nerplockad  i kväll var det nermörkt.

Jag tror det kommer att bli riktigt rymligt här, för mina tio planerade gästparkeringar för husbilar. Totalt är marken cirka 1800 m2. Vårt hus kommer att skymmas av vårt husbilsgarage. Insyn på plan två försvinner bort med servicehuset. På plan tre måste jag bygga bort insynen, till vår egen trädgård på något sätt. Kanske höga buskar.

Nu väntar jag på en skotare som går ut med allt virke

Nu väntar jag på en skotare som går ut med allt virke.

Jag har säkert minst 40 m3 löv- & barrved att köra hem till mig. Jag har inte bestämt ännu, om jag skall behålla all ved själv och till grillen på ställplatsen. Jag har talat med en god vän i Aneby, som har en jättestor skotare som bär hem virket och en flistugg till alla dessa mängder av ris.

Sammanfattning.

Det har varit kul att få starta motorsågen igen, efter 45 års frånvaro. Jag har fått testa kroppen i vad jag tål och orkar. Nu mot slutet har jag känt mig riktigt pigg. 17 kvällar och två lördagar gick det åt. Normala människor gör inte så här, de tar en skördare från början. Jag tyckte dock att detta var ett roligt tilltag.


Åtgärder

Information

12 responses

28 10 2015
Rolle o Carina

Bra jobbat Matts,visste du galant skulle klara av detta stora jobb!
Kanske med god hjälp av en riktig såg,Husqvarna,eller hur??
Hade vi bott närmre så hade jag hjälpt dig väl 🙂

Ha det gott nu o njut………SkogshuggarKram

28 10 2015
Matts Torebring

Det var kul, men inget stort jobb, med mina mått mätt. Kul i alla fall att få spänna musklerna och klippa tag i stockarna. Det var i alla fall väl, att jag skrotade min Jonsered. Husqvarna är nog att jämföra med en Adria, de går bra, men en Stihl är som en Kabe, lite vassare. En Småländsk skogshuggarkram

28 10 2015
Kors och Tvärs

Du är beundransvärd, jag blir så imponerad av din ork och din entusiasm. Men det är härligt smittsamt med människor med energi 🙂
Kramar

28 10 2015
Matts Torebring

Tack snälla! Hoppas jag smittat någon kanske. Min devis har alltid varit: ”Inget är omöjligt förrän motsatsen är bevisad”. Det gick bra denna gången också. Min svaghet i livet, har varit att jag nästan varit obegränsat stark. Det utsätter gärna kroppen i längden. En skogsarbetarkram

28 10 2015
Elisabeth

Måste kännas skönt med varje etapp, som kan prickas av. Sen förstår jag att det finns massor att fundera på. Kroppsarbetet lättar ju på en del tankar och en typ av kreativitet genererar en annan. Du njöt av kroppsarbetet, njut nu av det här delresultatet!Kramar

28 10 2015
Matts Torebring

Tack, nu njuter jag av tystnaden från motorsågen, jag behöver inte dra på mig all utrustning, de tunga stövlarna får stå, jag behöver inte stressa ut innan mörkret faller. Nu njuter jag av att ta fart till nästa etapp. En Smålandskram till er.

28 10 2015
Lena & Jan

Detta stora jobb var ju fantastisk såhär långt på så kort tid, känn dig stolt som står pall för egna idéer!
Kom o tänka på vad som står i taket ovanför min tandläkares behandlingsstol, under bilden av en bäver ”eget bett är bäst” ha-ha! Hoppas du får en ”ta det lugnt period” snart!

28 10 2015
Matts Torebring

För mig kändes inte detta jobbet särskilt stort, men med hänsyn till ryggen fick jag ändå erfara, att jag är inte 24 år längre. Nu är det kul att ha det gjort. Jag köper Bäverns devis: ”eget bett är bäst”, den var bra. Kram

29 10 2015
Lennart

Bra jobbat!
Nu blir det bara roligare och roligare!

Kram

29 10 2015
Matts Torebring

Ja du har helt rätt, höjdpunkten blir när jag får bygglovet. Sedan väntar grävmaskinen runt hörnet. En skogshuggarkram

30 10 2015
Lars Permelin

Imponerande, snyggt jobbat. Det värsta trädet såg verkligen friskt ut. Kan tänka mig att motorsågen fick kämpa med den stammen.

30 10 2015
Matts Torebring

Tack Lars, jag anstränger mig verkligen, för att det skall bli bra. Nu väntar jag på en entreprenör som har en riktigt stor skotare, som bär ut all ved och ris. Det senare lägger vi på kommunens mark för att tugga det till våren.Ha det gott

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: