Äntligen vägbygge…!

30 07 2015
Olycksdrabbad vägkorsning i Bredestad

Olycksdrabbad vägkorsning i Bredestad

Smålands Tidningen torsdag 150730, Vägbygget startar nästa år. Jag har jämrat mig, jag har nästan skämts, över det otroligt dåliga vägavsnittet, på 32:an utanför Aneby, mellan Bredestad och Marbäck. Alla ni bloggvänner vet, att Birgitta och jag, inte gillar att åka små byvägar med husbilen. Men detta är verkligen en byväg idag. Jag vet inte hur många olyckor som skett, uppe i Blå Grindar och i nere Bredestad, men riktigt många är det. Sträckan som nu byggs om är 8,7 km och kostnadsberäknad till 180 milj. SEK.

Varje gång jag passerat Bredestad under de sista åren, tittar jag varje gång och undrar, har det kommit upp några nya stakningar än? Nu är det klart att bygget startar nästa sommar. I hela 22 år har sträckan debatterats, stötts och blötts. Ett tidigare förslag, att lägga vägen väster om den nuvarande sträckningen, mötte på hårt motstånd, hela 3 500 personer skrev på protestlista.

Nere på "Sunnerängarakan" slutar den bra vägen

Nere på ”Sunnerängarakan” slutar den bra vägen.

I den bortre delen av raksträckan, strax hitom bilen, slutar den fina vägen till Eksjö. På den jättesmala bron i mitten av bilden, mötte jag en personbil med husvagn. Själv var jag på väg till Danmark med lastbil och släp. Ni vet ju, ”störst går först” och sådan var jag också för 45 år år sedan. Bilen körde, som jag upplevde det, en halvmeter från sitt vägräcke. I och med att vägen lutar kraftigt år sidorna, men på bron är den plan, gör att i ett högt lastbilslass, svajar det till ordentligt. Jag fattar det inte, men båda klarade vi oss den gången. Idag undviker jag att ens möta en personbil på bron.

_____________

Ps. Med min tidigare  Alfa Romeo 75 3,0 (0-100 7,2 sek)  har jag kört i 210 km här nere. (Förlåt)

Elimkapellet i Bredestad

Elimkapellet i Bredestad. (Förlåt den dåliga bilden)

Detta vackra gamla kapell, kommer att få ge plats till en av de nya påfarterna till den nya vägen. Här finns mera fakta om vägbygget.

Den korta men förargliga vägsträckan

Den korta men förargliga vägsträckan


Åtgärder

Information

6 responses

30 07 2015
Kors och Tvärs

Så bra att det bygger ut vägen – det är ju smal och trång
Din fortkörning får väl betraktas som preskriberad vid det här laget 🙂
Regniga kramar från Hätte

30 07 2015
Matts Torebring

Jag hoppas inte bli åtalad för bekännelsen, det var ju en tid sedan. Vägbygget kommer att glädja många. Kram

31 07 2015
Lennart

Man borde satsa betydligt mer på infrastruktur, vägar och järnvägar.
Arbetskraft fins ju, eller?!

Kram

31 07 2015
Matts Torebring

Egentligen har jag aldrig förstått, att vi betalar ut en massa pengar, utan att få något för dem, gå ut och gå med gamla, ge en skyffel till någon vid en grävmaskin, det finns säkert arbete på ett vägbygge också, som inte är komplicerat. Kram

1 08 2015
Rolle o Carina

Den vägen åkte vi oxå när vi hälsade på er förra året!
Jäkla vad jag svor då(förlåt) men det var ju befogat va?
Infrastrukturen bara raseras mer och mer,Usch!

Ha det gott ändå o njut! Varm SommarKram

1 08 2015
Matts Torebring

Jag kan bara instämma och hojta som du. Hoppas ni kommer förbi trots allt, innan bygget är färdigt. Grilla & Njut & Kram & Må gott ni också!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: