Mörka moln kommer in

14 06 2015
Mot söder ser det ut så här

Mot söder ser det ut så här strax efter lunch.

Idag har det varit ytterligare en riktig vilodag. Fram till klockan 12, var vädret ganska bra, men sedan kom molnen, regnet och åskan.

Vi är rikligt utrustade med böcker, redan 1100 sidor lästa och ytterligare 1400 sidor om Sveriges historia, av Herman Lindqvist finns kvar att läsa. Boken Dark Market är läst och de värsta förövarna gripna.

Det ljusnar lite efter en stund

Det ljusnar lite efter en stund

Bokläsandet har gett mig nya insikter. Den värsta av internetbedragarna, drog ensam på ”kort” tid in 85 miljoner dollar till sin ficka, på bland annat kortbedrägerier. Det enda företag, han inte lyckades knäcka koden till, var till hans enorma förargelse, Pentagon. Det fanns även svenskar med i spelet.

Poliserna arbetade world wide, men de franska poliserna var motvilliga till att samarbete i jakten på bedragarna, på grund av Frankrikes språkpolis, Académie Francaise. Hon såg på med oro engelskans exponentiella framväxt och att franska språket utarmades. Det kanske ligger mycket i det i uttalandet, som vi turister upplever, när vi försöker tala engelska med våra vänner här nere. På alla Les Castels campingarna som vi varit på, är alla mer än supertrevliga och pratar engelska som är lätt att förstå.

Mot norr, på andra sidan husbilen skiner solen

Mot norr, på andra sidan husbilen skiner solen fast det regnar

Vi följer vädret framöver och det ser ganska lovande ut. Yr.no lovar mer än de kan hålla. SMHI ger oss i alla fall bra väder i sikte de också. Skönt att vara kvar och vi har det så bra, även om det kommer en skur ibland.


Åtgärder

Information

16 responses

14 06 2015
Lars Permeln

Vem bryr sig om mörka moln när man har en intressant och spännande bok att läsa. Efter regn och åska kommer nästan alltid solsken. Vi har just nu också mörka moln efter att igår hade en strålande varm sommardag. Jag tycker att det franska språket är vackert, men missade det i skolan. Med engelskan och kroppsspråk funkar det ganska bra att göra sig förstådd.

14 06 2015
Matts Torebring

Som vanligt kloka ord av Lars. Ha det gott i er nya Kabe.

14 06 2015
JoY

Hoppas att ni får bättre väder även om böcker är roligt så är omgivningarna roligare att utforska, tycker jag. Håller tummarna att både ni och vi får bättre.
Kram

14 06 2015
Matts Torebring

Ja vi tror på er och SMHI, det kommer att bli kanonväder. Kram

14 06 2015
Rolle o Carina

Härligt med lite läsning,men Solen kommer tillbaks,vi lovar! 🙂
Vid dåligt väder lyssnar vi på Olle & Co!
Då blir det genast bättre på en gång o humöret i Topp 🙂

Ha det gott där……SommarKram

14 06 2015
Matts Torebring

Vi tackar för alla tips, solen kommer till midsommar. Kram

14 06 2015
Lennart

SMHI är ofta bättre tycker jag.
Men alla prognoser och verkligheten innebär blåst.
Jag tycker det har blåst ett helt år nu, minst!

Kram

14 06 2015
Matts Torebring

Det kan var lite små kallt att sitta ute en kväll. Så slutar det helt plötsligt blåsa och bums är det skönt igen Kram

14 06 2015
Kors och Tvärs

Det är otroligt så snabbt vädret växlar. Att sitta ute om kvällen är så fantastiskt skönt. Trots att jag är ”ljudboksfantast” har jag också läst en bok – 438 dagar Av Martin Shibbye och Johan Persson. Det var mycket intressant att få ta del av deras fångenskap i Etiopiskt fängelse
Kramar från oss, några mil bort

14 06 2015
Matts Torebring

Vi klagar inte ett dugg på vädret, vi är pensionärer nu i tre veckor till och bara njuter. De flesta kvällar har vi suttit ute till midnatt, vi har ätit gott och sovit gott, vad fattas oss? ingeting! Du missar illustrationerna som skulle kunna finnas, i en ljudbok. I André boken jag läste var det nog hälften bilder och ritningar. Den bok du nämner ska jag nog läsa. Kram

14 06 2015
Helena FREEDOMtravel

Aangående språket: innan vi reste till Frankrike trodde vi att de var språksnobbar som inte pratar engelska. Tvärtom! Det är ju mkt lättare att prata i Frankrike än i Spanien! På campingar pratar personalen ALLTID engelska. Vid franska rivieran funkar engelsks också överallt. På landet och på västkusten osv är det sämre och på vissa ställen på Korsika – men fransmännen ör ju alltid vänliga och hjälper till ändå! Absolut inget snobberi! De gör teckenspråk och följer med, slår upp Google translate eller hämtar en kompis. Aldrig några sura miner (som det kan vara i Spanien enligt vår erfarenhet).

15 06 2015
Matts Torebring

Tack Helena. Mycket intressant det du skriver. En söndagskväll 2010 och klockan var 21.30 när vi anländer till Camping Les Tamaris, Franska Rivieran för första gången. Trötta efter 230 mils körning, på två dagar, frågar vi på engelska om det finns plats? Complete fick vi till svar. Vi frågar om vi får övernatta på parkeringen? samma svar complete.

Jag tankade för första gången i Frankrike och mötte total arrogans i kassan på en stor Shell tapp. Aldrig mer Frankrike, tänkte jag då. Så kom vi till första Les Castels campingen och mötte raka motsatsen och vi blev förälskade i campingarna och vi insåg att det finns både dåliga fransmän och svenskar.

På västkusten förra året mötte vi total okunnighet i engelska utanför campingarna. Eller var det så att man ville inte förstå.

15 06 2015
Deciree

Jag gillar inte när det regnar när man är på lååång semester som det ni är. Då ska det vara sol:) Det räcker att vi har blåsigt och kallt hemmavid. Det får gärna regna på natten dock:). Då sover man så gott:)) En bok är bra att ha med sig, eller nåt handarbete som jag har. Om vädret sviker. Ha det fint. Kram

15 06 2015
Matts Torebring

Faktiskt far jag mer illa av +38 än +25 och regn. Jag vet inte vad det är i år, vi bara njuter. Kram

15 06 2015
Nils-Ake Hansson

Det ser inget vidare ut vädret! Detta med språk stod granne med en fransman i Portugal: När vi pratade så prata han franska och jag svenska. Provade engelska men han fortsatte prata franska.
Man förstår varandra när det gäller vardags saker.
Men ni värkar ha det varmt i alla fall
Nisse

15 06 2015
Matts Torebring

Jag läser och ler över din story.
Vi har det bra, det är huvudsaken. Ha det bra du också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: