Småvägar eller Autopista

5 03 2015
På väg till havet i Normandie

På väg till havet i Normandie.

Jag är född på en grusväg i de djupaste smålandsskogarna. Igensnöade vägar, isgata, sandning med traktor & vagn & skyffel, dammigt, gropigt, smutsigt, djupa hålor, alltid smutsig bil och stukbräde. Jag hade Saab V4 och körde som en vilde på den tiden. Hur skulle jag kunna längta tillbaka till detta? Nej aldrig skulle jag säga.

På bilden ovan valde vi en senväg, som vi trodde var en genväg. Vi var på väg till Ance du Brick nere vid kusten i Normandie. Hade det kommit en lastbil, hade vi fått backa flera km, en personbil gick att möta på vissa ställen. En stor jordbrukstraktor med sina enorma redskap hade vi inte kunnat möta.

Efter en timma eller mer ser vi havet

Efter en timma eller mer ser vi havet.

Efter drygt en timmas svettig körning, ser vi havet och en liten by. Då kommer folket ut från sina trädgårdar för att flytta bilen på gatan, så vi kunde komma fram.

Detta är inget nöje för oss, vi vill komma fram fort och framförallt säkert, njuta så mycket som möjligt. Därför väljer vi oftast de bästa vägarna. Denna gången var vår Pioneer fel inställd.

Auto Pista Malaga

Autopista Malaga

Detta är våra drömvägar, som vi haft det hittills. Detta får gälla så länge vi har fyra veckors semester. Denna vackra väg är minst lika njutbar, som en smal byväg i bergen. Vi har kört dem också och fått fälla in backspeglar vid möte. Det är inget nöje för oss.

Detta var mitt debattinlägg apropå småvägar eller bra (etal) vägar. Jag tror att jag har alla emot mig? Vi lever i ett fritt land och får tycka fritt. Spännande att se om en enda tycker som jag?


Åtgärder

Information

22 responses

5 03 2015
tiaregndroppen

Trodde vi skulle få se er tåta för fössta tossdan i mass idag ☺️
Blev det massipan?

5 03 2015
Lennart

Kul att variera!
Om vi vill komma någonstans blir det stora vägen!
Det har gällt för det mesta!

Nu på väg hemåt så provade jag för första gången att mata in betalfria vägar.
Det har gått att mötas hela tiden och vi har fått se mycket!
Vi hittade en helt osannolik restaurang mitt ute i bushen!

Kram

5 03 2015
Matts Torebring

Ja variation är nog bra och sedan beror allt på om tiden finns. Det senare är oftast en bristvara när vi vill komma till en plats. Kram & Solsken

5 03 2015
Rolle o Carina

Här är en som håller med dig Matts,gillar fina snabba vägar!
Har också åkt dåliga,gropiga o dammiga vägar!
Förutom den vi åkte i somras fr sjön Noen mot Gränna!
Den var så fin,smal men njutbar att färdas på!
Men man blir bekvämare med åren du vet 🙂

Ha det gott/Kram

5 03 2015
Matts Torebring

Vad glad jag blir att jag får lite medhåll. Alla skriver bara om småvägar, så jag kände att jag måste skapa lite balans i husbilslivet. Runt Noen kör jag också ibland, men den vägen upplever jag ändå inte som riktigt liten. Kram & Solsken

5 03 2015
Elisabeth

Vi är alla olika, som tur är. Vi gillar att ta det lugnt, ta dagen som den kommer. Vi grovplanerar våra resor, men sällan i detalj. Måste vi komma till en viss plats på en viss tid, så tar vi förstås snabbaste vägen, betalväg eller ej.

5 03 2015
Matts Torebring

Vi har oftast gjort riktigt långa resor på bara fyra veckor. Då räcker tiden inte till för att resa småvägar. Solsken & Kram

6 03 2015
JoY

Vi blandar, försöker undvika autobahn i Tyskland för dom vägarna kan vi snart utantill. Det beror som sagt på vilken tid man har. Det ska ju vara en njutning när man har semester. Tur att vi får bestämma själva vilka vägar vi ska rulla på hihihi
Kram Yvonné

6 03 2015
Kors och Tvärs

De gånger man hamnar på nåt ”smalt elände” sitter jag alltid med hjärtat i halsgropen.Men ofta har vi valt annat än motorväg och kört på riktigt bra vägar. Jag kollar alltid kartan också och bråkar med gps:en emellanåt. Oftast får jag rätt 😛

Kram från mej som nu programmerar gps:en till Borlänge

6 03 2015
Matts Torebring

Faktum är att GPS´en kan vara minst sagt riskabel. Följer man den till fullo kan det bli rena mardrömmen. Nu råkar du upp till Borlänge utan vägledning. Kram & Solsken

6 03 2015
Anki

Smaken är som baken… vi kör nästan aldrig motorvägar… vägar typ gamla ”Riksettan” brukar vara lagom…
Ha en trevlig helg!
Kram

6 03 2015
Matts Torebring

Om jag blir pensionär någon gång, kanske jag kan tänka mig lite mera mindre väger . Kram

6 03 2015
Helena FREEDOMtravel

Det beror på! Ibland vill vi åka långsamt och se allt längs vägen. Ibland vill vi komma fram så fort som möjligt. Ibland är det absolut värt att betala för en bra väg. Igår gjorde vi ett misstag dock. Vi fick betala 140 kr i vägavgifter, medan den gamla vägen (såg inte mycket sämre ut!) gick precis bredvid. Tror att vi tjänade ungefär en kvart… fel val alltså! 😉

6 03 2015
Matts Torebring

Oftast skall vi flytta oss från A till B och då vill vi oftast komma fram ganska fort och framför allt säkert. Vi har en nästan ny husbil som vi är väldigt rädda om och vill ogärna ta onödiga risker på småvägar. Kram & Solsken

6 03 2015
mlillvikMaggan och Ingemar

Jag behöver väl inte säga att vi inte gillar motorvägar :). Du har ju märkt att vi oftast hamnar på väldigt små vägar……vilket ibland är GPS Berits fel 🙂 Betalvägar blir det bara de vi vill komma snabbt fram (tidsbrist).

6 03 2015
Matts Torebring

Jag ryser när jag ser vägvalet som ni gör. Jag skulle aldrig ge mig in på detta, trots att jag oftast är totalt orädd. Jag är så rädd om vår fina bil att jag tar inte onödiga risker. Sedan måste vi alltid vara hemma på bestämda tider. Vi har nog alltid tidsbrist. Kram & Solsken

6 03 2015
Lars Permeln

Vi gillar naturligtvis breda och vackra vägar men kör på alla varianter beroende på var vi är och vart vi ska åka till. Vi vill gärna se och uppleva så mycket som möjligt även under själva resan. Förra sommaren tog vi t.ex. en tur till södra Norge. Där finns speciellt vackra och mycket smala vägar som vi naturligtvis valde att köra med husbilen. Det var så smalt att det gick inte att mötas, backspeglarna fick vi fälla in flera gånger då det trots allt fanns en minimal chans att mötas. I en gammal smal tunnel på hemvägen så small det till och sedan hängde vänster backspegel och dinglade. Fanns inte en chans att stanna. Det lär nog dröja innan Kristina vill vara med på ytterligare en resa till Norge.

6 03 2015
Matts Torebring

Vi brukar tycka ganska lika med er. Det sista du beskriver skulle jag definitivt avstå. Visst kör vi mindre vägar ibland, men när semestern börjar och solkusten i södern lockar, då vill vi ha bra vägar. Som mest har vi kört 149 mil första dygnet. Då går det inte att åka småvägar. När vi åker hem kan vi ta god tid på oss och ser oss omkring. Kram & Solsken

7 03 2015
Deciree

Det är väl olika vart man ska och om man har en tid att passa. Visst är det snabbt med autobahn…men fruktansvärt stressigt. Någon stund då o då går bra att köra där…men vi vill också se oss omkring o titta lite. Men grusvägarna vill vi helst inte köra på…om vi får bestämma…om inte gps:en har gjort det åt oss:)) Kram

7 03 2015
Matts Torebring

Hemma kan vi nog också köra mindre vägar ibland, men ska vi långt väljer vi de bästa vägarna. Kram & Solsken

7 03 2015
ingerlarsandersson

Hej!
Väldigt roligt att få följa era resor, med jättefina texter och bilder,
Hoppas på flera fina reportage.
Ha de bra

7 03 2015
Matts Torebring

Hej & Tack snälla, jag älskar att skriva och så roligt att du reser med oss, det gillar jag. Kram & Solsken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: