Jag hatar att bli 2:a

4 03 2015

Besikta Tranås

Jag skulle köpa en tröja för flera år sedan. Känn vilken kvalité sa säljaren och försökte på alla vis att övertala mig. Jag tar inte i den, ännu mindre tar jag på mig den, svarade jag. Naturligtvis undrade säljaren, varför jag var så bestämd. På tröjan var en riktigt stor 2:a på magen. Tror du att jag vill gå omkring och vara en 2:a, svarade jag. Många är de idrottslag som suttit på bänken och gråtit efter att fått silver, i en avgörande stund. Själv strävar jag alltid efter att vara en vinnare i alla sammanhang.

Så var det nu besiktning av vår Kabe igen. Jag körde in till Besikta i Tranås på middagsrasten och tänkte, detta måste gå bra. Förra året fick jag anmärkning på för lågt halvljus, nu var det för högt och det blev en 2:a i protokollet. Inget märkvärdigt med detta, det ”släcker” verkstaden. Trots allt, tror jag att det är ändå är knepigt, att få lyset helt rätt på en husbil. Full eller tom vatten- & dieseltank spelar säkert in.

 


Åtgärder

Information

10 responses

4 03 2015
Lena & Jan

Just precis, vi menar att besiktningspersonalen behöver lära sig bättre inför besiktning av husbilar. Ska bli spännande då vi hemma ska besiktiga bilen i sommar, med de nymonterade (enligt anvisning) ”daylighten”!?

4 03 2015
Matts Torebring

Jag tror det skiljer mycket från station till station. Jag har testat stationerna i kringliggande städer och fått helt olika intryck av dem. Eksjö gillar jag bäst, men de tar inte emot tyngre fordon. Nässjö gav riktigt dåligt intryck och då blev det Tranås denna gången. Så är det nog över hela landet, ingen arbetar lika. Kram

4 03 2015
nils åke hansson

Mats tycker mig känna igen detta. Det är reglermotor på lyktan. Hände mig när jag skruvade till noll blev det bra. Vår bil är rak står inte på nosen. Men jag vill tro att det ska vara lika var man än besiktar.
Jag ska besikta i morgon
ha det bra
nisse

4 03 2015
Matts Torebring

Jag bara vet att det var besvärligt att justera. När verkstaden justerat hade värdet inne i bilen ändrats. Nu får de sänka igen. Ha det gott och bättre lycka med din besiktning.

5 03 2015
Kors och Tvärs

Men så förargligt. Då får vi se vad resultatet för mej bli när jag besöker samma station om ett tag…. Personbilen besiktigade jag i förrgår men det lyset justerade man på plats (på ClearCar), så jag fick igen anmärkning. Värre var det med styrleden…….
Kram

5 03 2015
Matts Torebring

Förra året när halvljuset var för lågt, fick jag bara ett påpekande, nu blev det en tvåa. Detta till trots att min verkstad höjt det, men för mycket. Alltid tråkigt med besiktningar tycker jag. I år fick jag känslan av att besiktningsmannen fick bråttom för att en kompis väntade på honom. Kram

5 03 2015
Rolle o Carina

Vi gillar oxå att ligga som Nr:1…Vi åker ju ADRIA 🙂
Första bes.då fick vi anm. på för lågt halvljus!
Verkar vara mer än vanligt med ljuset,Tyvärr!
Sen har den gått igenom med blankt papper 🙂

Ha det gott/Stor SoooolKram

5 03 2015
Matts Torebring

Du kan inte bli först R Olle, du vet att Kabe alltid är steget före. Roligt att du försöker ligga på topp i alla fall. Kram & Solsken

5 03 2015
Lennart

Jag drabbades av samma sak vid första besiktningen av 750 2011!

Kram

5 03 2015
Matts Torebring

Nu hade jag tom färskvattentank, kanske var det detta som avgjorde. Kram & Solsken

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: