Månen lyste med sin frånvaro

1 12 2014
Elljussåret i Aneby

Elljussåret i Aneby

Nu är jag faktiskt inne på fjärde veckan, med att avverka elljusspåret varje kväll, efter dagens slut på jobbet. Jag har gett mig ut i ur och skur. Först tänkte när jag fick rådet att motionera regelbundet,”Nej aldrig, inte det också”. Redan efter första kvällen kände jag, att jag rensat hjärnan på allt stim på jobbet. Känns det så skönt är det ingen belastning och så har jag fortsatt kväll efter kväll.

Under förra veckan har månen lyst kväll efter kväll. Så i kväll tar jag med mig stora kameran och fotar månen mellan tallarna. Då fanns ingen måne ikväll. Nu är det inte slirigt och halt längre. Med ett par minusgrader, är det ett ”rent nöje” att komma ut.

Aneby SOK Klubbstuga

Aneby SOK Klubbstuga

Här vid Aneby SOK klubbstuga, är startplatsen för alla olika spår. Jag beundrar klubben som byggt denna fina blubbstuga för bara några få år sedan. Helt fantastiskt att klara av detta. Titta på alla bilderna här……


Åtgärder

Information

18 responses

1 12 2014
Kors och Tvärs

Känner igen känslan med att ”rensa hjärnan” eftersom jag cyklar till och från Hätte camping. Visst har det känts motigt när det spöregnar – men nu, sen jag fick på dubbdäcken har det ju blivit torrt på vägen och cykelturen känns mest bara uppfriskande.
Ha det gott i ditt motionsspår
Kramar

1 12 2014
Matts Torebring

Har man inte provat, är det svårt att förstå, att motion är så fantastiskt. Själv har jag cyklat till jobbet, till några grader under minus tjugo. Hellre frysa lite om näsan, än sitta i en kall och igenisad bil. Att promenera i skogen som jag gör nu när jag kommer hem, förstärker bara känslan av välbefinnande. Nu ”motionerar” vi mer än politikerna. Kram

1 12 2014
Elisabeth

Visst är det skönt att röra sig. VI har som mål att gå 10000 steg om dagen. Det blir det och ibland med råge. Ha dé gott! Elisabeth

2 12 2014
Matts Torebring

Det var duktigt, det blir väl nästan bli sju- åtta km. Visst är det fantastiskt vad bra man mår av det, helt otroligt. Kram & Må gott

1 12 2014
Lars Permelin

Det är inte så dumt att få igång endorfinpumpen i kroppen emellanåt, endorfinet hjälpte mig att sortera, prioritera samt formulera klara mål. Numera joggar jag inte längre, går ca 1,5 mil per dag. Det räcker mer än väl men startar tyvärr ingen endorfinproduktion.

2 12 2014
Matts Torebring

Oj nu tar du till så fina ord Lars, som jag aldrig lärt mig ens. Vilken motionär du är, helt otroligt. Du skulle lika gärna kunnat sitta hemma och tycka synd om dig själv. Detta var verkligen duktigt av dig. Så mycket tid har inte jag.Men en halvtimma till tre kvart gör underverk bara det. Kram & Må gott

2 12 2014
maggan och ingemar

Rensa hjärnan det gör jag när jag sätter mig vid vävstolen. Lite besvärligt bara att ta den med sig i husbilen 🙂
Vi motionerar också med promenader, men då i min takt och det går inte fort vill jag lova.Skulle önska att jag kunde gå lite snabbare, så det känns som motion. Kanske blir det på cykel idag i stället. Visst är det duktigt av alla idrottsklubbar att fixa motionsspår mm.

2 12 2014
Matts Torebring

Min läkare sa till mig: ”Nu tar du frugan med dig ut och går”, nej sa jag, ”Det går inte, då blir vi osams”. Birgitta klagar alltid på mig att jag går för fort, hur sakta jag än går. På elcyklarna går det bra tillsammans, men det blir ingen motion. Vi cyklar till och från jobbet, men det är knappt en km enkel resa. Visst har vi en fantastisk orienteringsklubb som är med och ”spårar”. Kram & Må gott

2 12 2014
Lennart

Sist vi hade fullmåne var det stjärnklart, vackert!
Nyttigt att röra på sig, jag använder helst cykel numera!

Kram

2 12 2014
Matts Torebring

Det är nästan svårt att först vad som händer i kroppen när vi motionerar. Spänningshuvudvärken försvinner och det känns gott även i magen. Kram & Må gott

2 12 2014
Rolle o Carina

Visst är det härligt Matts att röra på sig i spåren!
För mig har det blivit ”Bästa” medicinen faktiskt!
Utan den så funkar inte min kropp som jag vill. 🙂

Ha det gott/WalkingKram

2 12 2014
Matts Torebring

Ja det är helt enkelt den billigaste och bästa medicinen som finns och kostar bara lite skosulor och en extra smörgås. Kram & Må gott

2 12 2014
Deciree

Oj så tuff du är som motionerar när det är så kolsvart ute. Jag skulle aldrig våga träna i den skogen…eller i mörker överhuvudtaget. Det har hänt så mycket mord och tragik i mörker nu senaste tiden, även nära oss…så man blir skrämd. Det känns så trist. Va bra du är tuff och gör din jogging runda:-) Kram

2 12 2014
Matts Torebring

Även jag funderar över vad som lurar i buskarna. Man funderar alltid när någon kommer bakifrån. Jag skulle förbjuda Birgitta att ge sig ut själv, men det är ingen risk att hon gör det. Idag har vi haft ”Top of the line” på telefon och order. När jag gick hem vid 19- tiden sa jag just, ”Nu längtar hela kroppen ut i skogen”. Kram & Må gott

2 12 2014
JoY

Det är bra gjort Matts nu när det är mörkt. Själv törs jag inte gå hem från jobbet på kvällarna när jag slutar vid 21 tiden. Det är en gångväg genom en skogsdunge som inte känns bra att gå igenom, samma sak tidigt på morgonen. Promenaden blir på eftermiddagarna i stället och då cirka 4km.
Kram

2 12 2014
Matts Torebring

Snälla gå inte ensam i skogen, det är livsfarligt. Jag är stor och stark, men jag kan bli lite mörkrädd även jag. Ser jag någon suspekt person lägger jag på ett extra kol. Kram & Må gott

2 12 2014
Nils-Åke Hansson

Ja jag skulle själv villa vara så regelbunden med motion. Det är jag inte nu.
Starkt gjort av dig!
Må bra
Nils-Åke

3 12 2014
Matts Torebring

Nej det är inte speciellt starkt gjort, det är bara så skönt att lufta hjärna i den härliga skogsluften. Kram & Må gott du också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: