En gran full av minnen

29 11 2014
Årets julgranar är klädda

Årets julgranar är klädda.

Jag vet att jag inte är modern och bara har röda kulor i våra granar. Det mesta pyntet i granarna inne, är från mitt föräldrahem. Jag minns hur pappa satt under de mörka höstkvällarna och gjorde julpynt. Varje sak jag hängde upp, så minns jag pappa och hur han satt vid köksbordet och pysslade. Dessa minnen är jag rädd om och vill bevara.

Ofta drömmer jag om pappa, som gick bort från oss, för tolv år sedan. Senast natten till tisdag var jag och hälsade på honom i drömmen. ”Jag har bara två kronor kvar till mat”, sa pappa och visade börsen för mig. Ja, svarade jag, men det är ju den 25:e i morgon och då får du väl pension. ”Här får du fem hundra av mig, så du klarar dig, sa jag”.

Min barndoms jular var helt annorlunda. Senast julafton gick vi till skogen för att hugga en gran. Efter att den var klädd, tröskade vi säd på logen, så djuren skulle ha mat över juldagarna. Klockan 13 doppade vi i grytan och festade på skinka och allt det andra goda. Då fanns ingen stress, bara lugn och ro vilade över allt.

Granen på balkongen njuter vi nog mest av

Granen på altanen njuter vi nog mest av.

Denna granen står ute på vår nya altan. Den granen njuter vi nog mest av. Den lyser så vackert genom fönstret när vi tittar på tv.

Granen i gillestugan

Granen i gillestugan.

Denna granen är av lite mindre storlek, men är också trivsam där den står i gillestugan.

Vår utegran som är en Pinus Niger (Brödtall)

Vår utegran som är en Pinus Niger (Brödtall)

Denna tall är riktigt stor, cirka 7- 8 meter hög. Den syns i hela grannskapet. I den har jag satt upp tre gånger sexton led julgransljus, totalt 48 lampor skingrar mörkret.

Totalt har jag satt upp sju julgransbelysningar i år. Ytterligare en gran har vi inne på kontoret på jobbet. Alla är konstgranar. Vi är inte hemma nu under julruschen och hinner vattna. Det är nog första gången som alla granar är klara till första advent.

Snart landar tomten på riktigt

Snart landar tomten på riktigt

Tänk vad skönt när jultomten kommer på julafton. Nu kommer vi att vara klara i god tid, utan att stressa i onödan.

En riktigt god & skön första advent till er alla kära bloggvänner.


Åtgärder

Information

16 responses

30 11 2014
Lennart

Granen som väcker minnen tycker jag var vackrast!

Ha en bra dag!

Kram

30 11 2014
Matts Torebring

Jag håller med dig om detta Lennart. Kram

30 11 2014
Nils-Åke Hansson

Vad fin du har gjort! Men vi kommer inta att ha någon granen i år.
Ha ett trevlig första advent
Nils-Åke

http://husbilochresor.com/

30 11 2014
Matts Torebring

Jag har aldrig varit med om en jul utan julgran. Det skulle kännas tomt tror jag. Kram på dig.

30 11 2014
Jan Roth

Härligt att läsa er blogg! Följer den med stor glädje. Du trycker på så många fina bitar i livet!
Nyss hemkommen från adventsgudstjänst i kyrkan skulle vi beställa ett par besticklådor och döm om min förvåning när jag som en av de första träffarna fick upp ditt företag. Och då fanns det ju ingen tvekan… Där ser man vad en blogg kan betyda även affärsmässigt – även om det i just det här fallet var en liten grej.
Gott nytt (kyrko)år!
Jan Roth

30 11 2014
Matts Torebring

Vad glad jag blir när jag läser dina rader. Jag var också i kyrkan på adventsgudstjänst, men idag som förste kaffekokare i köket. Ganska mycket pyssel, trots att vi är många som delar på jobbet. Hoppas vi hörs flera gånger och välkommen åter. En julekram.

30 11 2014
Rolle o Carina

Så mycket vackert ni fått till,den första granen va ju jättefint pyntad!
Vi har ingen gran,men ljusstakar och annat pynt ist!

Ha en fin 1:a Advent/Kram

30 11 2014
Matts Torebring

För oss som lever ett nästan sönderstressat liv just nu, känns det så skönt att komma hem och känna lite julefrid, även om det är lite tidigt. En julekram

30 11 2014
Kors och Tvärs

Granen får vänta ett tag till annars så finns stakar och stjärnor på plats i Borlänge. I husbilen får det bli saffranskakor och lite glögg i stället för en massa pynt. Vi bevistade en väldigt fin Advenstgundstjänst i Löfstadskyrkan
Njut av era lediga stunder och varma Kramar till er kära vänner

30 11 2014
Matts Torebring

För oss känns det så avstressande, att veta att julgranarna är på plats. Lite julstädning, en kartong tomtar och lite juldukar kvar bara. Vi tog oss ”ledigt” en stund idag och var med på advenstgudstjänst i Korskyrkan. Fast då var det vår servicegrupp, som ordnade fika till runt 150 fikande. En julekram till er.

30 11 2014
AktivaDagar

Roligt med såna pynt! Undrar hur många som växer upp idag som kommer att ha pynt som BETYDER nåt… förmedlar nåt…

1 12 2014
Matts Torebring

Kloka tankar i det slit och släng samhälle som speglar vår tid. Kram

30 11 2014
Lena

Önskar er detsamma! Ibland då jag tänker på min döda pappa tänker jag på att han sa ofta ”glöm aldrig var du kommer ifrån” tror han menade dels samhällsklass o yrkesval o val av partner o mycket mer… Numera känns det som jag glömt var jag kom ifrån o på intet vis kunnat stoppa den utveckligen, det vore ju för sorgligt o göra det!?

1 12 2014
Matts Torebring

Återigen tänkvärda och kloka ord. För mig är det mycket positivt, att ha goda minnen av min pappa. Jag glömmer aldrig mina rötter. Kram

1 12 2014
Deciree

Det där med röda julgranskulor har också följt med min uppväxt. Men numera är det guld kulor som pryder min gran:) Någon röd har ändå smugit sig in också:-) haha. Ha det fint. Kram

1 12 2014
Matts Torebring

Det så skönt att ha granarna klädda och klara. Det ger julefrid för vår del som jobbar så mycket vi orkar just nu. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: