Sommartiden är över

25 10 2014
Mina trädgårdsdjur. Arkivbild

Mina trädgårdsdjur. Arkivbild

När vi körde hem husbilen förra helgen, sa Birgitta. ”Nästa helg måste vi vara hemma, så jag får putsa fönstren och så ska jag spela i kyrkan”. Hela veckan, har jag försökt tala om för mig själv, till helgen får du inte åka ut med husbilen. Så i torsdags kväll frågade Birgitta, ”Vill du åka ut med husbilen”? Nej nu har jag hela veckan försökt säga till mig själv, nu ska du vara hemma denna helgen och ta hand om trädgården hemma.

Vad heter motsatsen till ”Kosläpp”? Hur som helst, idag har alla mina djur i trädgården, fått komma in i vinterstallet. Denna bild har några år på nacken, och riktigt alla djuren och figurerna har inte överlevt, men nästan alla.

Tack Fino för ditt jobb i sommar

Tack Fino för ditt jobb i sommar. Arkivbild.

I dag är en robotklippare nästan varje trädgårdsägares egendom, vilken bra uppfinning det är. Du kan inte ha en robotklippare, sa säljaren, så mycket som du har i din trädgård. Inget är omöjligt förrän motsatsen är bevisad, sa jag och började gräva ned begränsningskabel och hemvändarlina. Bilden visar hur jag fick bygga en ”handikappramp” vid entrén för att Fino skulle kunna klara nivåskillnaden. Nu har den klippt gräset åt oss under fem somrar. Nu står den och vilar i verkstan hos mig.

Varenda lite löv är borta nu

Varenda litet löv är borta nu. Arkivbild

En man vid namn Lööv, boende på Norra Storgatan i Eksjö, ringde till Granngården i stan. ”Det är Lööv på Storgatan i Eksjö”. – ”Räfsa upp det då”, fick han tillsvar. Jag räfsar inte, min lövblås är helt suverän. Inte en enda löv ligger kvar på Skogsgatan 38 i Aneby. Nu är allt höstarbetet klart, nästan alla fönster putsade, djuren är inne, löven är borta, Fino står inne och vilar. Nästa helg måste vi ut med vår kära Kabe.


Åtgärder

Information

10 responses

25 10 2014
JoY

Förstår att ni är nöjda nu. Vi har fortfarande träd med mycket löv på, så det dröjer ett tag till innan vi känner oss som ni kan göra nu.
Kram

25 10 2014
Matts Torebring

Vi har också lite löv kvar på grannens tomt, men det blåser inte så ofta mot vår tomt, så vi hoppas vi klarar oss nu. Å andra sidan säger andra, att löven skall ligga kvar över vintern på gräsmattan, för maskarnas skull. Jag tycker dock att maskarna, får ta löven i skogen hos oss, jag vill inte ha löven kvar på tomten. Kram & Trevlig helg.

25 10 2014
Rolle o Carina

Ja här har vi oxå jobb kvar,om inte ett rejält blåsväder tar det!
Men lite lämnar vi till maskarna allt!
Vi har insett att allt inte behöver vara så perfekt!
Många djur ni har på er trädgård,nu får de gå i idé!

Ha det gott/Höstkram

26 10 2014
Matts Torebring

Det är ganska skönt när man kan lägga lövblåsning, ogräsrensning och gräsklippning bakom sig. Hösten och vintern är inte fel den heller. Idag var det skönt att vakna och dricka morgonkaffe vid halv sjutiden och det var ljust och välstädat ute. Kram

26 10 2014
Lennart

I dag fick vi sovmorgon, en timme extra på klockan!

Vintertid när vi åker mot solen!

Kram

26 10 2014
Matts Torebring

Vi förlängde morgonkaffet en timma idag, det kändes skönt. Ha det gott på resan.

26 10 2014
Lars Permelin

Det låter inte bra att sommartiden är över. Längtar redan till våren och ljuset. Väntar någon vecka till innan jag tar fram lövräfftsan. Grannens stora ek dröjer med att släppa sina blad och vårt bigarråträd har inte heller släppt sina blad. Än så länge har sydvinden hjälp till med att blåsa bort merparten av löv från vår tomt.

26 10 2014
Matts Torebring

Ni har ju inte bara en vår att längta till. Ni har ju en ny riktig husbil också, som kommer att stå och vänta på er. Kram & Må gott

26 10 2014
Deciree

Visst är det skönt när allt är klart hemmavid…ute i trädgården. Men vi mår så gott som slipper allt det där just nu:)) Men du kan känna dej nöjd. Kram

26 10 2014
Matts Torebring

Du har kommit mycket längre än oss, vi är inte där än, vi älskar vårt boende och har gjort det smidigt för oss, så långt det går. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: