Ombytta roller

16 07 2014
Dammsugning av husbilen

Dammsugning av husbilen

Klart jag kan köra dammsugaren, städa, damma, torka golv och så vidare. Sällan har jag behövt göra det. Jag har nästan alltid haft stora projekt ute i trädgården eller på/i  huset,  eller på jobbet. Vår son beskrev vårt liv så här för sin hustru: ”Kan vi inte ha det som farsan & morsan har det, farsan sköter allt ute och morsan allt inne”? Detta är ju naturligtvis inte sant, jag sköter om en hel del saker inne också, men jag gör allt utejobb.

Nu när Birgitta inte mår bra och är trött av all medicin, självklart tar jag dammsugaren och dammsuger husbilen efter vår Tour in France. Jag känner att jag måste lära mig köra tvättmaskinen och betala räkningar också, vi ser hur snabbt något kan hända, som man inte räknar med.

Jag tror att jag har en hustru som få andra har. Birgitta tvättar mina snickarbyxor, som oftast är tunga av verktyg. Hon plockar ur mejslar, tänger, knivar, knäskydd och tumstock, tvättar byxorna och lägger tillbaka alla saker på sin plats.

Nybäddad qweensbed

Nybäddad qweensbed.

Det är inte enkelt att byta sängkläder i en qweensbed. Nu hjälptes vi åt med att byta. Detta gör jag alltid själv när jag är frisk, sa Birgitta. Nu har sängen fått rena goa lakan och duntäcken igen, efter sommarens påslakanfiltar. Jag formligen älskar denna qweensbed och skulle inte kunna tänka mig något annat. I förra husbilen hade vi långbäddar och jag låg i ”Stutabåset”, det var inte roligt att bara ligga och vinka god natt på kvällarna.

Till helgen ville Birgitta åka till Lammet & Grisen på Öland. Orkar du, så klart att vi åker sa jag. En tradition för oss, en gång om sommaren, sedan mitten av 70- talet.


Åtgärder

Information

13 responses

16 07 2014
Lennart

Fint det blir i bobilen!
Vi har också städat och förberett bobilen inför nästa äventyr!
Drottningen är nybäddad!

SV: Furuvik ligger strax söder om Gävle.

Lite avis på er ölandsvistelse, vi hade inte bokat när vi var på Öland nyligen!
Få bli en annan gång!

Kram

16 07 2014
Matts Torebring

Visst är det skönt att åka iväg, med nytvättad bil, även taket är nytvättat, bilen, rutorna skinnade, in och utvändigt, bilen städad invändigt samt rena goa sängkläder. Att dessutom få åka till Lammet & Grisen är en höjdare. Ps. Bra då vet jag var Furuvik ligger. Kram från oss.

16 07 2014
Rolle o Carina

Härligt Matts,det sägs ju att en bra Karl brukar reda sig själv !!
Och det verkar stämma,du är en Flink man med dammsugaren !
Tur för Birgitta det,så hon vilar upp sig för Ölandsresan !!

Ha det så gott o SommarKram

17 07 2014
Matts Torebring

Ja jag är nog ganska händig och praktisk av mig. Men dessa begåvningar behövs inte för att städa, där räcker det med sunt förnuft. Kram från oss.

17 07 2014
Kors och Tvärs

Se så bra. Det är skönt när båda kan pyssla med allt, det är ju som du skriver fort hänt…. Härligt att höra att Birgitta mår så bra att hon vill ut med husbilen! Det är ju den bästa rekreation man kan få. Ha en härlig helg!
Kramar från oss

17 07 2014
Matts Torebring

Hon kommer sakta tillbaka, men det var en riktig stjärnsmäll hon fick. Det behövs en läxa ibland och inte ta allt för givet. Kram från oss.

17 07 2014
Lena

Visst är det lärorikt att göra varandras sysslor! vad gäller inköp av husbil borde båda boende provbädda ekipaget före köp. Queens bed är på inget sätt mer lättbäddat än annat anser jag. Skickar ”god bättring hälsning” till Birgitta, önskar er en trevlig tur!

17 07 2014
Matts Torebring

Långbäddarna vi hade i förra bobilen, med en säng på varje sida, var busenkla att bädda, men inte en qweensbed som vi har nu. Det är ett riktigt krypande och behövs två man till detta. Men vad skön den är att sova i. Jag hälsar till Birgitta. Kram från oss.

17 07 2014
Lena

Jag har för vana att vika ihop de rentvättade underlakanen långsida mot långsida 2 gånger sen från nederkant till ovanlant. Vid bäddning blir det lättast att börja med ovankant o lägga neråt till nederkant o sen breda ut lakanet mot sidorna/mitten. Om man som vi har varsin bäddmadrass ovanpå original madrassen som är hel 😉 😉

17 07 2014
JoY

Att just bädda Drottningsängen är lite meck, tycker vi så vi hjälps alltid åt med den. Det är lite krypa upp och omkring hihihi
Trevlig tur till Öland.
Kram

17 07 2014
Matts Torebring

Tack, vi tycker samma, men vad skönt att sova i den. Kram från oss.

18 07 2014
Lars Permeln

Du har det tydligen bra du Mats, man tänker kanske inte alltid på detta när allt flyter på som vanligt, var och en gör det man brukar utan större väsen. Med åren så blir det en närmast naturlig uppdelning som brukar jämna ut sig på något sätt. Jag tänker inte heller på all service jag får av Kristina. Tycker att jag kompenserar detta på olika sätt. Dammsugningen sköter jag dock både hemma och i husbilen. Skönt att Birgitta är på bättringsvägen.

18 07 2014
Matts Torebring

Visst har jag det bra Lars, jag är nog till och med bortskämd. Det är nog nyttigt med lite käppar i hjulet ibland, så man ser hur bra man har det. Kram från oss.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: