Vi lämnar Zarautz Beach

8 07 2013
Söndag på beachen i Zarautz

Söndag på beachen i Zarautz.

I fyra dagar har jag levt utan att ens få upp startsidan på min blogg, så otroligt dåligt wifi var det på  Gran Camping Zarautz. (Zarautz ligger 20 km söder om San Sebastian i Biscyabukten). Jag köpte fem köp av Telia med 50 MG var, men de var slut på mindre än tio minuter. Nu har vi lämnat Spanien och kört 70 mil norr över, jag berättar mer i morgon.

Jag vet att jag inte är världsvan, jag vet att jag inte rest så mycket i världen. Men denna beach och så mycket folk har jag aldrig sett tidigare. För tredje gången fick jag med mig Birgitta ned för alla trappor. Vi tänkte ta bussen hem, men det kom ingen buss, så det blev att gå upp igen. Här kommer ett bildsvep från vår söndagspromenad, ett antal hundra trappsteg ned från campingen (4 km).

Hur många tio- tusentals människor kan det vara här?

Hur många tio- tusentals människor kan det vara här?

Varmt var det

Varmt var det.

Jag gick inte ens ned till vattnet i denna trängsel

Jag gick inte ens ned till vattnet i denna trängsel.

Trevlig strandpromenad

Trevlig strandpromenad.

Hur många tio- tusentals människor kan det vara här?

Hur många tio- tusentals människor kan det vara här?

En dubbel espresso smakade gott

En dubbel espresso smakade gott.

The end of the beach

The end of the beach.

Det känns just nu som att jag skulle vilja fortsätta väster ut vid Biscyakusten till nästa sommar.

Högst däruppe på branten står Bobilen.

Högst däruppe på branten till höger står Bobilen.

Detta var nytt för mig...

Detta var nytt för mig…

Jag tittade två gånger, jag skickade fram Birgitta för att undersöka…hon gick därifrån för det luktade illa. Jo det var en urinoar, en för damer och en för herrar.  (Urinoarer (förlåt) är något som jag aldrig har fattat att mänskligheten vill ha. Jag använder dem aldrig, det är bland det äckligaste jag vet)

Här tar stranden slut åt väster.

Här tar stranden slut åt väster.

För mig var stranden ofattbar stor med alla dessa soldyrkare

För mig var stranden ofattbar stor med alla dessa soldyrkare.

Mera strandbilder

Mera strandbilder.

Beachen kantas av mängder av restauranger, caféer och glassserveringar

Beachen kantas av mängder av restauranger, caféer och glassserveringar.

Alla restauranger är överfulla vid lunchtid

Alla restauranger är överfulla vid lunchtid.

Det var roligt att se det, men badlustan kom av sig.

Det var roligt att se det, men badlustan kom av sig.

Vart reste vi då, jag vi har hittat en ny pärla, läs mer i morgon

Vart reste vi då, jag vi har hittat en ny pärla, läs mer i morgon


Åtgärder

Information

8 responses

9 07 2013
Lennart

Vilken livfull strand!

Urinoaren påminner mig om att vi skall till Bluesfesten i Åmål snart.
Där har de liknande urinoarer fast större. Det är plats för fyra personer på var sin sida!
Där får man inte va så noga, ett plus är att det luktar Öl!

Ha en fortsatt trevlig resa!

Kram

9 07 2013
Matts Torebring

Förlåt alla män, men ve och förbannelse åt urinoarer. Jag kom in en gång på en sådan och en person stod nära två meter ifrån och kissade. (Han skulle väl testa trycket) Jag kände hur det stänkte på mina ben bara jag gick förbi. Jag tycker många av oss män är snuskiga, andra står upp och kissar i en toalettstol och det stänker runt omkring och dessutom blött på golvet. Förlåt snuskpratet denna gång Lennart och alla andra män, men det var ju jag som började. Kram

9 07 2013
seniorerspekulerar

Har nog aldrig heller sett så mycket folk på en strand. Det verkade inte speciellt inbjudande om vi skall vara ärliga. Man säger att svenska är det mest soldyrkande folket i hela världen, men här ser det ut att var spanjorerna. Skulle nog inte ens göra oss besvär att försöka hitta en plats att sitta på. Hur fungerade de där urinoarerna? Skulle de stå helt öppet framför eller? Nej, tack, säger som du, det är äckligt.men ibland har ju lagen ingen gräns utan man får bita i det sura äpplet. Bättre än att de använder varenda buske trots allt. Så nu blir det Frankrike nästa? Såg inte exakt var ni tänker att stanna,men vi följer med så vi får se. Kör försiktigt! Stanna inte in för några som försöker stoppar er efter vägen. Ha det så bra! Kramar 3 M

9 07 2013
Matts Torebring

Vad skönt att höra, ni som rest och har bott på så många platser på vår jord, då var det inte bara jag som tyckte det var mycket folk på stranden. Det var dock riktigt mycket ”blekansikten” som att det var första dagen på stranden. Egentligen skulle vi gå till city av stan, men det kändes obehagligt att gå i de smala gränderna så vi gick mest på stranden.
För oss män var det bara att gå fram till urioaren och öppna på byxorna. Ingen vattenspolning eller andra finesser. Jag kommer att fundera vidare på hur en kvinna gör vid denna styggelse?
Nu stannar vi två dagar i Mer, Frankrike. Vi har det så ljuvligt här, så underbar personal, servicehus, jättegod mat i restaurangen och att åter få bo i en slottsträdgård. En stor kram från oss in France.

9 07 2013
Lena & Jan

Oj vad mycket folk på playan, lätt att känna sig bortkommen där! Fiffiga urinoarer som bara anv sommartid gissar jag, men liite ovant, kanske är Fr inte skapta som vi, tror inte det är nåt för mig ;-))

9 07 2013
Matts Torebring

Ja kan kan inte trivas i detta gytter av människor, de flesta med kläderna på och några få utan. Kan det vara så att fransmän och spanjorer är skapta annorlunda än vi nordbor? Jag skulle aldrig använda dessa urinoarer. Det fanns för övrigt gott om riktiga toaletter utefter stranden. Intill dessa var ett öltält rest och det kanske förklarar en del. Kram.

9 07 2013
Anki

För mycket folk… för varmt! Jag går vidare till det allra senaste inlägget istället 🙂

9 07 2013
Matts Torebring

Ja det gör du rätt i. Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: