Vinterträff Husbil- & Husvagnsklubb Gemenskap

3 03 2013
På grund av parkerade bilar överallt en hårt beskuren bild.

På grund av parkerade bilar överallt, blev det en hårt beskuren bild.

På Västra Torget Jönköping, där Pingstkyrkan ligger, är det trångt en lördag förmiddag. Det är stor torgdag på torget och så det har det varit, så länge jag kan minnas. Dessutom är det idag en stor byggarbetsplats. Hur som helst, här samlas vi i Pingstkyrkan till vår Husbil- & Husvagnsklubb Gemenskap till vår vinterträff.

Jag tror att vi var rekordmånga som mött upp denna gång.

Jag tror att vi var rekordmånga som mött upp denna gång.

Jag har ingen exakt siffra på hur många vi var, jag glömde helt enkelt att fråga. Jag uppskattar att vi var cirka 120 personer. Medelåldern är idag ganska hög. Många har varit med sedan klubben sedan den startade för hela 40 år sedan.

En stående praxis, kaffe och semla, börjar vi alltid med.

En stående praxis, kaffe och semla, börjar vi alltid med.

Vi har mycket allsång och flera av oss är duktiga musiker

Vi har mycket allsång och flera av oss är duktiga musiker

Vi serverades en riktigt god Grekisk buffé

Vi serverades en riktigt god Grekisk buffé.

En av våra musiker spelade sången The old ruggid Cross på såg.

En av våra musiker spelade sången The old rugged Cross på såg.

Vi hade tipstävling förlagd runt i alla våningar i den stora Pingstkyrkan. Vi hade en fantastisk talare, bland annat Leif Carlsson, före detta lärare på Kortebo Missionsskola, numera lärare på Jönköpings Högskola, där han undervisar i religion. Han talade nästan en timma om Mose och hans ledarskap under 40 år i öknen, under Israels uttåg ut ur Egypten.

Pingstkyrkans pastor, Christer Törnberg, avslutade med kvällsandakt från ”Husbilspsalmen” :23 , Han låter oss vila på gröna ängar, han för oss till vatten där vi finner ro. Han berättade om helt underbara platser i Tyskland och Österrike som han besökt med bil, familj och husvagn. Denna underbara Ps: 23 innehåller även andra upplevelser i livet, vers 4: ”Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag inget ont, ty du är med mig”. Han talade om hur han åkte ut och in på sjukhus, du har bara lunginflammation, sa läkarna. Så en natt när han satt uppe och hostade, bestämde sig hans fru för att köra honom till lasarettet igen. Nu uppstod en kamp mellan liv och död. Han hade en elakartad Legionellabakterie i kroppen. Jag har fått Sveriges absolut dyraste läkarvård, säger han själv. Ambulansflygtransport till England tur och retur två gånger, bemannat med läkarteam från Stockholm. Jag vet inte mycket om detta och de stora maskiner jag placerades i. Efter ett år kunde jag börja arbetsträna och nu 2013, jobbar jag heltid igen. Tack Christer för en fantastisk andakt och livsberättelse

Tack Till alla vänner i Jönköping som gjorde denna dag så trevlig och med så mycket god behållning.


Åtgärder

Information

8 responses

3 03 2013
seniorerspekulerar

Det var säkert en underbar gemenskap ni hade med så många människor. Men det ser ut som gemenskapsklubben behöver en liten uppgradering av medlemmarna. Skulle behöva komma in lite nya unga krafter. Men du är fantastisk som till och mednhittat en husbilspsalm. Var ju en otäck historia som föredragshållaren drabbats av, men att det gick bra till slut. Det var ju skönt för honom. Otäcka bakterier de där leionella. Kan lätt bildas om man har för dålig värme på varmvattnet har vi fått lära oss. Synd att du inte kunde åka till träffen med din nya mina bobil. Ha det så gott! Kramar 3 M

3 03 2013
Matts Torebring

Återigen, precis så tänker jag också, har alla dessa vänner en husbil eller en husvagn, några börjar ju trots allt komma upp i åren? Men man blir aldrig fört gammal att åka husbil, möjligtvis för gammal att köra husbil. Visst behövs rekrytering av yngre vänner. Ser man en husbil eller en husvagn med vårt emblem så bjuds det alltid på kaffe. Utom när vår ordförade knackade på en vagn och frågade om det serverades kaffe? Nej, nej sa han som öppnade dörren, det är farsan som haft denna vagnen tidigare. Kram.

4 03 2013
Lennart

Gemenskap var rätta ordet!

Det syns att ni har ett trevligt umgänge i varm gemenskap!

Som barn hade jag en granne som spelade på Såg! Jag minns att jag tyckte det var häftigt!

Önskar er en bra vecka!

Kram

4 03 2013
Matts Torebring

Det var en ny fin och blank såg han hade och den låt vackert. Visst har vi det riktigt trivsamt. Kram från oss.

4 03 2013
Anki

Ser väldigt trevligt ut! Fin gemenskap, trevliga människor, god mat och så musik till det… kan väl knappast bli bättre 🙂
Ha det gott!
Kram

4 03 2013
Matts Torebring

Du slår huvudet på spiken precis Anki. Precis så var det. Kram.

4 03 2013
Lena & Jan

Härlig gemenskap, nu längtar vi efter semlor, får bli hemgjorda kan ej hitta dom i Roquetas de Mar!

4 03 2013
Matts Torebring

Det har blivit många semlor för oss, vid detta leget. Nu väcker ni en tanke hos mig, om jag skall övervintra i ert underbara land,… då får jag ju inga semlor. Hur ska det gå, jag äter minst en i veckan? Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: