Nu blir jag Världsetta

28 02 2013
Det blir första gången jag är väldsetta

Det blir första gången jag är världsetta.

Jag ringer  Kabe flera gånger i veckan. När blir vår nya Bobil klar? undrar jag varje gång.  Först skulle jag fått den för ett par veckor sedan, sedan blev det tisdag denna veckan och så blev det idag torsdag, men ack nej, inte i dag heller. Vi får den allra första bilen i den nya serien och då måste den typbesiktigas först. Ja men det går väl snabbt, sa jag. Det är 39 fordon före din bil, så du får vänta på din tur, säger dom till Kabe. Bilen står klar i Tenhult, men måste typgodkännas innan jag får köra i väg med den.

Nu är typkodkännandet satt till onsdag nästa vecka. Då är inte motorn leveransservad, utan det måste jag göra i Mantorp, där jag har köpt den. Det blir ett litet kuskande fram och åter, men vad gör man inte, när man väntar på en kronjuvel. Jag kunde låtit en trailerdragare dra upp bobilen till Mantorp, men jag är rädd för skador i transporten och vill köra upp den själv. Första resan blir med gröna skyltar. Det var länge sedan senast.

Nu blir jag den allra första i hela världen att få ut denna nya modell,  jag blir Världsetta på nya Kabe 910 QB. Förlåt mig att jag skrivit så mycket om detta, men jag har en sådan kärlek till husbilslivet, så det går inte att låta bli.


Åtgärder

Information

13 responses

28 02 2013
seniorerspekulerar

Matts, hur känns det att vara världsetta? Underbar känsla! Hoppas nu att allt går bra och att du får din kronjuvel, vi gläds med dig. Ska bli så spännande att träffas någonstans i vår och få titta på din nya bobil. Vi är så nyfikna. Kram, 3M

28 02 2013
Matts Torebring

Detta är lite i stil med mig, oftast har jag sålt mest, av det jag tagit i mina händer. Jag har varit etta på sälj, i många år på olika kaffemaskiner i hela Sverige.
Jag skulle köpa en tröja vid ett tillfälle. Expediten lade upp en tröja på disken. Känn på denna, vilken kvalité, sa expediten. Jag tar inte i den, sa sa jag. Prova den fortsatte han. Nej aldrig i livet, sa jag. (På tröjan var en halvmeter stor tvåa på ryggen) Jag vill väl inte gå omkring och vara en tvåa, sa jag. Så på den vägen är det och lite småstolt är jag allt denna gången.Kram

28 02 2013
Lennart

Jättekul att du blir världsetta med nya KABEen!

Det har du förtjänat genom att tala gott om kvalitetsbilarna som tillverkas i Småland!

Hoppas de håller tiden nu!

Kram

28 02 2013
Matts Torebring

Ja visst är det kul. Nu kanske jag blir ”Mr Kabe” på riktigt. Kram från oss

1 03 2013
Anki

Den som väntar på något gott, väntar inte för länge 🙂
Kram mr Kabe!

1 03 2013
Matts Torebring

Tack & Kram Anki, från Mr Kabe.

1 03 2013
Martin

Vi väntar också på vår Kabe, men känner inga behov av att vara nr ett, huvudsaken är att bilen är bra!

1 03 2013
Matts Torebring

Nej det är vara roligt att bli först och det kan vara på både gott och ont.

1 03 2013
tore segerström

Hej Mats
Jag köpte också en Kabe 910qb på mässan i Elmia 2012 lev v.8 jag får inte husbilen tidigast v,12 jag är lite undrande när du beställde din husbil med datum för jag var den 2andre som har beställt då på mässan lycka till med nya husbilen för dett är nog en pärla

1 03 2013
Lena & Jan

Håller tummarna för dig/er att det nu blir som tänkt, det är inte kul med lev. förseningar! Vår Concorde lev. exakt efter 5 mån som utlovats till Forsbergs och vi fick skjuts av dom för avhämtning hos Iveco Borås som lev.servade. Sen bara vinschade vi in vår Smart i Concorde garaget. Vet hur du känner inför att hämta ut sprillans nytt 😉

1 03 2013
Matts Torebring

Oj, fem månader extra, det är nog mera än jag skulle klara av. Vem vet, en vacker dag kanske vi möts ”i ert härliga land”. Idag fick jag ”grönskyltar” på posten till nya bilen, så jag hoppas allt klaffar. Kram från oss.

2 03 2013
Kors och Tvärs

Det som väntar på nåt gott ……. (väntar alldeles för länge…)
Eller hur var det nu igen 🙂 Ha en bra lördagskväll. Kram

2 03 2013
Matts Torebring

Jag håller med om din variant, den var bra. Kram.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: