Köra 65 mil (t.o.r.) för att äta Sveriges godaste pizza

16 04 2011

Sent fredag kväll kom vi i väg. Målet var att se om våren kommit längre söder över än hemma i skogarna i Småland. Och så har jag haft en längtan till Friden i Kivik, för att äta Sveriges godaste pizza (Världens godaste skrev någon på en blogg). Sagt och gjort och så här vackert var det när vi drog upp rullgardinen på morgonen i hamnen i Kivik.

Med på resan var vår nya Honda. Vi har aldrig provat innan att åka 2 på den. Nu med smala enkelriktade gator kändes det som gjort för premiärtur med Birgitta där bak. Först kändes det lite obekvämt, jag blir genomsvett, sa Birgitta. Efter en liten sväng i Kivik, körde vi ut till Mellby, där Friden ligger, c:a 4 km bort. I em åker vi tillbaka dit på Hondan. Det sägs att sommartid måste man boka bord 4 veckor före. Det ska bli spännande. Vi vet nu att det ligger på en lantgård vid vägens ända.

Sedan var vi hos vår leverantör, Kiviks Musteri, och sedan blev det ett par stora Mariabakelser till middagskaffet. Birgitta tyckte efteråt att det var roligt att åka MC. Ryggsäcken var kvar hemma och med packboxen full av kamera- handväska blev inköpen begränsade.

Här ligger Friden, en liten f.d. liten bonddgård skulle jag tro. Våran Honda står innanför staketet i trädgården. Läs mer och hitta hitta dit på www.friden.nu

Gissa om den var god… pizzabotten var så lövtunn som när man bryter sönder ett torrt löv och dessutom bara handpillade räkor, underbart gott!


Åtgärder

Information

3 responses

16 04 2011
Anders och Birgitta

Det är häftigt med tvåhjuligt motorfordon, vi har ännu inte provat vår i år, kanske det blir nu i påsk när vi ger oss iväg med husbilen.

18 04 2011
Lena & Jan

Pizza ‘hantverkarna’ läste jag om i tidn ‘Det goda livet’ för ohågkomlig tid sedan o lovade mig själv att DIT ska vi åka i vår Smart, när vi förbokat bord! Nu har vi dessutom er rek. på att pizzorna är så goda som det stod om i tidn.

18 04 2011
Matts Torebring

Hej Lena & Jan!
Signaturen ”Krinil” i Husbilsklubben, sågade mitt påstående om Sveriges bästa pizza, ”Det är världens bästa pizza”, skrev han. Men ta inte med Concorden dit, då får ni backa 400 m för att komma ut. ”Smarta eller ta Hondan”. Smaklig måltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: