1:a April 2023

1 04 2023

Jag kollade noga in 10 dygnsprognosen, innan jag i veckan inhandlade lite påskliljor för att främst pryda våra gravvårdar. Jag köpte och planterade dem idag i våra utbytesbara planteringslådor samt en liten kruka till entrén.

Nu är planen denna att på Skärtorsdags morgon åker jag och ställer ut våra självvattnande planteringslådor. Efter detta ser det ut som att det blir påsk utan en massa minusgrader.

Innan vi tidigt i höstas parkerade Herden i garaget, kom den direkt från Ditec behandling.Under dessa 6 månader i garaget har jag inte ens startat upp motorn. Idag startade motorn på sekunden och jag rullade ut bussen för att ha en överblick på alla prylar som som finns i alla luckor utvändigt.

Fredagen den 21 april har vi bokat in hela dagen hos Forsbergs i Hyssna. Då skall vi göra fukttest och helservice av bodelen, med bland annat genom gång av värme, kyla, rengöring vattentankar och byte till ny glykol m.m.

Innan dess skall vi fira påsk, men om det blir hemma eller i bussen det vet vi inte än.


Åtgärder

Information

16 responses

1 04 2023
Husbilen Coralen

Usch för denna långdragna vinter med all snön och även långvarig kyla med så länge!
Nu vill vi ha vårvärme så snön ryker bort!

Ha det gott/SolKram

1 04 2023
Matts Torebring

Ja vilken uthållig vinter, inget tal om grön vinter i år. Idag hade tag önskat att få ta fram högtryckstvätten och spola rent ute på gården, men så blev inte fallet. En tröst är att bussen är ren och fin.
Gottekram

1 04 2023
Alm

Blank och fin som vanligt👍👍

1 04 2023
Bosse

Haha den används ju aldrig😂😂

2 04 2023
Matts Torebring

Självklart, annars kan det kvitta … Som mest har vi bott drygt 300 nätter i den under ett år, men visst det kunde varit ett par månader till …

2 04 2023
Monica

Fint med blommorna och de klarar sig nog nu. Har planterat lite på balkongen och det blommar lite där nu trots kalla nätter, några minusgrader verkar de tåla. Man längtar efter lite färg och ser det knoppats på en jostabärbuske där som är som ett träd. Det finns hopp🙂.

Och så skönt och trevligt om ni kan ta en påsktur med fina bobilen som stått skyddad och bra. Gårdagen med den klarblå himlen var fantastisk, vi hoppas på såna dagar i påsk.

PS, maken läser din bok nu och hälsar så gott!

2 04 2023
Matts Torebring

För varje vinterdag som vi delar nu, kortar vi ned tiden för våren. Vi och ni och många andra, försöker att hjälpa den på väg med lite vårblommor. När jag planerade skog för mer än 50 år sedan åt Greve Bonde, sa han: ”Lite snö gör ingenting när du planterar, men det får absolut inte vara tjäle.” Nu har vi tjäle i marken i början av april månad.
Din man kommer att le åt min klassresa och får kanske både ett gott skratt, samt svårt att ta in fattigdomen som den var då. Låt höra om han sågar mig …
Allt gott till er båda och en riktigt Glad Påsk.

2 04 2023
Monica

Han säger att du är en sann entreprenör och att det är urtypen för en handlingskraftig och duktig smålänning🙂och sen tyckte han det var otäckt med sepsis och hur en biopsi kan orsaka så farligt tillstånd. Så han läst på att de börjat med en annan undersökningsmetod nu och jag såg det. Ja, måste bli säkrare och tack och lov att det gick bra allt för dig.

Han fortsätter att läsa. Han är ju språkvetare och som en uppslagsbok men läser inte en bok på det sättet utan tar del av den livshistoria som är. Så gör jag med.
Att driva företag kräver sin kvinna och sin man, tufft, slitsamt och ett risktagande men samtidigt roligt och spännande.

Självutnämnda språkpoliser som petar med sin okunnighet i allt, dem skrattar vi åt ibland (om inte skrattet fastnar när de angriper elakt) vi ser deras mängder med fel de gör själva men vi vet ju inte varför de är som de är, att alltid vilja anmärka, fast okunnigt många gånger. Inget att lägga tid på.

Han tycker det är intressant med Småland för han föddes i Huskvarna, föräldrarna var från Skåne och Västergötland men de flyttade snabbt ned till Skåne och hennes släkt. Sen tog han sig direkt till Uppsala efter studenten. Läste en tid i Lund också.

Tänkte på fattigdom och jag har ju själv växt upp med miljö som känns som nu ungefär, i villa pappa byggde som blev fantastisk med fin trädgård. Och visst arbetade föräldrarna mycket både med att odla och göra fint och vi barn hjälpte till men inga krav direkt. Skolan skulle skötas först och det tog vi ansvar för, de behövde aldrig säga till om något. Och sen mycket rolig sport både sommar och vinter. Och samtidigt fick vi lära oss mycket som jag haft nytta av hela livet. Och kamrater var ofta i vårt hem.

Många fina vänner och släkt och man umgicks enklare på många sätt. Vi tog cyklarna och for iväg så blev det som fina utflykter också. Minns jag satt i korg på pappas cykel som liten. Tyckte det var väldigt roligt🙂.

Men sen hör jag bekanta här i storstan tio år yngre än jag som växt upp väldigt annorlunda med kallvatten och toaletter gemensamt i källare och rätt fattigt. Och många gånger sjuka föräldrar eller skilda. Trodde inte det var så ända in på 60-talet med kalla väldigt enkla boenden i lägenheter.

Och maken berättar att i huset i Huskvarna var det precis så. Men de flyttade till eget stort hus i Skåne, pappan hade företag och affär i Huskvarna och startade företag i Skåne med så de kunde köpa hus där när barnen var små.

Ha det riktigt bra nu och solen lyser ännu.

Och Glad Påsk till er med🐓🐣🐰☀️

2 04 2023
Monica

Blev långt🙂och lite konstigt format när jag får upp det jag skrev men kanske rätt hos dig när du ser.

Jo, han läser vidare och tycker det är både roligt och intressant och vi tänker på olika saker. Han känner igen, kyrkan och runt om hur det var med regler och viss dubbelmoral som jag inte tänker på. Och tydligen precis detsamma i Skåne, där måste vuxna kvinnor ta på sig en hatt som låg på hatthyllor i entrén, de kom utan. Men om de skulle sjunga i strängmusiken. Ja halsband gick bort också. Inget jag funderat på☺️

2 04 2023
Matts Torebring

Hej & Tack Monica, Hej & Tack till din man. Jag som är den enklaste bondpojk, är så imponerad över er vänskap och läsintresse av min bok. Jag är så tacksam över min livsresa och att jag lever. Min Sepsis var inte att leka med. Läkaren som gick ronden gav uttryck för att jag måste ha ett mycket starkt hjärta som klarade att ta emot så stora mängder intravenös antibiotika. Det var den Högstes beskydd.

Jag blir lite kall på ryggen när jag läser att din man är språkvetare. Naturligtvis är jag road av att skriva, men vad hann jag lära mig under 7 år i skolan. Jag hoppas att vi möts någon gång så jag kanske får en liten tillrättavisning på de grövsta felen. Jag vet att mitt största problem var Tempus formen.

En känd pensionerad bankman köpte några böcker för att de bort. Ungdomarna måste få kännedom om fattigdom som jag växte upp i.

Det är ju påsk nu och jag minns inte om jag skrev om ett påskminne i boken. Min mamma skickade med mig en påse ägg som jag skulle ge min klasslärare Anna-Stina Jönsson.

Det är verkligen en klassresa jag varit med om.
Tack vänner och en riktigt Glad Påsk till er.

2 04 2023
Monica

Hej igen Matts, nej några tillrättavisningar får du inte, sån är han inte, jag har uppfostrat honom😀.
Och han säger att du har lätt för att uttrycka dig i skrift och säkert i tal också, det behövs i din profession.
Nu har han gjort sen middag till oss. Är bra det.

2 04 2023
Matts Torebring

Tack, tack för er värme, det gläder mig. Mitt rätta jag är fram för allt att vara säljare och i andra hand entreprenör. När jag får vara säljare, så är det det bästa jag vet.
En God eftermiddag till er.

2 04 2023
Nils-Åke Hansson

Långdragen vinter har det varit, men vi har nog haft lite mindre med snö här i trakten. Man får pälsa på sig när man ska ut på promenad. Vi har åk på förkylning och lite till hoppas att det vänder till det bättre.
Vi har faktiskt suttit i uterummet och ätit middag. Så nu ska det väll ändå bli varmare.
Ha det bra

3 04 2023
Matts Torebring

Roligt att höra av dig. Ni har fördel av havet som säkert minskar ned antalet cm med snö. Sista 20 cm ren blötsnö hos oss, var nästan chockartat. Uppe på detta -12 grader idag. Vi får både pälsa på oss och dessutom pulsa fram.
En riktigt Glad Påsk till er.

3 04 2023
Rolle o Carina

Tänk på att sydsvenska höglandet Matts visar sitt rätta
jag i år för er där nere tråkigt nog med snö och kyla!
Bytte till sommardäck igår på personbilen för nu har vi
bestämt att Våren får infinna sig,punkt slut 🙂

Ha det gott i Påskveckan/ÄggKram på er

3 04 2023
Matts Torebring

Vi körde igår söndag mellan Ödeshög och Tranås, döm om min förvåning, det var is på vägen genom skogarna. Tur att vi hade dubbdäcken på.
Påskkram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: