Oj, det var länge sedan sist …

12 03 2023
Är det inte dags att prova skidorna nu?

Mina längdskidor har legat på en hylla i förrådet i många år, utan att ha blivit använda. Det har varit brist på snö, vi byggde vårt nya hem, jag opererades och så alltid rädslan för att inte kunna valla, har gjort att mina skidor inte blivit använda. Idag tog solen överhanden och till slut lockade den ut mig.

Målsånnaleden ”offpist”

Vid några tillfällen har Målsånnaleden varit spårad, men inte idag. Jag inbillade mig att det skulle vara en lätt match i den lösa 30 cm djupa snön. Jag som går så mycket varje dag, år ut och år in. Ack vad jag bedrog mig. Konditionen lyste med sin frånvaro. Jag körde så långt jag orkade, sedan vände jag hem igen.

Nu har jag i alla fall provat dem ...

Jag har ju nära upp till alla spåren som Aneby Sportklubb spårar, men jag känner att jag inte platsar där bland alla kunniga proffs skidåkare. Då hör jag säkert bara ”Ur spår” hela tiden.

Start & Mål

Som jag skrivit så många gånger tidigare, har jag bara 50 meter från tomtgränsen till Målsånnaleden. Idag, denna fantastiska vintersöndag, gick det inte att motstå ett försök. Med tanke på vad som hänt med min allt mer försämrade hälsa sedan i somras, känner jag mig jättestolt att ha åkte ett stycke bit i alla fall.

Redan i fredags kände jag mig riktigt piggelin igen, men nu sparar jag alla krafter och lägger på hög om det går. Säkert har det varit det bästa för mig, att jag varvade ned högst väsentligt på nyåret.


Åtgärder

Information

6 responses

12 03 2023
Rolle o Carina

Det var väl trevligt att få skida lite igen i finvädret hos er!
Men ska man åka vill man ha fina preparerade spår 😀👍
Längesen vi åkte oxå nu,blir mest walkingturer👍

Ha det gott/SnöKramar

13 03 2023
Matts Torebring

Solen och det vackra vintervädret drog ut mig helt enkelt, det gick inte att motstå. På den tiden jag jobbade i skogen fanns det kraft att ta av i kroppen, men inte nu.
Smålandskram

12 03 2023
bmlarsreseblogg

Jag köpte nya skidor snövintern 2010. De användes några gånger de två vintrarna och sedan har de fått vila sig. Lars som åkt likså några Vasalopp och många andra skidlopp på den tiden vi hade riktiga vintrar här har åkt en gång de senaste tio åren. Varför blir det så?
Det ser otroligt skönt ut i det fina vintervädret även om det tar på krafterna att åka där det inte är spårat.

13 03 2023
Matts Torebring

Egentligen är det fantastiskt med bloggen, utöver alla vänner, är den som en dagbok. Det var bara att söka på ”köpt nya skidor.” I mitt fall inköpt på rea febr 2013. Sedan dess har de legat oanvända. 25 år tidigare hade jag kört längdspår i Sälen och lyckats med konststycket att bryta av en skida. Sedan blev det största delen av spåret på en och en halv skida.
Jag ni får skratta gott åt en amatör som jag på skidor. Kanske var det sista tillfället i år att prova skidorna, för i eftermiddag blir det regn.
Bra glid & Må gott

12 03 2023
Monica

Men vilka härliga foton! Och vilken fantastisk dag idag med sol och så blå himmel. Mina tankar var lite i förrådet där skidorna står men det blev inte mer än tankar. För det är ju skidväder och ”ur spår” kan väl vi hojta😄. Härligt att du tog en tur, så roligt. Men vet att det är jobbigt att spåra så du är riktigt vältränad nu som orkade.

Tog igen mig lite för igår promenerade vi i sju timmar i stan, Gamla stan i många gränder och runt om i City och det var snö, is och rent gräsligt förrädiskt, aldrig sett så dåligt omskött förr. Men något otroligt med folk, turister och kryssare i stora lass som stod med guider, stora demonstrationer om länders diktaturer och mycket mer. Vakter, poliser, i alla hörn. Aldrig sett förr på det sättet. Vi hade bokat Afternoon tea i Gamla stan och tur det för där vällde det in och kändisar kom också😀. Väldigt trevligt och gott men väldig stress för personalen, ständigt fullt.

Ser så vackert ut runt ert hus och trädgård med allt det vita mot röda husen och det gröna i häcken.

Ha det fortsatt bra och känn efter som du gör och vila när du behöver. Så roligt att höra att det vänt, och att du blir starkare. Du har arbetat så lång tid, så många år och farten varit hög så kanske kroppen sa nä, nä, ta det lugnt nu.

Ha det fortsatt bra, vi väntar på våren men tror vi får vänta lite extra i år.

13 03 2023
Matts Torebring

Varje år tycker vi lika, en vintersöndag som denna, eller den vackraste vårdag, ”så här vackert har det inte varit tidigare.” Ja visst var det en fantastiskt vacker vintersöndag i går. Jag såg många som var ute i solen och drog sina barn på pulkor och kälkar.

I våra förråd ligger precis som i ditt fall, längdåkningsskidorna och skor på en hylla och min fina slalomutrustning på en annan hylla. Jag har funderat på att sälja av det. Nu har jag bestämt mig för att inte göra det. Det är roligt att åka skidor. Det bästa av allt var att jag fick energi till att åka och klarade av det.

Oj, jag tror att du gjorde ett långt större bedrift, med att gå så länge i Gamla Stan och se alla människor där i all trängsel. Vi hade vid ett tillfälle bestämt oss för att fika på ett av fiken där. På nio av tio fik hade de Delicato bakverk, som vi själva har hemma på lagret. Det sista tionde fiket hade egna bakverk. Detta är länge sedan och så är det nog inte idag.

SMHI lovar bra med regn i eftermiddag, så vad skönt att vi kunde njuta av helgen som var.
Allt Gott till er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: