När livet tar en ny väg

15 10 2022

Idag på morgonen lämnade vi Gripenbergs Gårdsbutik & Ställplats i Skänninge. Det var ordning och reda till max, en trevlig gårdsbutik och bra plats att stå på. Rent principiellt tycker vi dock att 250 kr/ dygn inkl. el är lite för mycket, när vi bara nattparkerar, använder 20 m2 mark, samt använder ett eluttag. Vi använder aldrig servicehus. Jag skulle önska mera differenttierade priser.

Vårt liv kom att ta en ny väg i helgen ….

Birgitta hade i veckan sökt vård för sina besvär med magen. Hon fick ett sms från sin läkare i torsdags förmiddag. Efter detta gick hon in och läste sin journal. Hon hade alldeles för höga värden av Laktos och var dessutom Glutenintolerant. Hon blev jätteledsen och jag har gjort allt för att trösta henne. Både Birgitta & jag älskar att gå på Café, äta goda bakelser, goda bakverk, smörgåstårta, gå på restaurang och äta god mat. Birgitta har varit otröstlig, nu får jag inte göra det jag tycker om…

Vi loggade in på Citygross i Mantorp och sökte efter Gluten- & Laktosfria produkter. Vi hittade 320 produkter, så vi hade gjort en lång inköpslista. Kan hämtas på måndag stod det när vi var klara. Det var bara att ta bort vår order och åka dit, eftersom vi inte var så långt borta. Vi planerade att stanna över på den gamla ställplatsen vid f.d. Östgöta Camping i Mantorp, men ställplatsen var nedlagd. Nu vart vi lite vilse och visste inte vart vi skulle ta vägen och irrade runt lite.

Till slut hittade vi en riktigt fin ställplats på Hästholmens Västergård, Ödeshög. Tjugo riktigt fina platser med utsikt över Vättern, grå- & svartvattentömning, toalett, färskvatten och diskbänk. Pris 200 kr! Inte nog med detta, där stod redan gamla vänner från Aneby.


Åtgärder

Information

11 responses

15 10 2022
bmlarsreseblogg

Det kommer säkert att bli bra för Birgitta även om det blir annorlunda. Här är min ena dotters man både gluten- och laktosintolerant och jag bakar lite till dem ibland, nu senast förra helgen en riktigt god kladdkaka på mandelmjöl. Tack och lov finns det många bra alternativ i butikerna idag även om det glutenfria brödet aldrig blir riktigt detsamma som det vanliga. Laktosfria produkter är absolut inga problem så ni kan med all säkerhet fortsätta äta gott och fika även om det får bli med lite eftertanke!
Allt gott till er båda!

15 10 2022
Matts Torebring

Tack, jag har försökt att intala Birgitta, att vi har det värdefullaste av allt, vi har varandra och vi skall lösa detta tillsammans. Det var dock svårt att gå tomhänt förbi brödbutiken på Citygross och se allt bröd, bakelser och tårtor.
Allt gott

15 10 2022
Rolle o Carina

Visst är det tråkigt när ens liv tar andra vägar än dom man
är invanda med,men det är bara att ändra vanor så blir det
nog bättre även för er,finns väl annat som oxå är gott!
Hoppas Birgitta mår bättre framöver nu då förhoppningsvis!
Här hemma kryar man på sig med bra omvårdnad.

Ha det gott/Varma HöstKramar

16 10 2022
Matts Torebring

Birgitta är den som varit stark i alla lägen, men detta beskedet tog henne hårt. Vi ska hjälpas åt att lösa detta.
Vad roligt att du kryar på dig.

15 10 2022
Husisblogg

Vilken tråkig nyhet och förstår Birgitta. Ibland är det gamla talesättet ”tiden läker sår” det som blir rätt. Självklart är det en tuff information att få men är övertygad om att ni tillsammans hittar nya vägar och att Birgitta även fortsättningsvis kan njuta av livets goda, fast på ett annat vis.
Allt gôtt

16 10 2022
Matts Torebring

Vi skall tillsammans ännu mera värdesätta allt det goda vi redan har i livet, vår familj, vårt fina hem, företaget, möjligheten att resa och att vi har våra barn nära oss.
Det bästa

16 10 2022
JoY

Det var ju bra att Birgitta fick ett svar som man ”lätt” kan åtgärda, inga svåra operationer osv. Förstår ändå att det är tufft i början när man har sina godsaker man är van att äta. Med annan kost blir magen glad och värken försvinner och ni får in andra rutiner i kosthållningen.

16 10 2022
Matts Torebring

Ja, så sant som du sagt det, vi får ta en u-sväng förbi bagerierna i butikerna och i stället gå till fisk- & köttdiskarna i stället. Det är ju såsen som oftast är godast dessutom. Nu har vi rensat ut de gamla matvanorna i skafferiet och tagit in nya produkter som vi båda kan äta.

16 10 2022
Annica Rosander

Hej Mats och Birgitta
Tråkigt att höra om Birgittas problem. Men det finns ett fantastiskt bageri i Ödeshög som bakar glutenfritt, de har också en liten brödbil som levererar glutenfritt till olika platser. Min dotter har glutenintolerans sedan 44 år tillbaka och vi är vana vid detta.
Bageriet heter Lysings och har en hemsida där man kan beställa alla möjliga goda bakverk och bröd, rekommenderas verkligen.
Det går också alldeles utmärkt att baka tårtor, pajer och det mesta med de utmärkta glutenfria mixer som går att köpa.
Birgitta får gärna höra av sig för tips om hon önskar.
Hälsningar Annica Rosander

16 10 2022
Matts Torebring

🙋🏼‍♂️ Hej & Tack 🙏 Annica 💐!
Vad glad jag blev & inte minst att jag kunde glädja Birgitta med ditt inlägg. Så nära oss och så mycket utan att vi hade en aning om detta. Nu kommer det att bli ännu mera resor till Ödeshög. En jättefin ställplats, en av de bästa på länge och så serverar du allt det Birgitta under tårar räknade upp som hon inte får äta. Ett Stort Tack!
Får jag skicka min bok till dig som Tack för ditt inlägg?
🫂 Kram & 🙏 Stort Tack Matts & Birgitta

16 10 2022
Annica Rosander

Tänkte att ni skulle få ett nytt bra utflyktsmål. Ja du får gärna skicka din bok.
Vi bor i Trollhättan.
Annica Rosander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: